Klimatet

10. Psykologiska experiment

I dagens avsnitt har vi Magnus Bergquist som gäst, post doc i psykologi på Göteborgs universitet. Han forskar b.la. om hur sociala normer påverkar ett miljövänligt beteende. Vi pratar om hur medvetna vi är och om Olivia tar tåget till Skottland för klimatets skull eller för att det är social norm i hennes bekantskapskrets? Magnus berättar att vi är mer benägna att tro på klimatförändringar en varm dag, och att majoriteten av människor tror att deras beteende är mer miljövänligt än andras.

(Och detta avsnitt spelades in när Amazonas bränder var breaking news.)

Om ni missade att lyssna på radion så finns en pod-version av avsnittet där poddar finns!

Det här är en programserie om klimatet med två klimatologistudenter. I varje avsnitt bjuder vi in en forskare och diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv. Vi kommer bl.a. prata om hur istider uppkommer, om ekonomisk tillväxt påverkar klimatet, på vilka sätt den globala uppvärmningen påverkar haven och klimaträttvisa.

Redaktion

files/users/klimatet/profile/Programledarbild.jpg

Linn Carlstedt och Olivia Larsson.

Sändningstider

Söndagar 14:00 - 15:00

Följ oss via RSS

Kontakt

klimatet@k103.se