Klimatet

14. Kapitalismen vs. Klimatet

Idag (Söndag 31/5) kl 14.00 sänds ett nytt avsnitt av KLIMATET.

Gäst i dagens avsnitt är Rikard Warlenius som forskar på samhälleliga och ekonomiska perspektiv på klimatförändring och klimatpolitik. Vi pratar om klimatrörelsens kritik mot systemet. Hur kritiken förändrats genom historien; från att först ha varit systemhotande till att sedan bli mer individualistisk tills att vi ser tendenser på att den idag blir mer systemkritisk igen. Och hur kritiken mot kapitalismen skiljer sig mellan ekomarxismen och den mer renodlade tillväxtkritiken. Vi pratar också om; hur ett alternativt system skulle kunna se ut, hinder i det kapitalistiska systemet för att göra en snabb energiomställning och sist men inte minst de nya vindkraftverken i Sunne kommun!

Vill du höra i efterhand eller en längre version så finns KLIMATET i alla podcast-appar och på Spotify!
Här finns en länk: https://play.acast.com/s/klimatet/tag%3Asoundcloud%2C2010%3Atracks%2F829...

Ha det fint, och prenumerera gärna på podcasten i din podcastapp så att ni inte missar något avsnitt, för vår inspelning av nya avsnitt sker ju tyvärr lite sporadiskt...

Det här är en programserie om klimatet med två klimatologistudenter. I varje avsnitt bjuder vi in en forskare och diskuterar klimatförändringar ur olika perspektiv. Vi kommer bl.a. prata om hur istider uppkommer, om ekonomisk tillväxt påverkar klimatet, på vilka sätt den globala uppvärmningen påverkar haven och klimaträttvisa.

Redaktion

files/users/klimatet/profile/Programledarbild.jpg

Linn Carlstedt och Olivia Larsson.

Sändningstider

Söndagar 14:00 - 15:00

Följ oss via RSS

Kontakt

klimatet@k103.se