Mitt Göteborg

Avsnitt sex - Pam Fredman

Foto: Göteborgs Universitet

Mitt Göteborg återvänder efter en lång och välbehövlig vila med ett avsnitt innehållandes det högsta hönset inom Göteborgs Universitet. GU:s rektor Pam Fredman berättar om vikten av studentmedierna, varför Göteborg har det mesta vi studenter kan önska oss och vilken som egentligen är den bästa universitetsbyggnaden i staden.

Lyssna här: http://www.mixcloud.com/K103/pam-fredman-mitt-g%C3%B6teborg-310115/

Foto: Göteborgs Universitet

Avsnitt fem - Anna Falck

I internet och surfplattans tidsålder kan en bok gjord av papper verka lika urgammal som ett fossil. Trots detta lockar Bokmässan i Göteborg tusentals besökare och turister varje år. I det femte avsnittet av Mitt Göteborg får Bokmässans ytterst ansvarige, VD:n Anna Falck, berätta om mässuccén som gör att hela Västsverige blir boktokiga under en vecka.

Lyssnar gör ni här:
http://www.mixcloud.com/K103/anna-falck-mitt-g%C3%B6teborg-100115/

Avsnitt tre - Frida Boisen

På GT:s redaktion träffade Mitt Göteborg "Den lille rödes" chefredaktör Frida Boisen för ett samtal om den nya journalistiken, konkurrenssituationen mellan stadens tidningar och intervjuer hon minns. Allt detta över en, som hon själv valde att kalla det, typisk chefredaktörslunch bestående av en keso.

Lyssnar gör ni här:
http://www.mixcloud.com/K103/frida-boisen-mitt-g%C3%B6teborg-201214/

Avsnitt tre - Torbjörn Nilsson

Han var IFK Göteborgs främste målskytt under en tid när klubben vann Uefa Cupen och gick tog flera SM-guld. För några veckor sedan gästade han K103:s trång-mysiga studio. Den här veckans gäst i Mitt Göteborg är ingen mindre än Torbjörn Nilsson. Ett antal fina anekdoter och sköna minnen utlovas till den som kämpar sig igenom detta, det tredje, avsnittet av Mitt Göteborg.

Lyssnar gör ni som vanligt här:
http://www.mixcloud.com/K103/torbj%C3%B6rn-nilsson-avsnitt-tre-131214/

Avsnitt två - Mark Isitt

Foto: Mark Isitt

Denna, den andra, veckan i Mitt Göteborgs korta men händelserika historia gästas serien av arkitektur- och statsplaneringsjournalisten Mark Isitt. I programmet diskuteras skillnader mellan Marks nuvarande hemstad Stockholm och Göteborg, Västlänkens för och nackdelar och namnet Isitts egentliga ursprung. Mycket nöje.

Avsnittet hittar ni här: http://www.mixcloud.com/K103/playlists/mitt-g%C3%B6teborg/

Foto: Mark Isitt

Avsnitt ett - David Lega

David Lega under mitt under brinnande intervju.

I det första avsnittet begav sig Mitt Göteborgs enmannaredaktion till Göteborgs rådhus för att träffa Kristdemokraternas kommunalråd David Lega. Efter att ha varit dominant på simnings-VM och stått på en scen på en stor mängd platser i Sverige är det nu i politiken han lever sitt liv. 30 minuter av minnen, planer för Göteborg och smultronställen i staden.

http://www.mixcloud.com/K103/playlists/mitt-g%C3%B6teborg/

David Lega under mitt under brinnande intervju.

I Mitt Göteborg intervjuas kända och okända personer med stark anknytning till staden Göteborg. Under en halvtimme förs ett samtal mellan programledaren Joel Tivemo och intervjupersonen om staden vi alla älskar och personens historia.

Redaktion

Joel Tivemo.

Följ oss via RSS

Kontakt

mittgoteborg@k103.se