Radio JMG

22/6: Simon Melin om Europaparlamentet & Alva Nyblom om mathantverk

11.00: Studio 93 fördjupar sig i valet till Europaparlamentet. Det finns en stor okunskap bland väljare och politiska partier om vad EU får och inte får göra. Gäst i Studion Jens Möller tidigare EU-korrespondent och nuvarande Norge och Islands korrespondent för Sveriges radio. Telefongäst statsvetarstudenten Anna Schaerström. Programledare Simon Melin.

11.30: MAT handlar om mathantverk i alla dess former. Bodil Cornell från Eldrimner berättar om trender och spår framtida gastronomiska fenomen. Vidare snackas det om tacos i allmänhet och tortillas i synnerhet. Vi får träffa Ben Roberts som gör 1500 tortillas varje dag, på taquerian Little Meats i Göteborg. Blir det någonsin monotont? Vad är egentligen en tortilla?
Sist men inte minst berättar Kristin Bille från chokladfabriken Storm & Bille om choklad. Kommer all världens choklad att ta slut, skulle man kunna göra choklad hemma med en kaffekvarn och äter en chokladmakare massproducerad mjölkchoklad? Lyssna och få reda på det! Programledare: Alva Nyblom.

Studenterna på Journalistprogrammet på JMG i Göteborg producerar radio i samband med utbildningen.
En blandning av nyhetsrapportering och temaprogram.

Redaktion

JMGs studenter.

Sändningstider

Söndagar 11:00 - 12:00

Lördagar 11:00 - 12:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

www.jmg.gu.se

Följ oss via RSS

Kontakt

jmg@k103.se