Skillat

Skillat avsnitt 12: Thi Johansson

Thi Johansson förmedlar mycket känsla när hon spelar och sjunger sina egna låtar. Hon berör utöver det vanliga. Vackert. Live i studion alltså - Thi Johansson, Sveriges svar på Bon Iver.

SKILLAT avsnitt 11: John Pekkari

Jag träffar skådespelaren John Pekkari. John har verkat som skådespelare i större delen av sitt liv - både inom manusteater och improvisationsteater. Han har även jobbat som kursledare inom improvisationsteater i många år. Just nu är det tufft för branschen men John klarar sig bra då han just nu arbetar med att läsa in ljudböcker. Det blev ett djupt och intressant samtal - om konsten att våga misslyckas och om teatern som den levande leken - som fick en filosofisk touch. Ett tankeväckande avsnitt, hoppas du gillar det!

SKILLAT avsnitt 10: Hanna Järver

I detta avsnitt får jag en pratstund med ingen mindre än självaste Hanna Järver - en artist som jag har lyssnat mycket på under åren och även sett live ett par gånger. Hanna har vunnit priser för sin musik som även spelats flitigt i radio. Hur går det egentligen till när hon skapar musik och vad har hon för favoritminnen från karriären? En kort men trevlig intervju, jag måste säga att jag tycker ännu mer om henne efter vår pratstund. Och för allt i världen stäng inte av avsnittet för tidigt, för i slutet spelar jag upp fyra av Hanna Järvers grymmaste låtar. Peace!

SKILLAT avsnitt 9: Eliot Gustavsson

Jag träffar ståupp-komikern Eliot Gustavsson. Pratglad och härlig typ som går första året på skådespelarlinjen på Gymnasiet. Att stå på scen är det bästa han vet. Jag frågar honom hur han kom på att han skulle börja med standup, han svarade att han bara visste att det var hans grej. Vänner och familj tvivlade, men han överbevisade dem. I detta nu har Eliot kört cirka 50 gig, han kallar sig själv för nybörjare. Min gäst har även en podd där han intervjuar personer som har anammat konstformen "humor". Syftet med podden är att han ska lära sig mer om just komik. Eliot han intervjuat stora profiler inom humor-sverige som t.ex. Jesper Rönndahl och Eliots egna idol - Marcus Berggren. Förutom att livnära sig på standup, drömmer Eliot också om att skådespela - hest film. Han ser sig själv lite som en nörd; när det kommer till saker han har intresse för, fastnar onödigt mycket fakta i hans hjärnbalk. Jag hade ett trevligt samtal och jag hoppas att ni har lika trevligt när ni lyssnar. Peace!

SKILLAT avsnitt 8: Paul Bergman

Paul har en helt fantastisk röst och han skriver fina, upplyftande låttexter. Han berättar att det är läskigt att uppträda därför att han är blyg, men att han inte har så mycket val, eftersom han på något sätt känner att det är hans kall att sjunga. Han brottas stundtals med prestationsångest. Nu är hans mål att vara avslappnad och trygg i sig själv - fri från prestation och alldeles för höga krav. Han har drygt femton egenskrivna låtar klara, nu är nästa steg att spela in dem och släppa på Spotify. Om någon vill hjälpa honom med det så hör av er! Kuriosa är att min gäst är vad man kallar för synsk; Paul kan se saker som tillhör andra dimensioner. I andra halvan av avsnittet sjunger Paul tre av sina egna låtar i studion. Så jävla grym.

SKILLAT avsnitt 7: Vince Wavy

Avsnitt 7 är här med den grymma Vince Wavy. Vince, eller Victor (som är hans riktiga namn), rappar och sjunger, och skriver texter som inte går att sudda ut när du väl har hört dem. Nu är han aktuell med en ny singel som heter "Stjärnor i ögonen" som släpps 26/2. Två dagar efter släppet kommer en tillhörande musikvideo. Jag kan inte vänta! I detta avsnitt får du höra två av Vince's tidigare låtar samt en teaser på den nya singeln. Vince jobbar hårt och säger att han vill kunna leva på musiken och han vill göra ett avtryck - lämna någonting efter sig som är värt att minnas. Rädslan för att hamna i ett vanligt "svensson" liv ger eld åt hans drivkraft.

