Klimatet

11. Räddade av tekniken?

Förlåt för seg uppdatering från oss här på vår hemsida, idag sändes ju nämligen vårt elfte avsnitt. Men om ni missade det så sänds en repris nästa söndag kl 14! Avsnittet går också att lyssna på i valfri podcast-app eller via länken:
https://play.acast.com/s/klimatet/tag%3Asoundcloud%2C2010%3Atracks%2F699...

Avsnittets gäst är Simon Davidsson Kurland, forskare vid Chalmers (Post doc. i Fysisk resursteori). Vi pratar om: hur mycket en egentligen kan förvänta sig att bli ”räddad” av tekniken i detta klimatnödläge, om den förenklade debatten kring elbilen, om att det egentligen inte handlar om mer sol och vind utan MINDRE olja och kol, det märkliga i att kedja fast sig för att stoppa öppnandet av nya gruvor samtidigt som en förespråkar utbyggnad av sol och vind, självkörande bilar, Preem raffinaderiet(såklart)... MED MERA.

Och bonusmaterial när Olivia i början av avsnittet berättar om sin farfars fars kärlek till arbetshästar....

Följ oss gärna på instagram: @klimatetpod

Det här är en programserie om klimatet med två klimatologistudenter. I varje avsnitt bjuder vi in en forskare och diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv. Vi kommer bl.a. prata om hur istider uppkommer, om ekonomisk tillväxt påverkar klimatet, på vilka sätt den globala uppvärmningen påverkar haven och klimaträttvisa.

Redaktion

files/users/klimatet/profile/Programledarbild.jpg

Linn Carlstedt och Olivia Larsson.

Sändningstider

Söndagar 14:00 - 15:00

Följ oss via RSS

Kontakt

klimatet@k103.se