På verandan

Hymns From Home, Deadman och den heta mandolinen

Veckans På verandan gästas av Klas Kvist, Mikael Persson, Pelle Johanson och Peter Holmstedt - samtliga från Borås. De är aktuella med hyllade samlingsskivan "Hymns From Home". För etthundrafemtio år sedan satt Psalmboken i ryggmärgen hos allmogen. Dags för revival i den ordningssamma 90-talistgenerationen? Fantastiska Texasbilder i senaste National Geographic. VM i amerikansk fotboll till Sverige 2015 - äntligen dags för äkta bakluckefest? Jan Gradvall pekar ut Nashville som populärmusikens viktigaste stad i DI Weekend. Thomas berättar om Little Greens spelning med Texasgruppen Deadman. Blir det succé för Anders Lundins tv serie om amerikaner som letar sina rötter i Sverige?
Spellista 14 och 21/10
On The Hill - Anthony Crawford
Don´t Do This - Deadman
Something Truly Magic - Klas Kvist (live på verandan)
Queen Of The Bayo - Mark Viator & Susan Maxey
Gilead - Deadman
Colours - Pelle Johanson (live på verandan)
Making Promises - Indigo Girls
Some Fifty Roads - Mikael Persson (live på verandan)
This Old World´s Not Gonna Change - Deadman
It´s My Place!(And I Want it) - Sarah Macdougall

På verandan gräver djupt i strängmyllan och hittar i varje program purfärsk indieamericana, new- city- blue- och annan grass, klassisk roots och diverse folkrock. Vi rapporterar till freeform american roots chart och euroamericanalistan. Henrik har Thomas från spelflitiga Little Green som ständig bisittare och tekniker. Detta garanterar närgångna inblickar i göteborgs musikliv.

Redaktion

Henrik Svedlund och Thomas Pontén.

Externa länkar

www.myspace.com/pavera... http://www.myspace.co...

Följ oss via RSS

Kontakt

paverandan@k103.se