Radio JMG

28/6: Micael Karlsson om musikbranschen & Klara Alster om romer

11.00: Ett program om musikbranschen. Solala-medlemmen Olle Bergel öppnar sitt hem och pratar om hur det är att vara frilansmusiker idag, gästen Albin Östlund skvallrar om vad som sker bakom kulisserna på en stor konsert och Anna Söderbäck från Konstnärsnämnden förklarar hur utsikterna för att få bidrag som musiker ser ut, i eftersvallet av covid-19. Som grädde på moset blir det några klassiska bitar för att lyfta humöret. Programledare: Micael Karlsson.

11.30: "Att födas som rom är att födas med ett utanförskap”, så säger politikern och före detta EU-parlamentarikern Soraya Post i Klara Alsters program om romer. Vi får höra vad som drivit henne att engagera sig i romers situation i Sverige och utomlands, vi följer med till platsen för ett nytt konstverk i Göteborg som skildrar romers erfarenheter och vi får höra om kommunens verksamhet för romsk inkludering.
Programledare: Klara Alster

Studenterna på Journalistprogrammet på JMG i Göteborg producerar radio i samband med utbildningen.
En blandning av nyhetsrapportering och temaprogram.

Redaktion

JMGs studenter.

Sändningstider

Lördagar 11:00 - 12:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

www.jmg.gu.se

Följ oss via RSS

Kontakt

jmg@k103.se