Orden i tiden

Orden i tiden har sänt sitt sista program

Orden i tiden sändes mellan 141016-141101

Därför bör du aldrig mer äta ris á la malta
Sven Göran Eriksson är obotligt optimistisk och vi pratar om nätdeklarationen som statusmarkör. I en personlig och intim vittnesskildring får också vi veta varför vi aldrig mer bör äta ris á la malta. Eventuellt tvingar sig en pudel in i programmet.

Länk till lyssning:
Orden i tiden - K103 (141101) by K103 on Mixcloud

Så studerade vi innan wikipedia fanns - en berättelse från mellanstadiet

Hur kommer det sig att Sara ska springa till godisbutiken direkt efter sändning? Det och berättelser från livet som mellanstadieforskare år 2001, det vill säga pre-Wikipedia, avhandlas i det andra avsnittet av Orden i tiden. Dessutom bjuder vi in alla på kravallas!

Länk till lyssning:
Orden i tiden - K103 (141025) by K103 on Mixcloud

Vad vi hade på oss den 31 december 1999

Det och mycket annat kommer vi att diskutera i det första avsnittet av Orden i tiden. Bland annat vad drottning Kristina, Ursula och Babbsan har gemensamt, samt vem vi väljer att rösta ut i milleniets och världshistoriens första öråd.

Länk till lyssning:
Orden i tiden - K103 (141016) by K103 on Mixcloud

Världens tystaste snack?

Nu händer det grejer. Äntligen har Orden i tiden fått en hemsida, och på lördag är det premiärtime! Ladda upp med tysta snacks (vilket är tystast?), trimma radion och tvätta öronen så hörs vi på lördag 12:30. Väl mött!

Vi har tänkt fullkomligen bada i något vi tycker är roligt, och det hoppas vi ju såklart att ni också gör, nämligen: Ord! Utöver ord kommer vi prata om en annan viktig grej, nämligen tid. Vi kommer titta på ord och när de föddes, det vill säga när de togs upp på svenska institutet för språk och folkminnens nyordslista. Vi tänker leta efter tecken i tiden helt enkelt? Med hjälp av Orden i tiden, som vi också valt att döpa den här programserien. Hjärtligt välkomna, kära lyssnare!

Redaktion

files/users/ordenitiden/profile/DSC_0680.JPG

Sara Grettve och Ida Kläppevik..

Följ oss på Facebook

Följ oss via RSS

Kontakt

ordenitiden@k103.se