Radio JMG

16/6: Parastoo Saeidi om hip-hopens element & Fredrik Lindblom om kött

11.00: Många där ute tror säkert att hiphop enbart handlar om musik. Men hiphop är faktiskt en hel kultur! Det delas in i fyra element: DJing, breaking, rap och graffiti! 
I det här programmet får du höra lite om hiphopens historia. Men du får också möta några av Göteborgs mest eminenta hiphopsjälar. All musik som spelas i programmet är från Göteborg, likaså är alla gäster. I studion får vi besök av Mahan Noubarzadeh, som bemästrar alla hiphopens element. Vi ringer även upp rapparen Fröken B som berättar om sin verksamhet "Gör din grej!". Men främst lyssnar vi på historien om den legendariska breakdansaren Bboy Gombi. Programledare Parastoo Saeidi.

11.30: Kött. Det har länge varit ett samtalsämne du undviker ifall du inte är den som söker diskussion, ibland till och med konflikt. I detta program får vi höra sidorna på bägge ytterkanterna av denna vattendelare i miljö, etik och samhällsdebatt. Efter det får även en röst från Djurens rätt tala om hur en mer ljummen syn på diskussion och aktivism också kan fullfölja ett syfte. Programledare Fredrik Lindblom.

Studenterna på Journalistprogrammet på JMG i Göteborg producerar radio i samband med utbildningen.
En blandning av nyhetsrapportering och temaprogram.

Redaktion

JMGs studenter.

Sändningstider

Söndagar 11:00 - 12:00

Lördagar 11:00 - 12:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

www.jmg.gu.se

Följ oss via RSS

Kontakt

jmg@k103.se