Mitt K103

Reportage från Skurupfestivalen

Under sommaren brukar K103 bevaka festivaler! Alla känner ni till Bråvalla, Roskilde, Way Out West, osv osv.
Men känner till Skurupsfestivalen?
Förmodligen inte... Därför åkte vi dit!
Och det är ju bara en utav alla mindre festivaler som tar plats genom hela Sverige varje år.
Vi tyckte att även dem är värda uppmärksamhet! Och så rätt vi hade! Det blev en mycket uppskattad resa och festival.
Samtidigt fick vi även se en liten bit av folkhögskolan och vad den innehåller.
Allt detta försöker Zeth och César förmedla genom deras "resereportage" i Skurup som innehåller intervjuer med: arrangörerna, lärare, artister (Dolly Dolores, Könsförrädare, Raindear)

Slå på er radio nu på lördag klockan 14:30!
Ni kommer att bli förförda av lilla Skurup.

//Zeth och César

The Levellers live från Berlin

Just nu är Brightonbandet The Levellers ute på turne. På onsdag 5e november spelar de på Sticky Fingers. Nu kan du vara med i utlottningen av biljetter till kvällen. Maila ditt namn och telefonnummer till info@k103.se senast söndag 2 november så är du med i dragningen. Redan i kväll laddar vi upp med en inspelning tidigare i höst. Vi ger er The Levellers live från Berlin.

Mia Gahne - skribent och matkonnesör

Gränsen mellan att se på mat enbart som bränsle och att se det som ett sjätte tillägg till de fem sköna konsterna kan tyckas vara en autobahn bred, men djupdyk bland magasin och tidskrifter i någon av Sveriges större Pressbyråer och gränsen tycks snarare hårfin. En del människor lyckas dock, mitt i mattjat och mathets, behålla glädje och kreativitet, och låta mat vara en inspiration till livet istället för tvärtom. Lördagen den 7e juni kan ni här lyssna till Mia Gahne, matskribent i bland annat GP, berätta om hur mat kan hjälpa i vardagens stress, och hur hon använt den till att öppna dörrar till nya länder, nya kulturer, och nya människor. Välkomna!

Joel Nyström från Archipelago om musik som uttrycksform och Göteborgs musikscen

Finns det en färdig göteborgsbandsmodell? Och hur påverkar i så fall denna kollektiva mall ditt individuella uttryck som musiker? På lördag 1/6 kan du här lyssna till Joel Nyström, sångare och låtskrivare i bandet Archipelago, när han i backspegeln betraktar sin uppväxt och sitt musikskapande med Göteborgs stads musikscen som utgångspunkt. Välkomna!

Sara och Robin öppnar dörren till brädspelets göteborg!

SPEL SPEL SPEL

Hur hade du varit som pirat? Hade du överlevt en zombieattack? Hur agerar du som militärstrateg? Frågor som dessa är kanske svåra att få besvarat i verkligheten, men tur då att det finns en uppsjö av brädspel som tillåter dig att testa dina gränser och agera dina fantasier. Lördagen den 24 maj kan du här lyssna till Robin och Sara som driver Café Taktik i Göteborg - stadens hittills enda café där du kombinerar kaffet med en omgång av ditt favoritspel - som ger dig ett axplock av deras spelgarderob och tips på nya spel du kan utmana dina vänner i. Välkommen in i brädspelens magiska värld!

SPEL SPEL SPEL

Claes Haglund från Crossroads om EU-migration och solidaritet

Claes är stadig på micken

Europa växer och fler människor kan röra sig fritt över landsgränser. En del kommer till Sverige för att testa lyckan, men hur tar Göteborg hand om den delen EU-migranter och tredje landsmedborgare som hamnar utanför både arbets- och bostadsmarknad? Claes Haglund är projektledare på Crossroads, Stadsmissionens center för EU-migration, som vänder sig till just den här gruppen. Lyssna här den 10e maj då Claes pratar om sin organisation, sitt engagemang, och sina tankar kring solidaritet och medmänsklighet.

Claes är stadig på micken

Klara Hansson lär dig om stadsodling

Klara Hansson kan inte låta bli att se och nyttja möjligheten att äta lokalproducerad mat, oavsett om den växer på en åker eller i din balkonglåda. Hon driver Stadssallad som jobbar med temat "Den Ätbara Staden". Här berättar Klara om hur vi kan odla vår egen mat nära oss, trots att vi bor i stad.

What's up with junkfood // André Magnusson & Max Svahn gästar Mitt K103

I gårdagens Mitt K103 stod "junkfood" högst på ämnesagendan. Tillsammans med K103:s Emilia Håkansson samtalade André Magnusson och Max Svahn om vad det egentligen är. Vad som bland annat togs upp var varför det är så gott, personliga favoriter och hur det skapar ångest.

André, programmets junkfoodexpert, delade med sig av fem tips:

1. Gör en specialbeställning om du vill vara säker på att få en helt nygjord hamburgare.
2. På flera hamburgerkedjor motsvarar studentrabatten kostnaden av en dipp - så unna er dipper!
3. Beställ fler pizzor än vad du tänkt äta för att få maten hemlevererad (de andra kan du äta senare)
4. Gå in på matkedjornas hemsidor och titta på deras matbilder för att inspireras när du är extra sugen på junkfood
5. Om du är i Norrland måste du testa "hamburgerpizzan", ofta kallad "ett skrovmål". Detta innebär en calzonevariant med två hamburgare i. 2 in 1 helt enkelt.

Under timmen spelades även ett gäng låtar som André & Max valt ut, de var följande:

P. Diddy - I Need A Girl Part 2
Helt Off - Underland
Chords - Knockin' On My Door
Kavinsky - Nightcall
Florence Valentin - Pokerkväll I Vårby Gård
Hoola Bandoola Band - Vem Kan Man Lita På?
T.R aka Öris - 93

Programmet kan ni efterlyssna på här:
http://www.mixcloud.com/K103/mitt-k103-k103-140308/

Mitt K103: André Magnusson & Max Svahn // en timme om JUNKFOOD

I veckans Mitt K103 hör ni André Magnusson och Max Svahn avhandla ämnet "Junkfood".

Tillsammans med Emilia Håkansson kommer de resonera kring vad junkfood egentligen är:

Vad skiljer det från fastfood? Varför äter man det? Vad har de för personliga favoriter? Det här och mycket mer får du höra om junkfood i Mitt K103 nu på lördag kl 12!

Lyssna på fm 103.1, på k103.se eller via appen TuneIn!

ps. André och Max har även valt musiken som kommer spelas i programmet. De är (liksom Emilia) born and raised i Lund och vi kan redan nu utlova skånska melodier.

Mitt K103 med Peter Widell

Peter Widell har bland annat varit med och startat Cyckelköket och ordnat alternativ Nobelfest på Världskulturmuseet. Han ägnar också sin tid åt dumstring, festivalarrangerande och olika konstprojekt. I sitt Mitt K103 pratar han om mat, ansvar och kreativitet ihop med sin mamma Gill Widell.

Redaktion

Henrik Rundquist.

Följ oss via RSS

Kontakt

mittk103@k103.se