Studentliv

We are the heroes of Studentliv iallafall!

Studentliv säger grattis till Måns Zelmerlöw som vann Eurovision igår! Men för att inte bli för tjatiga om det så släpper vi det ganska snabbt och fokuserar på dagens avsnitt där vi kör en "Studentliv dejtar" med Joel Furvik! Göteborgspöjken som studerar Europaprogrammet på GU, inte har några intressen förutom att kolla på serier men han är dock med i styrelsen för Sveriges Elevkårer, de ni!

Ett härligt avsnitt som avslutas med att vi ifrågasätter stereotypa könsfördelningar på arbetsplatser och utbildningar som vi förhoppningsvis kan diskutera mer nästa vecka. Förövrigt grym musik och götthäng denna söndag, 12.03 här på webben eller på 103,1 MHz!

Puss och kraaaam, ses på stan!

Glassiiiigt

Godmorgon på er!
I dagens studentliv tar vi upp något som hör sommaren till, ni vet de där låtarna som tycks gå om och om och om på alla radiokanaler och alla fester - juste, sommarplågorna! Linn har listat ett gäng från förr, vi pratar om de kommande sommarplågorna och vad vi minns från tidigare somrar. Känner ni igen alla låtar i dagens program? Ni hör oss som vanligt 12:03 eller i efterhand på mixcloud!
Puss och kram, vi ses på stan!

Happy birthday Mr President...

... säger Linn under sin runda i Med andra ord men varken Rebecka eller Johanna förstår vad hon söker. Ni får chans att vara lite snabbare i dagens studentliv, när vi testar olika spel inför bl.a. sommarens parkhäng. Klart man kan ha kul utan pengar ;). Rebecka har testat kunskapsspel som "med andra ord", Linn testar hur roligt "förfestspelet" och dess pinsamma utmaningar egentligen är och Johanna delar med sig av diverse appspel.

Kl 12,03 i 103,1 eller webbradion!

Puss och kram, vi hörs på radion och ses på stan!

https://www.mixcloud.com/K103/studentliv-k103-150503/

Finansiera ditt fältarbete med 50 000 svenska kronor

God morgon!

De flesta av oss känner igen National Geographic genom deras gula ram och fantastiska tidning, men visste du att dom driver ett program som kallas National Geographic Young Explorer? Genom detta program kan unga mellan 18-25 ansöka om stipendium på cirka 50 000 svenska kronor för att finansiera fältarbete ute i hela världen. Och ni kan vara lugna, det finns ett program för er över 25 också.
Ännu mer om denna fantastiska möjlighet och roliga personlighetstypstester hör du i Studentliv idag!

103,1 MHz eller i webbradion som vanligt!

Puss och kram, vi hörs på radion och ses på stan!

http://www.nationalgeographic.com/explorers/grants-programs/young-explor...

Hett i studion när Studentliv dejtar

Det är söndag, det är sol och Studentliv ska återigen dejta! Blir det bättre? Idag möter ni Johan Sundén, ekonomstudent på Handelshögskolan här i Göteborg. Han snackar om att utnyttja utbytesstudenter för att fixa boende, handels nollning, puben och ett kommande evenemang man bara inte får missa! Men vad är det som händer i studion som får Linn att rodna? Lyssna som vanligt 12:03, direkt på webben, på 103,1 MHz eller efteråt på mixcloud.
Puss och kram, vi ses på stan!

Feivel spelade LIVE och Lars spräcker myter om Ostkupan

Godmorgon alla morgonpigga och alla bakfulla!

Idag sänder studentliv en intervju med superhärliga Feivel som dessutom spelade live för Linn och Rebecka! Missa inte! Vi har även åkt ut till Ostkupan, ett av SGS studentbostäders bostadsområden och tjötat med Lars Jansson som jobbar där. Han spräckte lite av våra (och förhoppningsvis även era) fördomar om området och boendet samt berättade om hur det är att jobba som både terapeut och vaktmästare. Dessutom drar Linn lite ordvitsar som ingen skrattar åt.

Kl 12,03 som vanligt! Webben eller 103,1 MHz för er göteborgare med en vanlig radio!
Puss och kram, vi hörs på radion och ses på stan!

Lyssna i efterhand: https://www.mixcloud.com/K103/studentliv-k103-20150412/

Vegmat med Sofia von Porat

Glaaaaad påsk allihopa!

