Kobradio

Kobradio har sänt sitt sista program

Kobradio sändes mellan 111125-120523

Sommar bland kobbarna
Nu har sommaren äntligen kommit till Göteborg! Vi firar sista avsnittet av Kobradio med ett temaprogram i sommarens tecken. Livemusik med den fabulösa rapparen M Briz, följ med bakom kulisserna på Göteborgs uteserveringar och lär dig mer om den bortglömda konflikten i Västsahara genom en stödfest i Malmö. Detta och mycket mer i Kobradio nu på lördag kl 13-14!

Djuren och kulturen

På lördag i Kobradio! Kulturen och djuren, vad har de med varandra att göra?
"En nations storhet och dess etiska framsteg kan bedömas av hur man behandlar sina djur" sa Gandhi en gång. Vi talar om djuren, djurhållningen och dubbelmoralen i att gulla med hunden och äta upp grisen. Fantastiska reportage från Göteborgs enda djurkyrkogård och om undulaten Putte som älskar musik. Du får även veta mer om hur mjölkkorna egentligen har det, lagom till "kosläppen" i vår. Välkommen att lyssna!

Konsten, makten och härligheten

Vi pratar om makten inom konsten och konstens makt. Hur används den för att människor ska kunna göra sin röst hörd. Konstvetaren Eva Zetterman gästar studion och pratar om muralmålningar. Dessutom hör ni om konst och aktivism i en aktuell utställning på Göteborgs Konsthall. Och vad är det för konst som hamnar i det offentliga rummet, konstnären Graham Stacy ger sin mening.

På cykel till Iran och vinterbad.

Missade du förra veckans program? Lyssna igen på lördag 13:00-14:00!

Kobradios redaktion är som alla andra, och klagar på kylan. Men det finns de som försöker sig på den svåra konsten att se saker och ting från den ljusa sidan. Vi pratar med Lars Westerlund som är ordförande i föreningen Mörkrets och Kylans Glada Vänner. Dessutom träffar vi Martin som nyss återvänt från en resa till Iran- på cykel.

Många mjuka kramar

Redaktionen

En annorlunda jul

Vårt andra program handlar om julen. Men det är inte bara bjällror och bakverk.
Vi pratar med Faktums chefredaktör Aaron Israelson om hur de utsattas situation ser ut under, och efter, julen.

Åsa Linderborg säger sitt om svensk kulturjournalistik.

Ivar och Jonatan från Kobradio har, vad man kan kalla, ett julbattle och Lisa pratar om besatthet och om hur det är att vara ett vuxet fan.

Amanda Anderlid kommer till studion och pratar om hur ”den andre” konstrueras i svenska musikmagasin.
Det och en massa sköna och ovanliga jullåtar får ni höra om ni lyssnar på oss på lördag!

Premiär för Kobradio! Fokus: kulturens roll i samhället

I dagens premiärprogram tar vi upp kulturens roll i samhället. Du som lyssnar kommer höra om hur man blir aktivist, varför fittor inte får ställas ut på stadens konsthallar och hur framtiden ser ut för studentradion. Detta och mycket mer!

Kobradio är ett kultur- och samhällsprogram i talkshowformat med gäster, reportage och musik av högsta kvalitet. Vad händer i Göteborg? Hur ser världen ut?

Redaktion

Elinor Ahlqvist, Lisa Bacharach, Jonatan Martinson, Lisa-Monica Sjöström, Johan Hultgren, Ivar Huntington, Sophia Nilsson och Adam Samara.

Följ oss via RSS

Kontakt

kobradio@k103.se