Radio JMG

14/6: Heino Ollin om Corona och Västsverige & Alva Carlsson om Corona och äldre

11.00: Västkollen med Heino Ollin. Vi träffar Ingela och Marcus Holgersson som bland annat håller i kajakturer i Grebbestad. Hur ser de på framtiden när de utländska turisterna inte längre kommer? Dessutom får Fredrik Lindén, vd på Turistrådet Västsverige berätta hur turismnäringen i Västsverige hanterar utmaningarna som kommit med covid-19. Är du en av dem som hittat till naturen nu när du har mer flexibel tid? Linus Kron, vd på Västkuststiftelsen svarar på vad man ska tänka på när man ger sig ut i grönområdena.

11.30: Alva Carlsson fokuserar på temat ”äldre och corona”. Vi pratar med personal ifrån ett äldreboende i centrala Göteborg, som berättar om hur de äldre som bor på boendet mår när de har besöksförbud av
anhöriga. Företaget Ung Omsorgs vision är att sänka tröskeln in till arbetslivet för unga och ge guldkant på vardagen till äldre. Vi följer med när ett av deras team i Göteborg ska göra en aktivitet på distans till Agatens boende. Avslutningsvis får vi möjligheten att prata med en imponerande 103-åring som bor själv och sitter i karantän. Välkommen och gör mig sällskap denna halvtimme!

Studenterna på Journalistprogrammet på JMG i Göteborg producerar radio i samband med utbildningen.
En blandning av nyhetsrapportering och temaprogram.

Redaktion

JMGs studenter.

Sändningstider

Lördagar 11:00 - 12:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

www.jmg.gu.se

Följ oss via RSS

Kontakt

jmg@k103.se