Skräckafton

Program 10 - Häxor då och nu

Ikväll firar vi 10e programmet av SKRÄCKAFTON med inget mindre tema än HÄXOR. Häxjakt på 1600-talet, nutiden new-age, Blåkulla trippen varje år... Ja listan kan göras lång! Vi småpratar och avslutar som vanligt med lite filmtips. Trevlig lyssning!

Mörkrädd?

skog

I kvällens program pratar vi om rädsla för mörker. Cirka 40 procent av alla vuxna är mörkrädda. Vad beror det på och hur kan vi hjälpa oss själva att bli mindre mörkrädda? Det och mycket mer! Trevlig lyssning.

Missade du programmet? Lyssna på mixcloud:

skog

Klaustrofobi

en person i ett förvaringsskåp

Ikväll pratar vi Klustrofobi! Läskigt och skrämmande men också verklighet för många människor. 5-7 % av världens befolkning uppskattas lida av Klaustrofobi.

Vad beror det på? Hur kan vi bearbeta den? Lite filosofiskt psykologiskt i kvällens Skräckafton.

Missade du programmet? Länk till Mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/skr%C3%A4ckafton-250219-klustrofobi/

en person i ett förvaringsskåp

Skräckens djur - varför skrämmer de oss?

Ensam hund i skog

Många människor är rädda för djur. Djur förekommer i skräckfilmer och har länge hängt med i folkloren som mytomspunna och demoniserade. Olika djur är läskiga på olika sätt. Vi diskuterar de olika fenomenen och vad det är som gör att vi blir rädda för djur.

Missade du programmet? Länk till mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/skr%C3%A4ckafton-110219-djur/?fbclid=IwAR0...

Ensam hund i skog

Technofobia - skräcken för ny teknik

En person på ett skåp håller i en bandspelare. Personen bär mask

I kvällens avsnitt av Skräckafton pratar vi om technofobia, rädsla för teknik. Vad har vi varit rädda för och vad är vi rädda för inför framtiden? Hur påverkas vi av tekniken omkring oss? Detta och mycket mer i kvällens avsnitt. Missa inte!

Missade du programmet? Länk till mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/skr%C3%A4ckafton-190119-teknik/

En person på ett skåp håller i en bandspelare. Personen bär mask

Kan barn vara läskiga?

ett gråtande barn

I programmet pratar vi om barn. Söta, oskyldiga barn... Eller? Av barn och fulla människor får man höra sanningen, så när ett barn säger att du ska dö kanske det gör dig lite rädd. Vi lyfter exempel på läskiga barn i filmer, barn som byts bort mot trollungar. Vi pratar också om tavlorna som skapade kaos i England på 80-talet genom att på något suspekt sätt överleva flera bränder i husen de hängde i... God lyssning!

Missade du programmet? Länk till mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/skräckafton-barn-0701-19/

ett gråtande barn

Varför är clowner så läskiga?

Läskig Clown

I kvällens program av Skräckafton pratar Johan och Rebecka om clowner. Dessa glada, oskuldsfulla narrar som samtidigt sprider skräck i hela världen. Skräckafton pratar clownvågen 2016, vad clownen kommer ifrån från första början och dessutom en intervju med en livs levande läskig clown i studion! Detta vill ni inte missa! Klockan 21:30 på K103.

Lyssna när du vill på Mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/skräckafton-clowner-1012-18/

Läskig Clown

Skräckens inspiratörer

Dracula

Novembermörkret börjar ta sitt grepp om Sverige. Vad passar inte bättre då än lite mörk radio? I kvällens program av Skräckafton pratar vi om SKRÄCK-IKONER, det vill säga karaktärer eller väsen som satt djupa spår i skräckhistorien och som har en betydande påverkan på dagens skräck. Vi tar upp personliga favoriter, pratar dåtid, nutid och bjuder på ett och annat sidospår. Trevlig lyssning!

Lyssna när du vill på Mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/skräckafton261118pgrm3/

Dracula

Utsökt om hemsökta hus på Skräckafton 12 november

Hotell Eggers

Skräckafton fortsätter att gräva djupa gravhål i skräckens värld. I avsnittet 12e november behandlas det eminenta ämnet HEMSÖKTA HUS och allt som hör därtill. Vi pratar läskiga hotell och Sveriges bidrag på världens topp 10 mest hemsökta platser. Vi nämner även lite tips på hur du kan ta reda på om ditt eget hem är hemsökt och vilka fler hemsökta platser det finns i Göteborg. Trevlig lyssning!

Länk till mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/skr%C3%A4ckafton-1211/

Hotell Eggers

Kom i Halloweenstämning med Skräckafton ikväll 21:30

Zombiesmittad kvinna kämpar i armarna på skyddsbeklädda personer

Premiären för Skräckafton bjuder på lite historia, lite filosofiska vändningar och trevligt snack. Vi pratar bland annat om skillanden på Halloween vs alla helgons dag, vad en Jack-oh-lantern är för något och hur man fick de döda att hitta hem igen på hösten. Skräckafton bjuder på rysligt trevlig underhållning varje måndagskväll framöver...

Missade du programmet? Länk till mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/skräckafton-181029/

Zombiesmittad kvinna kämpar i armarna på skyddsbeklädda personer

Skräckafton är programmet där vi pratar om det du är rädd för. Vi kryper inpå skinnet på historiska seder, udda varelser och saker som vi inte riktigt vet om de finns på riktigt. Vad gömmer sig under sängen, i garderoben eller ute i den mörka skogen? På skräckafton kan allt hända. Vågar du lyssna?

Redaktion

Rebecka Adin och Johan Montán.

Sändningstider

Måndagar 21:30 - 22:00

Följ oss via RSS

Kontakt

skrackafton@k103.se