Morning Glory

Tilde/Göta Studentkår/Lo-Fi

I säsongens sista Morning Glory så sparar vi inte på krutet! Vi har Tilde med oss i studion och pratar bland annat om hennes nya singel Love Me Till You Die. Vi kan också bjuda på en intervju med Göta Studentkårs event- och föreningsansvarige Ebba Callenberg som pratar om att arrangera event för studenter i pandemitider. Dessutom har vi tittat lite extra på det nya konsertkonceptet Lo-Fi som kickar igång nu i helgen i Göteborg!

Blandar vi det med veckans The Touch, nyheter, fredagstips och en hemlig mängd kaffe så får vi alla en fantastisk start på fredagen. Peppen är stor här hos oss i studion - häng med du också!

ViVii och Cajsa Grill

I veckans avsnitt av Morning Glory bjuder vi på en hel del ny musik, intervjuer med musikanter och hör vad som hänt i veckan (hint: mannen som sköt Regan skriver kärlekslåtar på Youtube). Vi pratar med det albumaktuella bandet ViVii som precis släppt Mondays och får höra om hur det är att skriva låtar från ett rooftop i New York, varför bra saker är bra och dåliga saker är dåliga och vad man gör i Berlin för att få ett oförglömligt dygn. Vi hör även Cajsa Grill som nyligen kommit ut med singeln Han är hopplös och snackar om hur det är att skriva personliga texter, om Veronica Maggio och framtidsutsikter. God lyssning!

Åke och Mattias Lundin

Och så blev det fredag igen, vilket givetvis innebär ett nytt avsnitt av Morning Glory. Denna soliga morgon gästas vi av Åke, medlem i Svenska Björnstammen, som idag släpper sin femte solo-singel. Dessutom får vi en pratstund med Mattias Lundin, aktuell som delägare till omstartade Nefertiti. Givetvis diskuterar vi också veckans nyheter, ger våra bästa helgtips och utser veckans The Touch! Vi hörs klockan 11.00!

Vaction Forever och Lara Eide

Ny morgon, nya möjligheter, nytt Morning Glory.

Idag gästas vi av Vaction Forever som släpper singel och Lara Eide som är i processen av att ge ut sin första EP. En annan punkt i dagens program blir att prata om helgens annalkande Eurovisionfinalen. Självklart utser vi också veckans The Touch så ni får stenkoll på helgens nya musik!

Silveräpplen // Hanna Henkelman & jvlm.

Fredag igen och det betyder Morning Glory! Vi får en pratstund med Silveräpplen som släpper EPn Dream Box Distorting idag. Dessutom får vi prata med Hanna Henkelman och Julius Marstorp (jvlm.) om deras samarbete och om nya singeln Rymden. Sen diskuterar vi självklart veckans nyheter, tips inför helgen och utser veckans The Touch! 11.00 på k103!

Clear Eyes Full Heart / Konstiga universitetskurser / Vinylthon

Från en solig radiostudio i Göteborg så är det äntligen dags för veckans Morning Glory! Idag har vi besök från HDK-Valands utbildning Fri konst som i helgen bjuder in till utställningen Clear Eyes, Full Heart på Konstepidemin. Så varför inte gå på utsällning innan du bänkar dig inför lördagens Vinylthon? Vi har också letat fram ett gäng lite ovanligare universitetskurser som vi tänkte titta närmare på och se vad som gömmer sig bakom kursnamnen.
Och vad händer egentligen under Vetenskapsfestivalen som för tillfället är i full gång online?

Det plus en och annan överraskning och så klart en massa bra musik väntar i din favoritradiokanal nu klockan 11.00. Vi ses där!

Spøgelse/Diskutabla fiktionella karaktärer/Hungriga isbjörnar

Ny morgon, nya möjligheter, nytt Morning Glory. Den här morgonen får vi en pratstund med hardcore punkbandet Spøgelse som släppte sin debut-EP för en vecka sedan. Dessutom har vi maxat diskussionslistan med allt från fiktionella karaktärer som inte faller oss i smaken, hungriga isbjörnar och Taylor Swifts rerecording-projekt. Självklart utser vi också veckans The Touch så ni får stenkoll på helgens nya musik!

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/morning-glory-sp%C3%B8gelse-210409/

Oskar & Vargarna // Boy Destroy

Morning Glory gästas i dag av två spirande popproducenter.

Oskar & Vargarna släpper i dag singeln "Problem & besvär" som följer upp succén med deras debutsingel "Konstig". Denna gång är fokuset på rädslan av att lämnas ensam och att sitta fast i en ”kanske-relation”. Vi ringer Oskar och kollar läget denna releasedag.

Boy Destroy bjuder på en melodistark och dynamisk korsbefruktning av alternativ pop, emo och trap som hyllats utomlands och upptäcks av allt fler lyssnare. I april släpps 6-spårs EPn ”Warpaint” som stänger en dörr, men öppnar samtidigt en ny. Vi är nyfikna på resan fram till släppet.

Dessutom blir det veckans The Touch, nyheter från veckan och helgtips.

Lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/morning-glory-oskar-vargarna-boy-destroy-2...

Vita Bergen // Högskoleprovsord-quiz // Nöjesnyheter

I morgonens Morning Glory blir det högt och lågt!

Vi intervjuar Vita Bergen, göteborgsläkaren- och artisten som är aktuell med sitt nya album "Another Day in Paradise". Gustav ställer Eva och Oskar mot väggen när han prövar deras ordkunskap, vi diskuterar en radda nöjesnyheter från veckan som gått och självklart diskuterar vi dagens musiksläpp! Om ni inte har något planerat till helgen så behöver du inte oroa dig! Vi ger tips på vad ni kan göra och även vad ni kan fundera på under helgen.

Veckans Morning Glory leds av Eva Gustavfsson och Med Nöje-duon Gustav Ingerhage och Oskar Sundström!

Golfspel / Melodifestivalen / Kungliga nyheter

I morgonens Morning Glory har en riktigt rolig mix av ämnen att diskutera i etern. Självklart pratar vi om Melodifestivalen som förbereder sig för final nu i helgen - vi har lyssnat på låtarna och har åsikter om både det ena och det andra. Maria har spelat golfspel i flera veckor och har nu några favoriter att rekommendera. Och sedan ska vi också i väg till Storbritannien för att ta del av de senaste kungliga nyheterna där.

Som vanligt bjuder vi på veckans The Touch där vi lyssnar på fredagens mest pinfärska musik och väljer vår favorit. Denna veckan med Vita Bergen, Sarah Klang & Million Stylez ft Partillo. Det blir också nyheter, helgtips och en massa bra musik!

Redaktion

K103 Crew.

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

morningglory@k103.se