Kulturkompisar

Kulturkompisar om Kategorisering

I söndagens avsnitt pratar vi om kategorisering. Vi människor gör detta hela hela tiden men varför då och hur kan det komma till uttryck? Tävling: hur många gånger säger vi ordet kategorisering under 57 minuter? Lyssna imorgon kl. 14:03 och finn ut!!

Kulturkompisar om Vuxen vs Ung

Kulturkompisar är tillbaka i etern efter ett besök i vuxenlivet! Vi har avslutat våran 2 månaders praktik och pratar därför om hur vi klarade av den här tiden. Alltså, tiden i vuxenlivet!! När blir en vuxen? Hur länge är en ung idag? Vad betyder det att bli vuxen??? Typ det diskuterar vi i ca en timma! Idag, kl 14:03 på K103.

Saknar ni oss?

Snart kommer era kulturkompisar vara tillbaka med nya härliga program. Håll ut!

Så länge kan ni lyssna på våra tidigare program som finns på mixcloud/k103/kulturkompisar

Vi slår ett extra slag för de två program vi har producerat under denna period av tystnad här.
I detta program snackar vi om Urbanism, Staden vs orten; https://www.mixcloud.com/K103/20-kulturkompisar-om-urbanism/
och i detta diskuterar vi reklam som använder sig av bland annat feminism för att sälja. Bra eller dåligt? https://www.mixcloud.com/K103/19-reklam-kulturkompisar/

PUSS

Kulturkompisar om Femininitet

Lilla berlin

På söndag tar kulturkompisarna Katja, Lovisa och Caroline upp det här med femininitet. Vi har läst Beverly Skeggs bok "att bli respektabel" som är vår utgångspunkt till att prata om femininitetsidealet. Vad är det? Vad gör det? Hur kan vi hantera det? Lyssna på söndag kl. 14:00 och få reda på vad vi tänker!

Lilla berlin

Kulturkompisar på Bokmässan

Hallå Kamrater!!
Vi sparkar igång denna säsong med en livepodd! I helgen befann vi oss bland kultureliten på Bokmässan och passade så på att spela in en LivePodd! Denna timme handlar alltså om just detta. Yttrandefrihet, rasistiska tidningar, kulturellt kapital och VARFÖR en/vi vill befinna sig i detta rum är ämnen vi tar upp. Lyssna som vanligt på söndag kl. 14:03!!

Kulturkompisar om 'You can do it - kulturen'

You can do it - kulturen är alltså denna veckas ämne. Men vad menar vi egentligen med det? Jo! Tanken att alla kan om de bara vill tillräckligt mycket, om de bara kämpar tillräckligt. Men varför ska vi kämpa när vi bara vill leva? Varför får en mest status när en anländer sist till AW:n? Det strävar Katja och Caroline efter att förklara på söndag - lyssna!

Kulturkompisar om Sociala Medier

Hallå hallå alla KKfans!
På söndag är vi tillbaka i etern och denna gång snackar vi om något så spännande som sociala medier! Nu när vi spenderar mycket av vår tid framför olika skärmar är det ju himla intressant att fundera kring vad vi egentligen gör och why. Vi tar bland annat upp vad sociala medier har betytt för representationen i samhället, vad cookies egentligen är för något och annat SMÅTT OCH GOTT.
Glöm ej att följa våra sociala medier = Facebooksida = Kulturkompisar K103.

Glad helg kompisar!

Kulturkompisar snackar TVserier

Denna fröjdens lediga dag uppmanar Kulturkompisar dig att ta en paus i Binge-watchandet för att lyssna på oss! Vad betyder Binge-watching? Det och mycket mycket mycket annat pratar Katja och Carran om i dagens episode.
På söndag that is! 27/4 - kl 14:03
TUNE IN

Kulturkompisar om Ålderism

Efter en intensiv födelsedagsvecka där 40% av kulturkompisar har fyllt år, följer vi nu avslutningsvis upp med ett avsnitt om ålder och ålderism! Vad är ett barn, vad är en vuxen, när blir vi vuxna och hur påverkats våra liv av ålder som maktordning?
14.00 i k103! För er som inte har en radio går det att lyssna på http://www.k103.seup/webbradio, eller vänta tills avsnittet läggs upp på mixcloud!
Ps grattis till Carro och Katja som är ett år närmare döden!!

Kulturkompisar snackar lesbiskt

I detta söndags avsnitt snackar Katja och Lovisa om lesbiskhet. Vad är det? Kan kvinnor ha en sexualitet som inte innefattar män? Kan detta vara sant? De två lebbarna tar sig an detta ämne och tipsar också hur en kan börja sitt lesbiska liv! Missa inte detta!

Vi är tre kulturstudenter som gillar att äta pasta och överanalysera vardagslivet. Vi pratar inte bara om kultur som tv, musik och konst utan mer relationen mellan människan och det kulturella uttrycket. Varför gör vi som vi gör? Hur påverkas vi av det vi ser och möter? Vi gillar helt enkelt att gräva ner oss i normer, maktstrukturer och föreställningar.
OBS: denna timme är ej så pretto som det låter, vi pratar också mycket känslor och spelar bra musik.

Redaktion

Katja Skärlund, Lovisa Perman och Caroline Willaume.

Sändningstider

Söndagar 14:00 - 15:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

https://www.mixcloud.c...

Följ oss via RSS

Kontakt

kulturkompisar@k103.se