Klimatet

5. Förnyelsebar energi

I veckans avsnitt av KLIMATET har vi fysikern Tomas Kåberger som gäst, professor i förnyelsebar energi vid Chalmers. Han är Sveriges kanske främsta expert på ämnet och jobbar bland annat i Japan för att ersätta gammal kärnkraft med ny förnyelsebar energi. Vi frågar honom hur möjligheterna ser ut för Sverige och världen att bli fossilfritt och vilka som då förlorar vs vinner på den eventuella energireformen? Hoppas ni som vi är nyfikna på ämnet och vill lyssna!

Finns i alla podcast-appar eller så kan du lyssna på mixcloud:
https://www.mixcloud.com/K103/5-f%C3%B6rnyelsebar-energi/

Det här är en programserie om klimatet med två klimatologistudenter. I varje avsnitt bjuder vi in en forskare och diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv. Vi kommer bl.a. prata om hur istider uppkommer, om ekonomisk tillväxt påverkar klimatet, på vilka sätt den globala uppvärmningen påverkar haven och klimaträttvisa.

Redaktion

files/users/klimatet/profile/Programledarbild.jpg

Linn Carlstedt och Olivia Larsson.

Sändningstider

Söndagar 14:00 - 15:00

Följ oss via RSS

Kontakt

klimatet@k103.se