Radio JMG

20/6: Julia Wide om om svenskars situation i utlandet & Dennis Herzberg Morton om svenska musiklivet under coronakrisen

11.00: Julia Wide om svenskars situation i utlandet under coronakrisen. Vi kommer att få dyka in i vardagen i favoritstaden Barcelona, där vi följer svenskarna Veronica Calderon och Lisette Brinks upplevelser från när staden var som den brukar, men också under strikt karantän. Senare ringer vi upp Utrikesdepartementets kontaktenhet för att reda ut vad som menas med deras avrådan från icke-nödvändiga resor. Sist men inte minst får vi besök i studion av studenten Caroline Hillström, som har studerat i Barcelona förra året och berättar om sina erfarenheter därifrån, samt tankar inför en sommar med restriktioner.

11.30: Hur mår det svenska musiklivet under coronakrisen? Det får vi veta i Dennis Herzberg Mortons program där vi bland annat möter David Hansson som pratar om elektronisk dansmusik och Kulturrådets Veronika Lamppa Lönnbro som berättar om krisstöd för arrangörer. Dessutom hör vi ny musik från olika svenska artister och band.

Studenterna på Journalistprogrammet på JMG i Göteborg producerar radio i samband med utbildningen.
En blandning av nyhetsrapportering och temaprogram.

Redaktion

JMGs studenter.

Sändningstider

Lördagar 11:00 - 12:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

www.jmg.gu.se

Följ oss via RSS

Kontakt

jmg@k103.se