Klimatet

13. Sjukdomar och skit

Imorgon kl 14.00 (Söndag 10 maj) sänds äntligen ett nytt avsnitt av KLIMATET!!! Pga Corona har vi flyttat hem till Värmland så ljudet är kasst eftersom vi spelar in hemma och med gäst på Skype.

MEN I ALLA FALL... Programmets gäst är läkaren Sofia Hammarstrand. Vi pratar om hur vår hälsa påverkas med ett förändrat klimat. Om hur köttätande bakterier och fästingsjukdomar som blir vanligare i Skandinavien och hur södra Europa kan få malaria och denguefeber. Och: blir pandemier vanligare med klimatförändringarna? Hur påverkades vi av extremsommaren 2018? Varför är vi okej med hårda restriktioner för att rädda liv i Corona-krisen men inte för att rädda liv i klimatkrisen? ... MED MERA.

Podcast-versionen finns att lyssna på i alla podcast appar och på Spotify:

https://play.acast.com/s/klimatet/tag%3Asoundcloud%2C2010%3Atracks%2F814...

Här finns vi på instagram: klimatetpod

Det här är en programserie om klimatet med två klimatologistudenter. I varje avsnitt bjuder vi in en forskare och diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv. Vi kommer bl.a. prata om hur istider uppkommer, om ekonomisk tillväxt påverkar klimatet, på vilka sätt den globala uppvärmningen påverkar haven och klimaträttvisa.

Redaktion

files/users/klimatet/profile/Programledarbild.jpg

Linn Carlstedt och Olivia Larsson.

Sändningstider

Söndagar 14:00 - 15:00

Följ oss via RSS

Kontakt

klimatet@k103.se