SKILLAT avsnitt 6: Tusen Frågor

Jag träffar Emre AKA Tusen Frågor som både rappar och producerar sina egna beats. Ödmjuk och trevlig kille som vet vad han sysslar med. Just nu studerar han musik på Gymnasiet "Rytmus". Jag frågar om han har lärt sig mycket i skolan, han svarar att i musik-produktion kursen har han inte lärt sig så mycket - "det har varit rätt mycket basics, mycket repetition på saker...". No offense till skolan, inte lätt att lära någon som redan producerar beats på en så hög nivå. Men i några utav klasserna har han ändå snappat upp en hel del - utvecklats sin sång, blivit bättre på ett och annat instrument bl.a. Jag frågar honom om drömmar och visst är att jobba med musik en utav dem, men så länge han slipper ha ett inrutat nio till fem jobb så är han nöjd; så länge han får utvecklas och syssla med något kreativt. Något av det bästa med detta avsnitt är att min käre gäst lägger en freestyle i andra halvan av programmet. Modigt och roligt!

SKILLAT avsnitt 5: Nemo Sparding

Jag träffar artisten Nemo Sparding. Musiken är vad som får honom att stiga upp på morgonen. Nemo är beroende av att skapa. Att ha projekt som till exempel musikalbum att arbeta mot, hjälper honom att må bra. Nemo har inga andra intressen vid sidan av musiken och han har ingen plan B - det är musik han vill hålla på med och det på heltid! Men än så länge går Nemo bara i tvåan på Gymnasiet. På hans senaste album “Lonely Lunatics” kan man höra flera av hans vänner och klasskamrater medverka på olika spår. “Det finns mycket talang i Göteborg som bara väntar på att bli upptäckt” säger Nemo. Framtiden är säkrad av nästa generations musiker. När jag hör Nemos musik tvivlar jag inte på att hans karriär som artist ser ljus ut. I detta avsnitt får du höra två spår från Nemos senaste album, och i slutet av programmet framför Nemo en av sina låtar live i studion. Lyssna och njut.

SKILLAT avsnitt 4: Sassy M

I detta avsnitt träffar jag den självsäkra talangen Sassy M som både varit med i Idol och sökt till programmet "Nästa Nivå" där rookies blir coachade av kända artister. Ett härligt samtal om inspiration och visioner. Härnäst siktar Sassy M på att släppa en låt på spotify - vi kan vänta oss en hel del attityd A la ortenrap. Sassy M drömmer om att inspirera unga tjejer till att tro på sig själva och veta sitt eget värde. Min gäst har ett stort driv och hon kommer inte att ge upp förrän hon tagit sig in på den svenska hiphop-scenen. Lyssna och influeras!

Sorry, flash is not available.

SKILLAT avsnitt 3: Matilda Wildmark

Jag träffar ståupp-komikern Matilda Wildmark. Hur kom det sig att hon började med standup?, vad gör henne glad? och hur privat ska man egentligen vara på scen? - allt detta och mer därtill får du reda på i detta nya avsnitt av SKILLAT.

SKILLAT är programmet där jag - Carl Engström - bjuder in gäster som har någon form av talang (- det kan verkligen vara allt mellan himmel och jord). Jag intervjuar min gäst och om det går så får hen chans att visa upp sin talang, så att du som lyssnar får ett smakprov på det min gäst är så duktig på. Programmet sänds varje fredag eftermiddag mellan klockan 15:30 och 16:00. Välkommen in i vår värld!

Redaktion

Carl Engström.

Sändningstider

Fredagar 15:30 - 16:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

skillat@k103.se