Klimatet

12. USA och Kina som klimatför(et)rädare

Idag klockan 14 sänds ÄNTLIGEN ett nytt avsnitt av KLIMATET (Japp, vår paus blev lite längre än vi hade tänkt...)

I detta program har vi Thomas Sterner som gäst, professor i miljöekonomi vid Göteborgs Universitet. Vi pratar om vad som står i Parisavtalet och hur det kommer sig att exempelvis Norge öppnar nya oljefält och Kina bygger nya kolkraftverk fast de har skrivit under avtalet som uppmanar till motsatsen. Sen pratar vi om för- och nackdelar med handelstullar i syfte att minska klimatpåverkan. I slutet försöker vi låta hoppfulla och pratar om vad vi kan göra för att rädda världen (dvs typ inget förutom att mest bara hoppas att USA byter president).

Programmet finns även som podd-version i alla podcastappar och på Spotify. Du kan även lyssna via denna länk: https://play.acast.com/s/klimatet/tag%3Asoundcloud%2C2010%3Atracks%2F765...

+Följ oss gärna på instagram: @klimatetpod

Det här är en programserie om klimatet med två klimatologistudenter. I varje avsnitt bjuder vi in en forskare och diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv. Vi kommer bl.a. prata om hur istider uppkommer, om ekonomisk tillväxt påverkar klimatet, på vilka sätt den globala uppvärmningen påverkar haven och klimaträttvisa.

Redaktion

files/users/klimatet/profile/Programledarbild.jpg

Linn Carlstedt och Olivia Larsson.

Sändningstider

Söndagar 14:00 - 15:00

Följ oss via RSS

Kontakt

klimatet@k103.se