Studentliv

Söndag 6 april.

Längst ner i inlägget hittar ni dagens pod!
____________________________________________
Hej alla underbara människor!

Ännu en vecka har passerat och vi ger oss in på helgens sista timmar, gör oss redo för att omfamna måndagen och njuta av den stundande påsken. Men först! STUDENTLIV! Idag har vi återigen ett fullspäckat program. Vi har gäster med oss från bland annat programmet kåt103 som vanligtvis sänds här på k103. Dessutom får vi besök från Lund för att diskutera lundakarnivalen! Som vanligt får ni alla de bästa studentipsen och trevligt snack om vad som händer i veckan här i det underbara Göteborg. Så slå på radion och lyssna! Idag klockan 12.03! Via FM-Bandet 103.1 MHz, via radioappen TuneIn eller via vår hemsida k103.se Vi hörs!

http://i.mixcloud.com/CHL2d1

Mens i mars månad

LYSSNA PÅ PODVERSIONEN AV PROGRAMMET OCH HELA INTERVJUN LÄNGST NER I INLÄGGET!
___________________________________________________________

Godmiddag alla ni som läser,

Det fina vädret är ingenting som håller en idag trio till Studentliv-redaktion utomhus. Snart bådar det mens i din radio, mens i dina öron. Vi har pratar med Josefin Persdotter, en avhandlingsplanerande doktorand vid GU och tillika menskonstnär som avslutar sin (och med andra konstnärers) utställning på urban art room här i Göteborg. Vi pratar om denna och gör en djupdykning i mensen som socialt fenomen. Härmed slut på ordvitsar om mens.

Här hittar du Josefins hemsida och Twitter:
http://mensverket.wordpress.com/
https://twitter.com/MsMenstruation

Det blir även sedvanligen Pepp/Depp och lite snärtiga studenttips. Puss och kram, lyssna sisådär klocken kl. 12.03 i din radio(app), 103.1 HERTZ.

Kram
_____________________________________________

HÄR NERE HITTAR DU PODDEN OCH HELA INTERVJUN!

Låtlista:
*Serengeti - From a distance
*Markus Krunegård - Du stör dig hårt på mig
*Lilla Namo - Ny bil
*Jeepstarr ft. Zacke & Johan Rensfeldt - Pikét
*We hide you seek - Golden hand

Sorry, flash is not available.

Sorry, flash is not available.

Den bästa blandningen av humor och politik

LYSSNA PÅ PODVERSIONEN AV PROGRAMMET LÄNGST NER I INLÄGGET!
___________________________________________________________

God förmiddag alla vackra! I dagens program blandar vi upp den allvarliga politiken med en stor portion humor. Ni kommer att få möta Özz Nüjen som är högaktuell med sin politiska standupshow Satsminister. Vad skulle han göra för studenterna om han fick styra landet och hur var han själv som student en gång i tiden? Du får även höra Kine som har en tecknad blogg (www.hvaskjerakine.blogg.no) om samhällssatir och hennes vardag i Norge.

Sen blir det som vanligt PeppEllerDepp, Studenttips och en hel hög av skön musik.

Lysnna klockan 12:03 på www.k103.se, 103.1 MHz eller via någon radioapp, typ Tunein.

Nu kööör vi!

_____________________________________________

HÄR NERE HITTAR DU PODDEN!

Låtlista:
*The Sun Days - Don't need to be them
*Arctic Monkeys - Arabella
*Disclosure ft. Mary J. Blidge - F for you
*Cloud Nothings - I'm not part of me
*Pearl Jam - Getaway

Sorry, flash is not available.

Strax efter Anders Borg

Via radioapp eller äkta radioapparat, 103.1! Kära personer, kungörelse om ett alldeles riktigt och härligt radioprogram! På söndag klockan 12.03 är det Studentliv och dessutom mycket som händer. Apropå den vilt stormande debatten om studiemedel har vi bjudit in till diskussion i frågan mellan Andreas Fock, ordförande för Fria Moderata Studentförbundet (FMSF) Göteborg och Hanna Alexandersson, ledamot i Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund (SSU)'s Göteborgsdistrikts styrelse. Långa titlar doftar fruktsam debatt. Trots att finansministern nu verkar ha gjort en kovändning i frågan, slår Studentliv vakt om dina intressen! Frågan skall bevakas. Det blir även ett färskt knippe klassiska studenttips, det ryktas om att Cesar skall laga mat i en microvågsugn, samt mycket mera trevligt.

Tune:a alltså in Studentliv i K103 på söndag klockan 12.03! César, Kerstin, Fredrik, Mia, Rickard och gäster vill ha just dig med.

I kvinnodagens kölvatten

Godmorgon! Hoppas att ni inte försöp er på ladyfest igår. Studentliv är tillbaka och ska försöka dra ut på gårdagens försök att resa oss ur det patriarkala leran. Det blir lite ögonblick från gårdagens demonstrationer, reportage om välgörenhetsarrangemanget Mad in Peru och en hel del okvalificerat flum från vår sida (möjligt att vi glider in på efterskalven från Melodifestivalen). Det blir även högst viktigt intervju med Björn Lindgren som kandiderar för Miljöpartiet i EU-parlamentsvalet. Det blir härligt, det blir politiskt. Följ med!

Tre år med studentliv!

LYSSNA PÅ PODVERSIONEN AV PROGRAMMET LÄNGST NER I INLÄGGET!
___________________________________________________________

För exakt 6 dagar sedan(det vill säga nu i måndags) firade studentliv treårskalas! Det skall vi idag fira med pompa och ståt. Programmässigt genomför vi detta med ett program fyllt av intressanta inlägg. Vi reder ut huruvida ktb-biblioteket är stans bästa raggningsplats, Mia ger er våra studentlivstips, Kerstin benar ut veckans pepp och depp, Rickard och Fredrik pratar om vad politiken säger kring bostadskrisen i vår kartläggning av supervalåret 2014 och vi lagar mat i direktsändning! Idag är det Cesar som håller i spakarna och han skall steka till oss lite äkta franska crèpes! Om ni vill följa med och laga mat med oss så kommer receptet nedan. Häng med på dagens program, det kommer bli underbart!

