KLANG

AHHHH!!! HJÄÄÄÄÄLP!!! Vad är det för hemskt som låter?

Välkomna till det fjärde avsnittet i säsong 3 av KLANG. Kvällens tema är SKRÄCK och vi har ett fantastiskt läskigt och ruggigt program för er kära ljudälskare. Vi börjar med en tio i topp lista med de ljud som vi människor anses tycka minst om, de mest obehagliga ljuden på hela planeten helt enkelt!!! SPÄNNANDE!!!! Efter den läskiga lista så talar vi om SPÖKFREKVENSEN på 18,98 HZ. Hur låter den? Vad händer när en spelar upp denna frekvens? Sedan blir det ett underbart otäckt verk framför av Mark Korven på sitt specialbyggda mardrömsinstrument the apprehension engine. Och här rekommenderar vi verkligen att ni kollar på videon längre ner i detta inlägg för att se detta helt unika instrument. Vi avslutar med att lystna på urskaparen av oljud KLANG- Favoriten Luigi Russullo och han Bullermaskiner.. Ett lysnarverk har också kommit till oss denna veckan..Passande nog är det vääääldigt obehagligt.. Ja ni hör ju själva detta avsnitt av KLANG vill ni inte missa!!! Så kryp upp i soffan. Håll någon i handen och så tar vi en vandring i det PARANORMALA..

Avsnittet på Mixcloud.
https://www.mixcloud.com/K103/klang-4-s%C3%A4song-3-skr%C3%A4ck/

PS. SKICKA ERA LJUD TILL OSS. klangradio@yahoo.com

KLANG är ett radioprogram där vi lyssnar på ljudexperiment & ljudkonst. Vi nördar även ned oss ordentligt i vad ljud egentligen är & kan vara samt fördjupar oss i konstnärerna & verken som vi spelar i programmet. Detta genom bla. Intervjuer med aktörer inom ljudfältet som forskare & konstnärer eller reportage från ljudverkstäder & festivaler. Men framförallt LJUD,LJUD & LJUD!!!

PS. Vi vill också lyssna på era inspelningar!!! Så skicka dem till oss redigerade eller oredigerade som mp3-file på klangradio@yahoo.com så spelar vi dem i programmet!!!

Allt gott Johan F Källman

Redaktion

Johan F Källman.

Sändningstider

Tisdagar 21:00 - 21:30

Extern länk

https://www.instagram....

Följ oss via RSS

Kontakt

klang@k103.se