Klimatet

6. Klimatförnekelse

I det sjätte avsnittet av KLIMATET har vi Chalmersforskaren Martin Hultman som gäst, han leder världens första forskningsprojekt om klimatförnekelse. Vi pratar dels om varför konservativa äldre män i så stor utsträckning är klimatförnekare och varför det istället främst är unga kvinnor som driver klimatkampen. Sedan pratar vi om andra intressanta ämnen som; att skicka hjärtan till Greta Thunberg på instagram samtidigt som man låter Arlanda byggas ut, om det härliga 80-talet när till och med sossar ville ha en radikal klimatpolitik, om varför tyska nynazister älskar kolkraft och hur fossilbolagens lögner om klimatförnekelse har tagit sig ända in i Vita huset.

Missade du sändningen idag kl 14? En repris sänds nästa Söndag, annars finns den som podcast i alla podcast-appar eller så går det att lyssna genom länken:

https://play.acast.com/s/klimatet/6-klimatfornekelse

Det här är en programserie om klimatet med två klimatologistudenter. I varje avsnitt bjuder vi in en forskare och diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv. Vi kommer bl.a. prata om hur istider uppkommer, om ekonomisk tillväxt påverkar klimatet, på vilka sätt den globala uppvärmningen påverkar haven och klimaträttvisa.

Redaktion

files/users/klimatet/profile/Programledarbild.jpg

Linn Carlstedt och Olivia Larsson.

Sändningstider

Söndagar 14:00 - 15:00

Följ oss via RSS

Kontakt

klimatet@k103.se