Kulturkompisar

Kulturkompisar har sänt sitt sista program

Kulturkompisar sändes mellan 151106-170506

Mode!

Hej alla kk fans! Imorgon söndag spelar vi repris av vårt mode program från förra söndagen. Se till att ratta in 103,3 radion och hör oss prata om mode.

Kram!

Kulturkompisar om MODE & trender

Hallå hallå!
Imorgon, söndag, tar vi an ämnet Mode & Trender! Vilka är det som bestämmer och varför följer vi?
Lyssna här på webbradion eller 103.1 MHz!
Pusss

Ålderism

Hej fans!
Imorgon är det söndag igen och det betyder ännu en härlig repris från era favorit kulturkompisar. Nä skämt o sido vill vi inget annat än att spela in nya avsnitt. Dessvärre så har uppsatsskrivande och sjukdom tagit all tid denna vecka också.

Förra veckan fyllde 2/3 av KK ett år äldre. Därför sänder vi repris av avsnittet där vi pratar om ålder. Lyssna på radion på 103,1 kl 14 på söndag eller lyssna direkt på mixcloud
-------->> https://www.mixcloud.com/K103/10-%C3%A5lderism/

Long Time No See, Kulturkompisar!

HEJ HALLÅ!
Kulturkompisar denna vecka spelar repris av avsnittet som handlar om femininitet. Lyssna på söndag kl 14 på radion 103,3 eller här på k103.
Eller så kan ni lyssna redan nu på vår mixcloud där alla våra avsnitt ligger ute ----> https://www.mixcloud.com/K103/playlists/kulturkompisar/

Ett förslag är att lyssna på senaste avsnittet där carro och lovisa pratar om THE HOODS. En livsstil helt enkelt.
Det programmet hittar ni här ------> https://www.mixcloud.com/K103/26-kulturkompisar-om-the-hoods/

Snart är vår period av uppsatsskrivande slut och då kan vi hantera två saker samtidigt. Stay tuned.
Gilla vår FB-sida för snabbare uppdatering----> https://www.facebook.com/kulturkompisar

Kulturkompisar om Kategorisering

I söndagens avsnitt pratar vi om kategorisering. Vi människor gör detta hela hela tiden men varför då och hur kan det komma till uttryck? Tävling: hur många gånger säger vi ordet kategorisering under 57 minuter? Lyssna imorgon kl. 14:03 och finn ut!!

Kulturkompisar om Vuxen vs Ung

Kulturkompisar är tillbaka i etern efter ett besök i vuxenlivet! Vi har avslutat våran 2 månaders praktik och pratar därför om hur vi klarade av den här tiden. Alltså, tiden i vuxenlivet!! När blir en vuxen? Hur länge är en ung idag? Vad betyder det att bli vuxen??? Typ det diskuterar vi i ca en timma! Idag, kl 14:03 på K103.

Saknar ni oss?

Snart kommer era kulturkompisar vara tillbaka med nya härliga program. Håll ut!

Så länge kan ni lyssna på våra tidigare program som finns på mixcloud/k103/kulturkompisar

Vi slår ett extra slag för de två program vi har producerat under denna period av tystnad här.
I detta program snackar vi om Urbanism, Staden vs orten; https://www.mixcloud.com/K103/20-kulturkompisar-om-urbanism/
och i detta diskuterar vi reklam som använder sig av bland annat feminism för att sälja. Bra eller dåligt? https://www.mixcloud.com/K103/19-reklam-kulturkompisar/

PUSS

Kulturkompisar om Femininitet

På söndag tar kulturkompisarna Katja, Lovisa och Caroline upp det här med femininitet. Vi har läst Beverly Skeggs bok "att bli respektabel" som är vår utgångspunkt till att prata om femininitetsidealet. Vad är det? Vad gör det? Hur kan vi hantera det? Lyssna på söndag kl. 14:00 och få reda på vad vi tänker!

Kulturkompisar på Bokmässan

Hallå Kamrater!!
Vi sparkar igång denna säsong med en livepodd! I helgen befann vi oss bland kultureliten på Bokmässan och passade så på att spela in en LivePodd! Denna timme handlar alltså om just detta. Yttrandefrihet, rasistiska tidningar, kulturellt kapital och VARFÖR en/vi vill befinna sig i detta rum är ämnen vi tar upp. Lyssna som vanligt på söndag kl. 14:03!!

Kulturkompisar om 'You can do it - kulturen'

You can do it - kulturen är alltså denna veckas ämne. Men vad menar vi egentligen med det? Jo! Tanken att alla kan om de bara vill tillräckligt mycket, om de bara kämpar tillräckligt. Men varför ska vi kämpa när vi bara vill leva? Varför får en mest status när en anländer sist till AW:n? Det strävar Katja och Caroline efter att förklara på söndag - lyssna!

Vi är tre kulturstudenter som gillar att äta pasta och överanalysera vardagslivet. Vi pratar inte bara om kultur som tv, musik och konst utan mer relationen mellan människan och det kulturella uttrycket. Varför gör vi som vi gör? Hur påverkas vi av det vi ser och möter? Vi gillar helt enkelt att gräva ner oss i normer, maktstrukturer och föreställningar.
OBS: denna timme är ej så pretto som det låter, vi pratar också mycket känslor och spelar bra musik.

Redaktion

Katja Skärlund, Lovisa Perman och Caroline Willaume.

Följ oss på Facebook

Extern länk

https://www.mixcloud.c...

Följ oss via RSS

Kontakt

kulturkompisar@k103.se