Studentliv

Studentliv om fackförbund

Idag ska vi fokusera på fackförbund. Vad gör ett fackförbund? Finns det någon anledning för studenter att vara medlemmar? Vad ska man tänka på inför första jobbet?

Vi träffar Shervin Maghdoori från Unionen Student och ställer alla frågor du undrat över.

Studentliv om fackförbund

Idag ska vi fokusera på fackförbund. Vad gör ett fackförbund? Finns det någon anledning för studenter att vara medlemmar? Vad ska man tänka på inför sommarjobbet?

Vi träffar Shervin Maghdoori från Unionen Student och ställer alla frågor du undrat över.

Internatsnack och reportage

I söndagens Studentliv så tar praktikant-Maria över studion!
Hon kommer prata om hur det är att bo på ett internat och jämför det med ett ålderdomshem.
Sen så har praktikant-Lina varit och träffat Chalmers Studentkår och pratat lite om varför det är bra att gå med i en studentkår.
Praktikant-Lina har även grävt lite djupare och tagit reda på vad autoimmuna sjukdomar är för något och varför en får dem.

Så ratta in oss för tusan på söndag 12.03!

Reportage och overaller

Godmorgon!
Idag kommer Studentliv bjuda på två reportage som vår praktikant Lina utfört i veckan, med Samuel Nilsson som är kårordförande på SAKS och Elvira Engels på studenttidningen Kult. Vi i Studentliv hade Samuel med oss i studion i slutet av förra året så vi kan lägligt nog bjuda på lite extramaterial.

Vidare ska vi hinna behandla att det snart är dags att söka inför höstens kurser och program samt diskutera overallkulturen!

KRAM!

Härliga Studentliv!

Halloj!
Studentliv är tillbaka denna söndag och det kommer bli mycket snack om galor och priser. Bland annat om Grammis som var nu i veckan och självklart Oscarsgalan som sänds inatt, säkerligen något om Melodifestivalen som är Karins favoritämne för tillfället (eller året om).

Häng med!

Studentliv dejtar en chalmerist!

Godmorgon!
Äntligen har vi fått en dejt med en chalmerist! Sebastian Schill som pluggar teknisk fysik och är talman i Chalmers fullmäktige kommer och pratar med oss. Linn som har som mål detta år att bejkaka sin kulturella sida (iallafall hänga med bättre) har sett the Revenant (jättelamt försök till att hänga med) kommer snacka Leo-filmer över lag. Förhoppningsvis hinner Karin snacka om filmfestivalen nu i veckan som hon sänt ifrån med K103 så missa inte!!

12.03!

Nörderi, mousse och bostäder

I dagens Studentliv kommer Johanna och Karin att nörda loss ordentligt och dela med sig av sina kommande projekt. Givetvis kommer den eviga frågan om hur man skaffar bostad i Göteborg att diskuteras och Johanna har brinnande åsikter om hur det är att vara kvinna inom spelbranschen. Karin däremot har mött sin slutliga fiende: hårmoussen.

Sjukdomar, spontan godhet och pulka!

Studentlivs vecka har varit blandad som rubriken talar för men det bäddar för ett härligt avsnitt denna regniga söndag! För alla nya studenter tänkte vi köra typiska studenttips om Göteborg, billigaste barerna, caféerna och hur en helt enkelt överlever. Är CSN tight så finns det kanske till och med människor som är villiga att swisha en slant, om vi lyssnar till Karins otroliga historia i dagens avsnitt!

Uppstart och P3 Guld

Hallå på er!
Studentliv är tillbaka efter ledigheten och kickstartar med P3 Guld som huvudämne för dagen! Allt om galan och lite till hör ni nedan!
Puss och Kram
https://www.mixcloud.com/K103/studentliv-20160117/

Avslut

Halloj!
Nu kör vi sista avsnittet av Studentliv för i år och vilket år vi haft! Rebecka är inte med oss idag då hon dissar oss för Lund.. men vi har laddat upp med några gamla klipp från i år och sen kommer Arvid från bandet fyr som spelade på musikhjälpenfesten K103 anordnade i torsdags. Så 12.03 på 103,1 eller här på hemsidan!

Puss och kram, god jul så ses vi och hörs på stan!

Studentliv är radioprogrammet för dig som pluggar och lever i Göteborg. Varje söndag klockan 12 hör du oss på K103 Göteborgs Studentradio.
.
- Lyssna analogt: 103,1 MHz
- Lyssna på webben: http://www.k103.se/
- Lyssna på poddar: http://www.mixcloud.com/k103/playlists/studentliv
.
Allt du behöver veta som student i Göteborg får du veta här... plus lite till!
.
Vi hörs i etern!

.
Ps. Skicka gärna tips till oss om vad du vill veta eller om något kul som händer i student-Göteborg. Maila oss på: studentliv@k103.se

Följ oss på Facebook

Externa länkar

bit.ly/U1XQzlhttps://itunes.apple.c...www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

studentliv@k103.se