Dagen till ära har Studentliv fått besök av Sofia von Porat som driver hemsidan och tidningen Vegmat! Vi snackar matvanor och konfronterar myter om det vegetariska/veganska köket och tips på alternativa maträtter nu till påsk. En härlig inspirerande intervju som iallafall får oss i Studentliv att testa på livet som veganer för en dag nästa vecka.

12.03 här på K103.se eller 103,1 MHz.
Puss och kram, vi hörs och ses på stan!

Göta Studentkår och festivalsnack

Godmorgon allihop!
Hoppas alla kommit ihåg att ställa om klockan så ni inte missar dagens studentliv! Vi bjussar på en intervju med Karin Bylund, styrelseledamot i Göta Studentkår, hon berättar hur det funkar med kåren och reder ut lite av våra funderingar. Utöver detta snackar vi om något som för många hör sommaren till; festivaler! Vi tipsar om några olika och vad man ska tänka på när man väljer vilken man eventuellt ska åka på!
Enjoy!

https://www.mixcloud.com/K103/studentliv150329/

Studentliv knackar på!

Ett ämne som alltid är kokhett i studentvärlden är ju.....

...BOENDE och alla dessa BOENDEN!! Dyra, billiga, bo på en soffa, bo i en källare, bo i en låda, med två människor för mycket i samma rum, delat kök, you name it!

Vi är i full gång med att starta ett nytt projekt där vi åker runt till SGS områdeskontor och snackar med de som arbetar med studentbostäder men vi vill ju tjöta lite med studenter också som faktiskt bor där! First out is Ostkupan och there is more 2 come så vill en dela med sig av sina erfarenheter om att bo i studentlägenhet så hör av er till oss på studentliv@k103.com. Kom och snacka med oss i radion, bidra med ett mail vi läser upp eller ännu bättre - Låt oss komma och hälsa på!

PS. Helt okej om vi får besöka någon som inte bor hos SGS också.. Vi gillar alla <3

Lite pepp från Drömhus såklart..

Världspremiär för Studentliv dejtar!

Studentlivdejtar

Halloj!
Äntligen söndag igen och idag presenterar vi våran nya programdel i Studentliv som vi kommer att kalla för "Studentliv dejtar", ett intervjuprogram där studenter i Göteborg får komma till oss och prata om studielivet och allt som hör därtill. Vår första gäst är den så härliga Kevin Brunström som studerar medie- och kommunikationsvetenskap på GU. Vad händer egentligen om man som ung och vilsen Ålandspojke spenderar en blöt utekväll i Göteborg och somnar på spårvagnen? Detta får ni höra mer om i dagens avsnitt och så blir det självklart några studenttips!

Känner man efter programmet att det verkar vara en kul grej att medverka i "Studentliv dejtar" så är det bara att höra av sig till oss på Facebook eller mail (studentlivk103@gmail.com). Vi söker studenter som vill vara med och dela sina berättelser och erfarenheter om studentlivet eller diverse hjärtefrågor, vi är öppna för allt!

Ratta in 103,1 MHz på din radio eller lyssna på webbradion här uppe i högra hörnet klockan 12.03!
Puss och kram, vi hörs i radion och ses på stan!

Studentlivdejtar

Studentliv är radioprogrammet för dig som pluggar och lever i Göteborg. Varje söndag klockan 12 hör du oss på K103 Göteborgs Studentradio.
.
- Lyssna analogt: 103,1 MHz
- Lyssna på webben: http://www.k103.se/
- Lyssna på poddar: http://www.mixcloud.com/k103/playlists/studentliv
.
Allt du behöver veta som student i Göteborg får du veta här... plus lite till!
.
Vi hörs i etern!
/ Rebecka, Linn och Johanna
.
Ps. Skicka gärna tips till oss om vad du vill veta eller om något kul som händer i student-Göteborg. Maila oss på: studentliv@k103.se

Redaktion

files/users/studentliv/profile/studentliv3.jpg

Rebecka Källquist, Linn Karlsson och Johanna Hallin.

Sändningstider

Söndagar 12:00 - 13:00

Följ oss på Facebook

Externa länkar

bit.ly/U1XQzlhttps://itunes.apple.c...www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

studentliv@k103.se