Klimatet

9. Det feministiska perspektivet

Vi är tillbaka!! I veckans avsnitt har vi professor Annica Kronsell på institutionen för globala studier på Göteborgs Universitet som gäst. Vi diskuterar om klimatfrågan är en feministisk fråga, intersektionalitet och hur allting handlar om kampen om makten. Vi pratar om hur olika grupper i samhället påverkas av klimatförändringar och naturkatastrofer och varför det är så viktigt med mångfald vid beslutsfattning. Slutligen kommer vi in lite på olika samhällssystem; kapitalism, delningsekonomi och totalitära stater.

Lyssna live 14.00 idag söndag eller efteråt som poddversion där poddar finns!
https://play.acast.com/s/klimatet/tag%3Asoundcloud%2C2010%3Atracks%2F685...

Det här är en programserie om klimatet med två klimatologistudenter. I varje avsnitt bjuder vi in en forskare och diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv. Vi kommer bl.a. prata om hur istider uppkommer, om ekonomisk tillväxt påverkar klimatet, på vilka sätt den globala uppvärmningen påverkar haven och klimaträttvisa.

Redaktion

files/users/klimatet/profile/Programledarbild.jpg

Linn Carlstedt och Olivia Larsson.

Sändningstider

Söndagar 14:00 - 15:00

Följ oss via RSS

Kontakt

klimatet@k103.se