Klimatet

4. Klimatpolitik

4. Klimatpolitik
Nu är det snart EU-val, så vi tänkte därför att det är viktigt att prata om klimatpolitik i detta avsnitt!
Till hjälp har vi Niclas Harring som gäst, han forskar på Europas klimatpolitik och då främst attityder kring de styrmedel som används. I avsnittet diskuterar vi varför politiker inte vågar driva den klimatpolitik som behövs. Vi reder även ut vad klimatpolitiska styrmedel är för något och hur attityden kring dem skiljer sig åt på olika håll i Europa. Sedan frågar vi oss vart folk i allmänhet tycker att ansvaret för att lösa klimatfrågan ligger; hos individer, politiker eller företag?

Podcast versionen av programmet hittar du i acast, podcaster, iTunes och soundcloud. Eller så kan du lyssna via länken:

https://www.mixcloud.com/K103/4-klimatpolitik/
.

Det här är en programserie om klimatet med två klimatologistudenter. I varje avsnitt bjuder vi in en forskare och diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv. Vi kommer bl.a. prata om hur istider uppkommer, om ekonomisk tillväxt påverkar klimatet, på vilka sätt den globala uppvärmningen påverkar haven och klimaträttvisa.

Redaktion

files/users/klimatet/profile/Programledarbild.jpg

Linn Carlstedt och Olivia Larsson.

Sändningstider

Söndagar 14:00 - 15:00

Följ oss via RSS

Kontakt

klimatet@k103.se