Ljus på

Ljus på Maydar!

I säsongens sista avsnitt gästas vi av artisten, låtskrivaren, producenten och DJ:n Maydar, aka Alexandra Shanahan. Hon har släppt flera EP:S och singlar sedan debuten 2016, och släppte nyligen sin första låt på svenska: Två steg framåt (aldrig tillbaka). Alexandra berättar om hur ett falsklegg inspirerade till hennes artistnamn, och blir utmanad av oss i svåra lekar. Vi pratar också om hur det är att vara kvinna och föra den feministiska kampen i dagens musiksverige.

Programledare: Tilda Lindén och Wendela Antepohl

Instagram: @ljuspapodcast

Mail: ljuspapodcast@gmail.com

Avsnitt 15: Ljus på HON!

Artisten HON, Mikaela Mohlin, släppte i fredags sin EP "När allt rinner över". Vi har med henne i podden och pratar om dealbreakers, alteregon, och så klart, den nya EPn.

Programledare: Tilda Lindén och Wendela Antepohl
Instagram: @ljuspapodcast
Mail: ljuspapodcast@gmail.com

Detta är en podcast från K103 Göteborgs Studentradio.

https://www.mixcloud.com/K103/avsnitt-15-ljus-p%C3%A5-hon-k103-210613/

Ljus på David Lindström (Day Felice)!

Veckans avsnitt är inspelat under lite annorlunda omständigheter, men en podd blev det iallafall! Vi har med oss Boråsaren David Lindström, som är aktuell med sitt band Day Felice och deras nya skiva. David är även skådespelare och har bland annat spelat Sigurd i HBO-serien Vikings. Hur var det att spela in den serien och hur mådde han under tiden? Vad tycker han egentligen om sociala medier? Och hur är det att jobba som skådespelare när man har fobi för kosmetika? Det och mycket mer får ni reda på i avsnittet!

Programledare: Tilda Lindén och Wendela Antepohl

Instagram: @ljuspapodcast

Mail: ljuspapodcast@gmail.com

Avsnitt 14: Ljus på Nadja Evelina!

LÄNK TILL AVSNITTET: https://www.mixcloud.com/K103/avsnitt-14-ljus-p%C3%A5-najda-evelina-k103...

I veckans avsnitt har vi med oss albumaktuella Nadja Evelina! Vi pratar om att bloggar, att sjunga i Stockholms tunnelbana, och att spilla vin på Carola. Och så klart om hennes nya album; Aska, glitter, och annat som försvinner med vinden.

Avsnitt 13: Ljus på Ulrik Munther!

LÄNK TILL AVSNITTET:
https://open.spotify.com/episode/0aBN9Z0FpGjj4e5IlI75vg?si=0WzQ_KU9TRCF-...

Vi har med oss Ulrik Munther den här veckan! Artisten, som slog igenom i Lilla Melodifestivalen som barn, har blivit vuxen och tar sig an ämnen som identitetssökande och lycka på den nya plattan "Put yourself out there". Ulrik berättar om hur det var att bli känd som 15-åring, sin sidokarriär som skådespelare och hur det känns att bli avgjuten - helt naken! Det bjuds även på en nostalgiresa, lekar, musik och annat!

Programledare: Tilda Lindén och Wendela Antepohl

Instagram: @ljuspapodcast

Mail: ljuspapodcast@gmail.com

Avsnitt 11: Ljus på Linn Koch-Emmery!

LÄNK TILL AVSNITTET: https://open.spotify.com/episode/45zpDhvb2SmiZZpimC024F?si=rVTvFu7lRyeW_...

Ljus På har med sig Linn Koch-Emmery, som i dag släpper sitt debutablum "Being the Girl"! Linn Koch-Emmery har tidigare släppt två EPs, "Waves" och "Boys", som har hyllats av kritiker.

Vi pratar om hur det känns att få sitt album läckt, om hennes första jobb, hur det var att öppna för Liam Gallagher och mycket mer.

Avsnitt 9: Ljus på Saga Back!

LÄNK TILL AVSNITTET: https://open.spotify.com/episode/5kTvc4sgFNygufvDKxJrc4?si=N4SBW-3bTG2-R...

Vi har med oss Saga Back i podden! Artisten som nyss släppte sitt debutalbum All Is Not Well in Heaven pratar om att balansera plugg med karriären, om Uppsalas bästa musiker, och vi testar en ny lek vilket ledde till mycket censurerande pipljud... Och så blir det som vanligt mycket Göteborgskärlek!

Ljus på Edvin Linderoth!

LÄNK TILL AVSNITTET:https://open.spotify.com/episode/4Kh0mCxMBH9y73JMF455y5?si=lrDwgoBTT3mRKBB7Snxjog

Den här veckan gästas Tilda och Wendela av den göteborgsbaserade artisten Edvin Linderoth. Han debuterade nyligen med EP:n "Tjejer och bilar", och beskriver själv sin musik som lekfull och välskriven. I avsnittet pratar vi bland annat om låttexterna (handlar "Jag saknar min Volvo 850 verkligen om en bil?) och varför Göteborgs är Sveriges bästa stad. Dessutom delar Edvin med sig av sin husmanskost-expertis.

Programledare: Tilda Lindén och Wendela Antepohl

Instagram: @ljuspapodcast

Avsnitt 7: Ljus på Hanna Järver!

LÄNK TILL AVSNITTET:https://open.spotify.com/episode/4PMwxTHMvbL4lCb2SvGq74?si=ajsba9EXQeCfazPLbR_X0Q

I veckans avsnitt pratar vi med Hanna Järver! Artisten, som i höstas släppte albumet tusen täta lögner in, berättar om musiken, året som gått, och om bekanta som missuppfattar låtars betydelse...!

Avsnitt 6: Ljus på Moonica Mac!

LÄNK TILL AVSNITTET: https://open.spotify.com/episode/0827VGGf5qm2aZ4VEhTcTZ?si=MO4z9DSESZyS6...

I veckans avsnitt gästas Tilda och Wendela av ingen mindre än Moonica Mac! Hon debuterade som artist år 2017, och har sedan dess berört tusentals människor med sin vackra röst och sina personliga låttexter. Nu är hon aktuell med låten ”Just idag är jag stark”, samt en livestreamad konsert den 16 april.

Det blir ett härligt avsnitt där vi bland annat pratar om hennes musikaliska resa, från att sjunga i smyg när ingen var hemma till att framträda på stora scener. Och vad tycker hon egentligen om Hov1’s sampling av hennes låt ”Till slutet av augusti?”

Programledare: Tilda Lindén & Wendela Antepohl

Följ oss på instagram: @ljuspapodcast

Ljus på! är en podcast där Tilda och Wendela träffar aktuella svenska artister och pratar om musik, kultur och nöje.

Nytt avsnitt varje fredag!

Redaktion

Tilda Lindén och Wendela Antepohl.

Sändningstider

Fredagar 15:00 - 15:30

Externa länkar

open.spotify.com/show/...www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

ljuspa@k103.se