Klimatet

3. Arktis

I det här tredje avsnittet har vi oceanografen och klimatologen Céline Heuzé som gäst. Hon berättar om hur starkt Arktis påverkas av den globala uppvärmningen och vikten av att begränsa uppvärmningen till 1,5 grader. Céline berättar också om hur hon ska tillbringa sommaren på en isbrytare i Arktis på en stor forskningsexpedition. Sen pratar vi lite om hur deppigt det är att vara klimatforskare – att veta om de dramatiska följderna av uppvärmningen men att alldeles för lite görs för att begränsa uppvärmningen, att gråta när Trump drar sig ur Parisavtalet och att känna att hela ens arbete är meningslöst… Men vi lovar också (lite) hoppfullhet.

Avsnittet finns på podcast-appar eller här på mixcloud:

https://www.mixcloud.com/K103/arktis/

Det här är en programserie om klimatet med två klimatologistudenter. I varje avsnitt bjuder vi in en forskare och diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv. Vi kommer bl.a. prata om hur istider uppkommer, om ekonomisk tillväxt påverkar klimatet, på vilka sätt den globala uppvärmningen påverkar haven och klimaträttvisa.

Redaktion

files/users/klimatet/profile/Programledarbild.jpg

Linn Carlstedt och Olivia Larsson.

Sändningstider

Söndagar 14:00 - 15:00

Följ oss via RSS

Kontakt

klimatet@k103.se