Rakt på sak

Rakt På Sak har sänt sitt sista program

Rakt På Sak sändes mellan 111020-140904

Efter 19 personliga samtal med de fantastiska människorna: Linda Spåman, Nina Jeppsson, Frida Feldt, Fredric Gunve, Jimmy Norberg, Carin Ohlsson, Mimmi Camillasdotter, Thomas Eliasson, Jonas Bergman, Mira Eklund, Kajsa Grytt, Yvette Ström, Aina Lesse, Klas Eriksson, Gisela Fleischer, Diddi, Magdalena Nordin, Martin Elisson och Jenny Bolgert tar nu Rakt På Sak paus.
Jag vill tacka dessa människor för att de delat med sig av sig själva och sina historier till mig och alla lyssnare. Rakt På Sak kanske någon gång återuppstår med mig, någon annan, eller inte alls. Men det går alltid att lyssna på samtliga program på http://www.mixcloud.com/tag/rakt-p%C3%A5-sak/

Ha det fint :)

Samtal med Jenny Bolgert

I veckans Rakt på Sak träffar jag Jenny Bolgert. I höstens val kandiderar Jenny för socialdemokraterna i Varbergs kommun och vårt samtal utgår ifrån hennes syn på den socialdemokratiska välfärdsmodellen. Jenny berättar om hur den påverkat henne under hennes uppväxt, hur den fick henne att engagera sig politiskt och hur den ska tas tillbaka till dagens samhälle. Dessutom svarar hon på frågan vi alltid velat ha svar på: Är socialdemokraterna trendiga eller inte?
Missa inte torsdag 20:00!

Låtlista:
Ida Redig - Se Mig
Jessica Lea Mayfield – Standing in the sun
Jonas Lundqvist – Lyft och försvinn

Martin Elisson på Mixcloud

Missade du torsdagens Rakt på Sak med Martin Elisson så kan du lyssna på det här: http://www.mixcloud.com/K103/rakt-p%C3%A5-sak-med-martin-elisson-k103-29...

Samtal med Martin Elisson

I veckans Rakt på Sak har jag träffat Martin Elisson, sångare och låtskrivare i bandet Hästpojken. Hemma i hans vardagsrumssoffa med Wim Mertens i bakgrunden berättar han om sitt förhållande till text, sin blogg och varför han inte skriver skönlitterärt. Du får höra vad som är det värsta han någonsin varit med om och han förtäljer vad hans högsta dröm är. Martin är en säregen artist med en intressant tankevärld. Missa inte detta samtal torsdag 20:00.

Länkar:
http://blogg.djungeltrumman.se/martinsblogg/
http://www.hastpojken.net/

Musik i programmet:
Dödens Dal m. Jenny Wilson - Under Lager Av Is
Les Big Byrd - Back To Bagarmossen

Samtal med Gisela Fleischer

I veckans rakt på Sak ringer jag upp Gisela Fleischer. Gisela är konstnär och arbetar just nu med “365 MASCQUERADES – THE GISELA PROJECT”. Projektet innebär att Gisela varje dag under ett år klär ut sig till en ny karaktär, objekt, fördom, varelse, ja allt vad man kan tänka sig. Jag har följt hennes projekt med spänning. Hennes utklädnader är fantastiska, dråpliga, roande, skrämmande, vackra och galna. Hon har gjort allt ifrån Grumpy Cat, ett WHAM-omslag. Vincent Van Gogh och ett Black Jack bord, alla gjorde med stor omsorg och precis skärpa.Hennes fantasi verkar vara oändlig. Jag har så många frågor till henne. Varför gör hon det här? Kommer hon klara av det? Varifrån får hon alla sina idéer? Missa inte samtalet ikväll 20:00 på http://www.k103.se/

Länkar:
http://365masquerades.com/

https://www.facebook.com/365masquerades?fref=ts

http://web.stagram.com/n/365masquerades

http://music.eskapi.com/

Musik:
Angel Olsen - Hi Fi
First Aid Kit - My Silver lining

Samtal med Diddi, repris.

I dessa valborg och demonstrationstider kör Rakt på Sak en mycket bra repris http://www.k103.se/program/raktpasak/2014/03/samtal-med-diddi
Torsdag 1:a maj 20.00

Samtal med Magdalena Nordin

I veckans Rakt på Sak har jag ringt upp den karismatiska konstnären Magdalena Nordin för ett samtal. Magdalenas konstnärsskap kännetecknas av ett lekfullt och intelligent undersökande av internetfenomen, kulturens lågvattenmärken, kändisskapets attraktionskraft och dagens politik. Hör Magdalena berätta om reaktionerna på hennes självvalda kändisskap, det provocerande livet framför datorn, arbetarkamp och vägen mot riksdagen 2014 med sitt politiska parti "Nya Partiet". Och kollar du inte in hennes hemsida och blogg så går du miste om något stort.

Länkar:
http://www.magdalenanordin.se/
http://www.magdalenanordin.se/blog/

Musik:
Lana Del Rey – West Coast
Vånna Inget - Kungar
Den stora vilan – Förmannen

Torsdagar 20:00

Samtal med Aina Lesse

I veckans Rakt på Sak har jag ringt upp Aina Lesse för ett samtal.
Aina medverkade i senaste säsongen av den skandalomsusade realitysåpan Paradise Hotel, en såpa med rykte om sig att mestadels innehålla orgier i sprit, intriger och sex. Hör Aina berätta om sina funderingar kring att just denna säsong gett programmet en ny status, kan det vara så att det inte längre enbart är fyllan och konspirationerna som är i fokus?
Och kan ett av tv-historiens rysligaste svek vändas till något annat, vem vinner i det långa loppet, den som sviker eller den som blir sviken?
Och hur snygg i bikini måste man egentligen vara för att vara med i Paradise Hotel.

Länkar:
http://ainalesse.spotlife.se/
http://www.tv3.se/paradise-hotel-sverige

Musiken som spelades i programmet:
Albin ft Kristin Amparo - Din soldat
Dominique Young Unique - Throw It Down
Serengeti - From a Distance

Torsdagar 20:00

Samtal med Klas Eriksson

I veckans Rakt på Sak har jag träffat konstnären Klas Eriksson. Klas arbetar med att förändra offentliga rummet med hjälp av rökbomber och bengaliska eldar, han utforskar mekanismerna kring supporterkultur och använder sig av parollen "hata alla" på sitt eget sätt.
Hör honom berätta om en iscensatt supporterresa till Kalmar, hur han blev en av nyckelpersonerna i terrordramat mot Röda Sten och när han dränkte Köpenhamn i färgad rök.

Torsdagar 20:00

Länkar:
www.klaseriksson.org
www.youtube.com/user/Klas1976

Musiken som spelas i programmet:
Ison & Fille - Länge leve vi,
Abidaz feat Robyn – Nittifem

I Rakt på sak bjuder jag i varje program in en person jag finner intressant för en halvtimmas personligt och intimt samtal.

Redaktion

files/users/raktpasak/profile/IMG_3440.JPG

Mary-Anne Norberg.

Följ oss via RSS

Kontakt

raktpasak@k103.se