Radio JMG

9/6: Elin Tinge om val och Lukas Andreasson om hållbarhet

11.00: Det här är ett program om människan och psyket! Vi gästas av Anna-Maria Kostovska som är administratör på föreningen MIND. Hon kommer hit och berättar om hur deras arbete ser ut och vi tar upp det kontroversiella men viktiga ämnet självmord. Senare i programmet utforskar vi beslutsångest. Vi får träffa Nora Ericsson som tycker att alla beslut som ska tas i livet är jobbigt och hon berättar om hur det påverkar hennes liv på olika sätt. Martin Hedesström som är forskare i beslutsfattande i sociala sammanhang vid Göteborgs universitet drillar oss också med all sin kunskap kring ämnet. Slutligen får vi chans att prata med Lilian Helgason från ungdomsfullmäktige i Göteborg. Hon är tillsammans med Alva Unsgaard initiativtagare till konferensen “Vi bryter tystnaden” som anordnas i Göteborg den 25 maj. En fullspäckad halvtimme med andra ord, varmt välkomna att lyssna! Programledare är Elin Tinge.

11.30: I det här programmet får hållbarheten stå i fokus. Här kommer vi få lära oss om Göteborgs planerade lokala ekoby, Grönbo. Olof Nyström gästar och berättar om deras planer. Vi får även besöka gården Änggärdet i Sörmland, där Änggärdets förening odlar ekologisk och tillsammans tar hand om djur och natur på ett hållbart sätt. Och om det inte var nog får vi även lite tips och trix av Lotta Fabricius om hur vi kan värna om de svenska honungsbina.

Studenterna på Journalistprogrammet på JMG i Göteborg producerar radio i samband med utbildningen.
En blandning av nyhetsrapportering och temaprogram.

Redaktion

JMGs studenter.

Sändningstider

Söndagar 11:00 - 12:00

Lördagar 11:00 - 12:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

www.jmg.gu.se

Följ oss via RSS

Kontakt

jmg@k103.se