KLANG

PANG!PANG! SÄSONGSPREMIÄR!. Välkommen AI

I Kväll så är det premiär av den fjärde säsongen av KLANG. Ja hör och häpnad vi börjar bli veteraner. Vi rivstartar med att presentera KLANG's nya sidekick AI. AI's intelligens får upp till bevis när vad ljud verkligen är förklaras. Vi talar även om de första ljudinspelningarna. Vem gjorde dem och hur såg de apparaterna ut? Sedan lyssnar vi på oljudsmaskiner från Luigi Russullo. Som om inte detta vore nog så lystnare vi på hur det låter när ljudvallen sprängs samt hur det låter under 1 mi under vattnet. Som avslutning på detta eminenta premiär avsnitt så spelar vi veckans lyssnarverk. Det är riktiga oldschool local ljudjonstruktörer ifrån GBG-city. De kallar sig J-Sister och verket vi skall lyssna på heter Session 1 och är en outtake från 60 minuters inspelningen The Black Tape.

Ja ni hör ju detta vill ingen missa. Välkomna!!!!

MIXCLOUDLÄNK TILL AVSNITTET!!!! https://www.mixcloud.com/K103/klang-s%C3%A4songspremi%C3%A4r-welcome-ai-...

Ps. Skicka era ljud till oss på klangradio@yahoo.com

Tack till firsounds http://www.firstsounds.org/
Fantastiskt arbete ligger bakom att ta fram de första ljudinspelningarna som någonsin gjorts, All cred till dem.

KLANG är ett radioprogram där vi lyssnar på ljudexperiment & ljudkonst. Vi nördar även ned oss ordentligt i vad ljud egentligen är & kan vara samt fördjupar oss i konstnärerna & verken som vi spelar i programmet. Detta genom bla. Intervjuer med aktörer inom ljudfältet som forskare & konstnärer eller reportage från ljudverkstäder & festivaler. Men framförallt LJUD,LJUD & LJUD!!!

PS. Vi vill också lyssna på era inspelningar!!! Så skicka dem till oss redigerade eller oredigerade som mp3-file på klangradio@yahoo.com så spelar vi dem i programmet!!!

Allt gott Johan F Källman

Redaktion

Johan F Källman.

Sändningstider

Tisdagar 21:00 - 21:30

Extern länk

https://www.instagram....

Följ oss via RSS

Kontakt

klang@k103.se