Studentliv

Utbildning som gör dig rik

Halloj!
Söndag och vi har återhämtat oss från förra veckans sändning på bomässan. Idag är vi tillbaka i studion och ska snacka om kanelbullens dag (ofc), Linnea Henrikssons konsert i fredags och vilken utbildning som gör dig rik (om det nu spelar roll?).

Är en GU:are smartare än en PH:are?

Ja? Hur smarta är vi som pluggar egentligen? Linn har satt ihop ett quiz med dom frågor PH-deltagarna fick svara på och ska utmana Rebecka och Johanna! Kommer dom få fler rätt än Adrian och Emma som klarade 10? Det återstår att se klockan 12,03 när Studentliv sänder live denna fina söndag!

Johanna vill diskutera pluggbubblan och Rebecka tycker ni ska ger er ut i skogen för att göra vadå? Det blir även Jodel, träning och Studenttips.

#refugeeswelcome

Halloj!
Söndag och det är dags för Studentliv! Idag kommer Rebecka tipsa om de bästa pluggställena i Göteborg och även vad man kan äta för bra mellanmål/maträtter. Vi kan inte heller undvika att prata om den rådande flyktingkatastrofen då vi alla var på manifestationen vid Götaplatsen i veckan.

Back 2 school

Då var vi äntligen tillbaka!
Studentliv kör igång igen efter sommaren och hoppas alla är pepp på skola, jobb eller vad som än står på agendan resten av detta år. Vi mjukstartar med ett avsnitt om allt vad sommaren inneburit vilket mestadels är jobb men Linn och Rebecka tar upp deras resa till Miami och utvärderar Way Out West. Vi välkomnar också alla nya studenter till Göteborg och hoppas ni komma på informationsmötet den den 17 september på K103 för de som är sugna på att vara med och sända radio, kanske med oss i Studentliv?

Nu kör vi!

Den blomstertid

Hallå eller!
Sista avsnittet av Studentliv innan vi går på sommarlov! Dock är det bara jag (Linn) som kör dagens avsnitt eftersom Rebecka och Johanna bestämde sig för att checka ut lite tidigare men då har jag ju såklart sparat det bästa till sist. Riktigt roligt att få köra helt själv men bara för att ni inte ska bli trötta på min röst så kommer dagens program innehålla goa intervjuer och inslag. Jag har varit iväg och dumpstrat med Joar Lundberg som även är med oss i studion och sedan snackar jag med Arian Ghaffari om festivalen Sound of Summer som hålls på Trädgårdsföreningen 18.00 på onsdag 17/6.

Det blir grym musik som jag noga valt ut samt en överraskning där jag spelar upp ett youtubeklipp där en av oss i Studentliv kör en mashup på låtar av Linnea Henriksson och Veronica Maggio.

Ha en fantastisk sommar, puss och kram vi ses på den soliga stan!

Sommaren är hääääär

(Who are we kidding?)

För att ni ska få den bästa möjliga ledigheten nu när tentorna är inlämnade för det flesta, och för att undvika att ni blir lika ensamma som Kikki D, väntar här ännu ett avsnitt om sommaren. Linn kommer med nya listor och tipsar om dom bästa sommarklubbarna och Rebecka berättar om hur man kan ta en helt spontan OCH GRATIS roadtrip i Sverige! Och hur uttalas egentligen Hertz? Det får ni veta om ni lyssnar på studentliv idag klockan 12,03!

Puss och kram, vi hörs och ses i radion och på stan!

#Gbgtech, Mors dag och FN-föreningen

Halloj!

Hoppas ni överlevde andra långdagen!

Idag i studentliv så sänder vi LIVE för första gången!! Detta firar vi med dubbla intervjuer. Klara Höglund kommer berätta om FN-föreningen och dessutom pratar vi gbgtech med några grabbar bakom projektet. Och så hyllar vi såklart våra mammor, som bär tunga lass varje dag! Missa inte!

12,03 här på webben eller i din radioapparat, 103,1!

Puss och kram, hörs på stan!
Ps. Såhär skräckslagen är Johanna inför livesädningen

We are the heroes of Studentliv iallafall!

Studentliv säger grattis till Måns Zelmerlöw som vann Eurovision igår! Men för att inte bli för tjatiga om det så släpper vi det ganska snabbt och fokuserar på dagens avsnitt där vi kör en "Studentliv dejtar" med Joel Furvik! Göteborgspöjken som studerar Europaprogrammet på GU, inte har några intressen förutom att kolla på serier men han är dock med i styrelsen för Sveriges Elevkårer, de ni!

Ett härligt avsnitt som avslutas med att vi ifrågasätter stereotypa könsfördelningar på arbetsplatser och utbildningar som vi förhoppningsvis kan diskutera mer nästa vecka. Förövrigt grym musik och götthäng denna söndag, 12.03 här på webben eller på 103,1 MHz!

Puss och kraaaam, ses på stan!

Glassiiiigt

Godmorgon på er!
I dagens studentliv tar vi upp något som hör sommaren till, ni vet de där låtarna som tycks gå om och om och om på alla radiokanaler och alla fester - juste, sommarplågorna! Linn har listat ett gäng från förr, vi pratar om de kommande sommarplågorna och vad vi minns från tidigare somrar. Känner ni igen alla låtar i dagens program? Ni hör oss som vanligt 12:03 eller i efterhand på mixcloud!
Puss och kram, vi ses på stan!

Happy birthday Mr President...

... säger Linn under sin runda i Med andra ord men varken Rebecka eller Johanna förstår vad hon söker. Ni får chans att vara lite snabbare i dagens studentliv, när vi testar olika spel inför bl.a. sommarens parkhäng. Klart man kan ha kul utan pengar ;). Rebecka har testat kunskapsspel som "med andra ord", Linn testar hur roligt "förfestspelet" och dess pinsamma utmaningar egentligen är och Johanna delar med sig av diverse appspel.

Kl 12,03 i 103,1 eller webbradion!

Puss och kram, vi hörs på radion och ses på stan!

https://www.mixcloud.com/K103/studentliv-k103-150503/

Studentliv är radioprogrammet för dig som pluggar och lever i Göteborg. Varje söndag klockan 12 hör du oss på K103 Göteborgs Studentradio.
.
- Lyssna analogt: 103,1 MHz
- Lyssna på webben: http://www.k103.se/
- Lyssna på poddar: http://www.mixcloud.com/k103/playlists/studentliv
.
Allt du behöver veta som student i Göteborg får du veta här... plus lite till!
.
Vi hörs i etern!
/ Rebecka, Linn och Johanna
.
Ps. Skicka gärna tips till oss om vad du vill veta eller om något kul som händer i student-Göteborg. Maila oss på: studentliv@k103.se

Redaktion

files/users/studentliv/profile/studentliv3.jpg

Rebecka Källquist, Linn Karlsson och Johanna Hallin.

Sändningstider

Söndagar 12:00 - 13:00

Följ oss på Facebook

Externa länkar

bit.ly/U1XQzlhttps://itunes.apple.c...www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

studentliv@k103.se