Klimatet

2. Ekonomisk tillväxt

I det andra avsnittet av Klimatet pratar vi om hur ekonomisk tillväxt påverkar klimatet och hur energitillgångarna har sett ut historiskt och idag. Vi ställer oss också frågan hur politiker som Annie Lööf kan förespråka både ekonomisk tillväxt och en hållbar värld. Som gäst denna vecka har vi forskare i ekonomisk historia vid Handelshögskolan i Göteborg, Svante Prado, som också undervisar i miljöshistoria och modern ekonomisk tillväxt.

Lyssna på K103 på Söndagar 14.00, eller sök på KLIMATET i acast-app, eller lyssna via länken:
https://www.mixcloud.com/K103/2-ekonomisk-tillv%C3%A4xt/

Premiär: 1. Klimatets historia

I det här första avsnittet av Klimatet har vi Jakob Heyman, forskare i naturgeografi, som gäst. Han tar oss med på en historisk resa genom istider och varma perioder och berättar hur en kan veta något om det som hände för flera miljoner år sedan. Vi försöker reda ut vad skillnaden är mellan de historiska klimatförändringarna och de som sker idag. Han berättar också om sin aktuella forskning i Forsmark där de av säkerhetsskäl måste förbereda sig på kommande istid...

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/klimatet-1-klimatets-historia/

Det här är en programserie om klimatet med två klimatologistudenter. I varje avsnitt bjuder vi in en forskare och diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv. Vi kommer bl.a. prata om hur istider uppkommer, om ekonomisk tillväxt påverkar klimatet, på vilka sätt den globala uppvärmningen påverkar haven och klimaträttvisa.

Redaktion

files/users/klimatet/profile/Programledarbild.jpg

Linn Carlstedt och Olivia Larsson.

Sändningstider

Söndagar 14:00 - 15:00

Följ oss via RSS

Kontakt

klimatet@k103.se