Radio JMG

8/6: Mikael Ljungberg om stand-up & Emelie Rudén Taher om psykisk ohälsa

11.00: Hej och välkomna till humorhörnan på Radio JMG, K103 Göteborgs studentradio. I dagens halvtimmes långa program ska vi prata om Stand-up i Göteborg. Hur ser scenen ut och varför finns det ett så stort intresse just i Göteborg. Ni kommer få höra komikern och journalisten Ina Lundström vars stand-up koncept har blivit en stor succé. Vi ringer komikern och skämtskrivaren Ludde Samuelsson och kollar hur man egentligen skriver ett bra skämt. Och så gästar Hampus Algotsson studion, mannen bakom ståuppklubben i Göteborg. Jag som håller dig i handen hela vägen heter Mikael Ljungberg.

11.30: I detta program pratar vi om psykisk ohälsa bland unga. Ja, psykisk ohälsa är faktiskt ett av Sveriges största hälsoproblem. Ett resultat från Folkhälsomyndighetens undersökning ”Skolbarns hälsovanor” visar att besvär som huvudvärk, nedstämdhet och sömnsvårigheter är mycket vanligare bland elever som uppger att de är stressade över just skolarbetet. Vi gästas av kuratorn Petra Dahlberg från Schillerska gymnasiet, och pratar bland annat om skolans roll i problematiken. Detta vill ni inte missa! Programledare Emelie Rudén Taher.

Studenterna på Journalistprogrammet på JMG i Göteborg producerar radio i samband med utbildningen.
En blandning av nyhetsrapportering och temaprogram.

Redaktion

JMGs studenter.

Sändningstider

Söndagar 11:00 - 12:00

Lördagar 11:00 - 12:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

www.jmg.gu.se

Följ oss via RSS

Kontakt

jmg@k103.se