Franska crèpes:
250g bovetemjöl
4 st ägg
1/2 liter mjölk
50g smör
7g vaniljsocker

En annan variant är att göra är Galette! Det gör man på följande ingredienser:
300g bovete
750 cl vatten
1 ägg
10g salt.
_____________________________________________

HÄR NERE HITTAR DU PODDEN!

Sorry, flash is not available.

Studiemedel, alternativ matlagning och krönika per telefon.

LYSSNA PÅ PODVERSIONEN AV PROGRAMMET LÄNGST NER I INLÄGGET!
___________________________________________________________

Studentliv lever! Vårens friska vindar har blåst bort våra krämpor, nu står vi stadigt med rosiga kinder med blicken i skyn, redo för nya radioäventyr. Följ med, imorgon söndag klockan 12.03 till 13.00. Det blir en sprillans ny programpunkt med Rickard och Fredrik, där vi två statsvetare kavlar upp tweeden och tar oss an SUPERVALÅRET med just dig som lyssnar i hand. Vi gör det ur ett studentperspektiv; benar ut vad som egentligen händer i år, vem som tycker vad och vilken stolle som egentligen representerar DINA åsikter. Passande när finansminister Anders Borg i veckan drog fram studentlivet i den politiska hetluften genom att föreslå en förändring av studiemedlet. Mer om detta imorgon alltså. Det blir också en härlig "Pepp eller Depp" per telefon, fräsch matlagning i studion och naturligtvis ett par studenttips.

Ställ klockan, för fanken!

I vanlig ordning blir vårt P.S. en inköpslista för matlagning:

Oavsett alternativ: 600 gram kokt, kall pasta

Lyxvariant:

Lite sallad, förslagsvis isberg/ruccola
1 paket fetaost
1 liten burk soltorkade tomater
1 liten burk oliver
1 tomat
1 liten påse pinjenötter
3 rädisor

Lite vitvinsvinäger
Olivolja
Pressad vitlök
Lite kryddor, typ oregano och timjan
Dijonsenap

Budgetvariant:

1 rödlök
350 g vitkål
1-2 syrliga äpplen
Olivolja
Lite salt

2 dl gräddfil
2 msk riven pepparrot
2 tsk dijonsenap
Lite salt och peppar

D.S. Alles. Hörs imorgon.

__________________________________________________________

Och här kan du lyssna på podversionen av det färdiga programmet:

Sorry, flash is not available.

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Inte ens Studentliv-redaktionen går fria från vinter/vår-förkylningar. För att skona er från våra häxliknande röster så kör vi en repris denna söndag. Misströsta ikke! Nästa vecka blir det fullt ös igen. Ta hand om varandra där ute och lyssna på konståkning på radion eller nåt. Puss&kram!

Söndag 9 februari!

Hej och välkommen tillbaka till ännu en helg med ett fullspäckat schema inför söndagens sändning! Som vanligt får ni höra oss prata om allt mellan himmel och jord, lyssna på musik, vi kör pepp eller depp, studenttips och annat najs! Det kommer bland annat reportage från världskulturmuseet, intervju med tjejen bakom kaffekokarkokboken och även precis som förra söndagen live matlagning i studion! Och i vanlig rutinmässig ordning så får ni inte reda på vad som kommer lagas försän först på söndag, men ni får en inköpslista här(samt vad som kan vara fördelaktigt att förbereda sedan innan):

1 liter tomatjuice
10-15 cm purjolök (skivad i rätt tunna skivor, så att det blir purjolöksringar)
5 cl vitvinsvinäger
1 burk/kartong krossade tomater
1 fänkol (skivad)
1/2 rotselleri (i småbitar)
ungefär 1 msk sambal oelek(beroende på nivån av hetta man önskar, 1 msk kommer bli rätt starkt om man ser på det objektivt)
1/2 liter buljong (jag skulle rekomendera grönsaksbuljong, men även t.ex höns går bra)
2 st grovhackade tomater
2 st vitlökar (skivad i tunna skivor)
färsk basilika (finhackad, men spara några fina blad för garnering)
salt
peppar
créme fraiche

Säsongspremiär och risotto

Så här god blev risotton som Fredrik lagade i dagens program under parollen Studenternas Rätt. Vi pratade också med Kristoffer som den här terminen gör praktik på Riksdagen och hörde filmstudenter diskutera på Göteborgs International Film Festival.

Missade du programmet kan du lyssna på den direkt här (utan musik) eller så hittar du den på vår Mixcloud-sida (med musik): http://www.mixcloud.com/K103/studentliv-k103-140222/

Välkomna tillbaka till det som kommer att bli den bästa säsongen ever!

Sorry, flash is not available.

Studentliv är ett program som ger dig en bild av hur olika studenter har det. Plus de senaste händelserna som rör en students liv. Allt du behöver veta som student i Göteborg får du veta här... plus lite till!

Redaktion

files/users/studentliv/profile/2013-04-21_13.25.02.jpg

Kerstin Adolfsson, Mia Ruud, César Wehlander, Rickard Hagenfeldt, Fredrik Helgesson, Kristoffer Sköld och Robin Loo.

Sändningstider

Söndagar 12:00 - 13:00

Följ oss på Facebook

Externa länkar

bit.ly/U1XQzlhttps://itunes.apple.c...www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

studentliv@k103.se