KOLL

KOLL - Nypremiär med Annie & Alice.

bild på oss här!

Nypremiär för koll ikväll kl. 20:00!
Nu har vi; Annie (in stripes) och Alice (in green yez), tagit över programmet ''koll'' och sitter i studion för första gången.
Har vi koll på vad vi gör? nej... Men meningen är ju att vi ska få det och ni också, tillsammans med oss. Lyssna på när vi under 57 minuter går från helt borta till bara nästa helt borta.
I kvällens avsnitt introducerar vi oss lite så ni vet vad ni har att göra med framöver, säger lite ''hej''.
Jätteintressant! Kul med koll.
Hörs! //Annie & Alice.

bild på oss här!

Bara ett långsamt farväl

Så var det dags för det allra sista avsnittet av Koll med Julia, Matilda och Malin. Lång tid har gått sedan mars 2014 och nu tar vi ett rungande farväl!! Hur lät det allra första Koll vi sände? Minnen och skratt hoppas vi kunna bjuda ikväll. Vi kommer i alla fall att skratta!

Alice B och Frans rivaler

Ikväll får vi finbesök i studion! Ingen mindre än Göteborgs egna Alice B kommer till oss för att snacka om sitt nya album som kommer på fredag. Singeln "Där solen slår" från den nya skivan spelar varm på K103 och självklart vill vi fråga Alice om förhoppningar och farhågor inför släppet.

Dessutom kommer vi såklart prata om det stora som händer i kväll: Eurovision!! Kommer Koll sitta bänkade? Kommer Måns och Petra lyckas leverera? Och kommer konkurrensen vara hård för allas vår Frans? Det är såklart frågor man ställer sig en festkväll som denna.

Fest, press och frihet

Vi har ju varit på Pustervik och sett Rebecca och Fiona. Självklart blir det en recension av Party Hard Tour, märkte vi av Fionas nerver? Ni får höra allt vi tyckte kl 20.

Idag är det pressfrihetens dag, vad är det egentligen? Vi kommer reda ut begreppet. Och så har det ju varit första maj, vem var ute och demonstrerade och vem låg hemma bakis?

Lyssna kl åtta!

Fionas Rebecca och Kolls musikal

Ikväll smäller det! Då ska vi i Koll lära oss sjunga och till vår hjälp som stöd och coatch har vi ingen mindre än Rasmus från Scenkostguiden. Han har stor erfarenhet av sång och i synnerhet musikal eftersom han precis arrangerat en musikalkväll där han var konferencier och själv sjöng öppningsnumret. Vi lovar alltså hejdundrande scenkonsttips och (skön)sång i kvällen Koll! Men det är inte slut där, vi ringer även upp Rebecca i duon Rebecca och Fiona för att kolla stämningen inför torsdagens spelning på Pustervik.

Kvällens avsnitt vill ni bara inte missa!

Finbesök i studion, musik och ett klassiskt drama

Forget About Us är en ljuvlig låt av FLAWS, en ny musikalisk gnista från Västkusten. Bakom Flaws står Anton Alvin. Han besöker studion och pratar om musiken och livet. Koll-redaktionen är som vanligt suckers för kreativa människor, så vi förväntar oss inget annat än något riktigt fint! Och för den som behöver övertygas ytterligare om hur mycket bra kultur som finns i Göteborg just nu får spetsa öronen när vi talar med Nadja Horton, koreograf och dansare, som både ligger bakom och medverkar i Medea –it’s a classic som seglar in på Atalante på torsdag och fredag. Vad händer om man tar ett uråldrigt drama och spottar ut det i nutiden till toner skapade av Britta Persson? Ja, du har en lyxig radiotimma att se fram emot. Hörs i etern!

Panda da Panda och mer kultur!!!

Imorgon släpper Panda da Panda sitt album Den inre rymden (som är den del som ligger innanför rymdens bana) och vi har snackat med honom om skivan, den nya singeln med doktor Alban och Thibos oerhörda kontrollbehov.

Julia har vart hipster-Mekkat och krypit ut och in i olika gallerier varvat med barer.

Blir skoj, vi lovar!

I jakt på ett bättre liv

Idag i Koll hör vi en av skaparna av dokumentären I jakt på ett bättre liv berätta om filmen som sänds på SVT 2 på torsdag. I filmen får vi följa Sara, Denisa och Liliana som reser mellan Sverige och Rumänien för att försörja sina familjer. Tova Kurkiala Medbo som tillsammans med Caroline Kernen gjort filmen förklarar varför den här filmen gjordes och vad som gör den viktig i samhällsdebatten idag.

Och en annan jakt som sker idag är den om ett bättre instagramflöde. Vad händer egentligen på sociala medier? Vi ska försöka bena ut situationen.

Slå på radion/sändningen klockan 20!

Kärlek vid första ögonkastet, kärlekskrig och sexig vår

Nu är det påsk! En frislätt och sexig (?) årstid!

Vad betyder det för koll-redaktionen? Matilda ska dra igång en bokcirkel och den bok som ska läsas är den nyutkomna ”Århundrades kärlekskrig” av Ebba Witt Brattström. Hur ska hon förbereda sig för att kunna göra en rättvis läsning, utan att tänka allt för mycket på Horace och Ebba?

Dessutom pratar vi om skillnaden mellan den svenska och amerikanska ”Gift vid första ögonkastet” och får lyssna till en intervju med Sara Starkström om boken ”Min framtid på 3 minuter”. Och som en liten påskpresent lottar vi även ut ett ex av boken!

Så se till att lyssna!

Mord, teater och musik

Fullspäckat i kvällen Koll! Vi har varit på Göteborgs dramatiska och pratat med skådisarna och regissören som gör pjäsen "Valerie Solanas ska bli president i Amerika" Vad är det som är så intressant med denna kvinna som mördade Andy Warhol? Och är det bra teater? Dessutom har Matilda sett Doktor Glas med Thorsen Flinck och ska berätta om det var en hiss eller diss. OCH vi sänder en intervju med Nadia Nair! Hur mycket kultur som helt i kväll helt enkelt!

Koll, ett program om vad som händer i Göteborg, bland människor, runt oss och i våra huvuden. Få koll på kulturen, musik, film... sån media osv. Samhällets utveckling och inveckling!
Annie och Alice försöker med hjälp av reportage och tillsammans med gäster att få koll varje Tisdag kl. 20:00.
Lyssna och få koll med oss! :))

Redaktion

Annie Mellbert och Alice Bettan Angelini.

Externa länkar

www.mixcloud.com/K103/...instagram.com/koll103https://www.facebook.c...

Följ oss via RSS

Kontakt

koll@k103.se