Skillat

SKILLAT avsnitt 20: Jesper Nelin

Jag intervjuar OS-guld-medaljören Jesper Nelin. Han lever ett tufft och inrutat liv som går ut på att bli så bra som det bara går, på Skidskytte. Han tränar enorma mängder och pressar sig till (och kanske även ibland över) gränsen för vad kroppen klarar av. Det som gör att han orkar detta är viljan att utvecklas. Han har fått ge upp mycket - umgänge, kvantitetstid med familjen, resor, studier och utekvällar - men när han får framgångarna på tävling, vet Jesper att det är värt det.

SKILLAT avsnitt 19: Karl-Magnus Karlsson

Karl-Magnus har en jävla pipa, och en "showig" sida. Musikal ligger honom varmt om hjärtat, och techno... Han gillar att ryta till i sången, och sjunga raspigt, som han själv uttryckte det "jag var en väldigt "dude-ig broh". Men han uppskattar även dans i höga klackar - en motsägelsefull kittel av inspiration. När lock-down är över ska han anordna raves med sin partner. I sommar kan ni se honom sjunga på gatan, troligtvis iklädd kjol.

SKILLAT avsnitt 18: Roosevelt Arias AKA Principal Of Minds

Roosevelt Arias AKA Principal Of Minds, besöker mig i studion. Vi pratar om hans sci-fi bokserie som han håller på att skriva. Roosevelts passion är att skapa förändring hos människor. Det hör man på texterna han rappar. Men utöver att skriva och vara artist, drömmer han även om att bygga ett community där folk kan finna positiv kraft som de senare för med sig ut i sina liv - ut i världen. Förändring. En människa i taget. Ni kan vänta er musikvideo, album och en massa fler böcker!

SKILLAT avsnitt 17: Sputnik Falls

Jag blir överraskad av Emo-punk-bandet Sputnik Falls. Jag visste inte att jag gillade den här typen av musik, men tydligen! Grund-idén var att de skulle vara originella och skapa musik som ingen annan gjort i Göteborg. Det tycker jag att de har lyckats med. Vi pratar om att vara annorlunda, om att våga vara sig själv. Vi pratar om utomjordingar och om att behöva kicka bandmedlemmar. Killarna spelar två akustiska versioner av deras låtar för mig i studion, och sedan får ni även ett smakprov på ett par av deras inspelade låtar.

SKILLAT avsnitt 16: Soyboys

Trevliga pojkar med gött indiesound. Flera kockar är inte för många kockar, i alla fall inte när Soyboys gör musik. Det unga Göteborgsbandet sjunger om spårvagnar och om kärlek. I detta avsnitt spelar vi tre av deras låter. Vi pratar om kreativt flow, framtidsplaner, och om festivaler.

SKILLAT avsnit 15: Hedda Gullander

Skådespelaren som drömmer om att sätta upp sina egna föreställningar samt om att resa jorden runt och springa maraton. Att sjunga och dansa är också högt upp på prioritetslistan. Vi pratar om auditions och om förberedelser. För att bli bäst i en sport krävs hårt arbete, och detsamma gäller konstnärliga karriärer, menar Hedda.

SKILLAT avsnitt 14: Melz

Den unga producenten Melz har bara producerat musik i ett och ett halvt år men gör redan hits! Hans största Idol Är Avicii. En dag drömmer han om att bli lika stor, och resa världen runt med sin musik. Men såklart med en snäll manager så att hälsan och glädjen hålls i behåll.

SKILLAT avsnitt 13: Uma Myhr

Jag träffar den ljud-experimenterande musikskaparen Uma Myhr. Uma älskar musik men hon är lika hängiven åt kost och matlagning. Hon jobbar som kock. Vi pratar om hälsa, kultur och historia kopplat till mat. Vi pratar även om att vi är omringade av musik, hela tiden. Och om att sjunga i samma tonart som ett kylskåp.

Skillat avsnitt 12: Thi Johansson

Thi Johansson förmedlar mycket känsla när hon spelar och sjunger sina egna låtar. Hon berör utöver det vanliga. Vackert. Live i studion alltså - Thi Johansson, Sveriges svar på Bon Iver.

SKILLAT avsnitt 11: John Pekkari

Jag träffar skådespelaren John Pekkari. John har verkat som skådespelare i större delen av sitt liv - både inom manusteater och improvisationsteater. Han har även jobbat som kursledare inom improvisationsteater i många år. Just nu är det tufft för branschen men John klarar sig bra då han just nu arbetar med att läsa in ljudböcker. Det blev ett djupt och intressant samtal - om konsten att våga misslyckas och om teatern som den levande leken - som fick en filosofisk touch. Ett tankeväckande avsnitt, hoppas du gillar det!

SKILLAT är programmet där jag - Carl Engström - bjuder in gäster som har någon form av talang (- det kan verkligen vara allt mellan himmel och jord). Jag intervjuar min gäst och om det går så får hen chans att visa upp sin talang, så att du som lyssnar får ett smakprov på det min gäst är så duktig på. Programmet sänds varje fredag eftermiddag mellan klockan 15:30 och 16:00. Välkommen in i vår värld!

Redaktion

Carl Engström.

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

skillat@k103.se