Radio JMG

13/6: Linnéa Hjortstam om kalla bad & Jakob Kerren om Corona internationellt

11.00: Iskalla bad, barnböcker och vikten av att andas djupt. I Linnéa Hjortstams program får du ta ett dopp tillsammans med året-runt-badaren Johanna – innan havet ens blev försommarvarmt. Du möter författaren Linda Ahlgren som har skrivit en bok om kalla bad, och kulturvetaren Matilda Olsson berättar om hur det gick till när hon gav ut sin barnbok. Programledare: Linnéa Hjortstam.

11.30: Jakob Kerren belyser coronapandemin ur ett internationellt perspektiv nu när fler länder börjar öppna upp igen. I reportaget hör vi röster från olika personer runtom i världen som berättar hur de har upplevt den senaste tiden och vad de känner om öppningarna. Efter reportaget samtalar vi med Rune Andersson som är infektionsläkare och forskare på global hälsa, om hur framtiden ser ut. När kan vi förvänta oss ett slut på krisen? Hur är hans inställning till nedstängningar? Vi ska även prata om etik i coronapandmin med professorn i praktisk filosofi, Bengt Brülde.

Studenterna på Journalistprogrammet på JMG i Göteborg producerar radio i samband med utbildningen.
En blandning av nyhetsrapportering och temaprogram.

Redaktion

JMGs studenter.

Sändningstider

Lördagar 11:00 - 12:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

www.jmg.gu.se

Följ oss via RSS

Kontakt

jmg@k103.se