Radio JMG

16/6: Katja Palo om pensionen & Lovisa Meijer om småstäder

11.00: Vad betyder arbetet i samhället och våra liv? När är det dags att sluta arbeta? I det här programmet diskuterar vi till vilket pris gruvor skapar arbetstillfällen och vi hör ett reportage om två kvinnor som vill fortsätta driva eget istället för att gå i pension. Vi ringer också upp Thomas Ericsson, universitetslektor, som forskat på varför vi fortsätter jobba i pensionsåldern. Program av och med Katja Palo.

11.30: Småstadsprat! Följ med under en halvtimmes program där vi ska prata om Sveriges lite mindre städer. Bland annat får vi höra från en före detta småstadsbo som nu tagit sitt pick och pack och flyttat till Sydney. Sen ska vi åka vidare till lilla Vänersborg. Hur har krogbranschen i Vänersborg förändrats under de senaste 25 åren? Vi får höra ett reportage som undersöker stadens uteställen. Dessutom, Vänersborgquiz med en person som älskar småstaden. Häng med! Programledare är Lovisa Meijer.

Studenterna på Journalistprogrammet på JMG i Göteborg producerar radio i samband med utbildningen.
En blandning av nyhetsrapportering och temaprogram.

Redaktion

JMGs studenter.

Sändningstider

Söndagar 11:00 - 12:00

Lördagar 11:00 - 12:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

www.jmg.gu.se

Följ oss via RSS

Kontakt

jmg@k103.se