Radio JMG

16/6: Raphaelle Sisask om Teknikutbildning och Fredrik Addison om Film

11.00: I en halvtimme fokuserar vi på utbildning inom teknik med programledare Raphaelle Sisask. Vi besöker Göteborgs första teknikförskola där pedagogerna försöker rusta barnen inför det teknikberoende samhälle de växer upp i. Tillsammans med universitetslektorn och forskaren Susanne Kjällander diskuterar vi lärande inom den digitaliserade förskolan, och så berättar studenten Johanna Samuelsson varför hon valde att studera datateknik. Allt det, och även lite musik. Välkommen att lyssna!

11.30: Det här programmet med Fredrik Addison berör den filmintresserade. Det blir besök på Hagabion där Fredrik varit och träffat medlemmar ur den ideella filmföreningen Folketsbio. Chefredaktören för Filmtopp.se, Eric Diedrichs, kommer förbi för att prata om ideella filmföreningar och deras betydelse. Vi får även höra om innebörden av kvalitativ film, om kvalitativ film kan vara kommersiell och hur Göteborgs biografer står sig vad gäller utbud och bredd. Avslutningsvis hör vi Filip Kruse, skribent på Filmtopp.se, som berör när indie möter kommersialism i filmens väld. Han förtydligar även vad som tydligt definierar oberoende kontra kommersiell film.

Studenterna på Journalistprogrammet på JMG i Göteborg producerar radio i samband med utbildningen.
En blandning av nyhetsrapportering och temaprogram.

Redaktion

JMGs studenter.

Sändningstider

Söndagar 11:00 - 12:00

Lördagar 11:00 - 12:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

www.jmg.gu.se

Följ oss via RSS

Kontakt

jmg@k103.se