Radio JMG

27/5: Alice Edwards om alternativa livsstilar och Filip Ekblad om psykisk ohälsa

11.00: Sommaren har anlänt tillsammans med detta radioprogram. Vi följer Drag Queens i Göteborg och får veta hur den kulturen räddade Keera Smiths liv. Vi ringer även en värmeexpert som ger oss tips på hur man ska överleva sommarvärmen samt så får vi finbesök i form av en alldeles färsk musiker live i studion.  Program av Alice Edwards.

11.30: Visst kan vi all känna igen oss i att man har dåliga dagar. Ibland mår man dåligt utan att riktigt veta vad det beror på. I dagens program kommer vi att prata om att må dåligt psykiskt. Följ med till Fontänhuset i Göteborg, som är en arbetsplats där människor med psykisk ohälsa får chansen att rehabiliteras och arbete utifrån sina egna förutsättningar. Med i studion har vi Signe Nilsson, som kommer berätta sin historia, om vad det innebär att leva med bipolär sjukdom. Vi kommer även få konkreta tips ifrån kuratorn Benny Ek Williamsson, om vad du som lyssnar kan göra om du mår dåligt.
Programledare är Filip Ekblad.

Studenterna på Journalistprogrammet på JMG i Göteborg producerar radio i samband med utbildningen.
En blandning av nyhetsrapportering och temaprogram.

Redaktion

JMGs studenter.

Sändningstider

Söndagar 11:00 - 12:00

Lördagar 11:00 - 12:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

www.jmg.gu.se

Följ oss via RSS

Kontakt

jmg@k103.se