Radio JMG

4/7: Carl Liliebäck om musik och hälsa & Harry Maghder om integration

11.00: Hur kan man göra för att genomföra kulturevenemang inom äldrevården under en pågående pandemi? Hur kan musik påverka vår hälsa? Hur har Coronapandemin drabbat göteborgare som har befunnit sig utanför Sverige? Alla dessa frågeställningar tar vi oss an i detta program. Här kommer du få lyssna till ett reportage där reportern och programledaren Carl Liliebäck följer med några artister som har arrangerat utomhusspelningar för äldreboenden i Göteborg. Studion kommer även få besök av en gäst, närmare bestämt Helle Wijk som är professor i vid institutionen för vårdvetenskap och hälsa vid Göteborgs universitet, och hon kommer att berätta om sin forskning kring hur musik påverkar människors hälsa. Utöver detta gästar göteborgaren Björn Assedahl programmet och berättar om hur det var att befinna sig i Barcelona när det beslutades att Spanien skulle sättas i karantän för att hejda spridningen av Coronaviruset.

11.30: Livet på flykt kan vara en vandring genom öknen från Eritrea till Sudan, med en enda vattenflaska i packningen, eller en två år lång resa genom åtta länder för att komma från Syrien till Sverige. Harry Maghders program från Radio JMG handlar om att ta sig till ett nytt land och om integration.

Programledare: Harry Maghder

Studenterna på Journalistprogrammet på JMG i Göteborg producerar radio i samband med utbildningen.
En blandning av nyhetsrapportering och temaprogram.

Redaktion

JMGs studenter.

Sändningstider

Lördagar 11:00 - 12:00

Följ oss på Facebook

Extern länk

www.jmg.gu.se

Följ oss via RSS

Kontakt

jmg@k103.se