Tagning 103

Palm Springs // Reality TV

Alice och Eva har tittat på reality TV. Vi diskuterar en blandning av Tareq Taylors matresa, Robinson och Hjälp vi har köpt en bondgård. Vad gillar vi och vad tycker vi ganska olika om?

Dessutom har vi båda charmats av den härliga komedin Palm Springs med Cristin Milioti och Andy Samberg. Frågan är om vi skulle kunna se den om och om igen?

Lyssna fredag och söndag kl 13.00 på 103,1 MHz eller när du vill på Acast/Spotify/iTunes!

Oscarsnomineringar // Humorspecials

Tagning 103 har kollat listan av nomineringar till aprils Oscarsgala. Ser vi någon utveckling och finns det svensk representation?

Vi lägger stort fokus på humor och specials av olika slag. Vad är en humorspecial? När började de dyka upp? Måste de vara roliga och vilka har påverkat oss? Självklart fyllt av massa tips och tankar från din skärmälskande redaktion Tagning 103.

Fredag och söndag kl 13.00 på 103,1 MHz eller när du vill på Acast/Spotify/iTunes!

Vi är barn av vår tid // WandaVision // Red Dot

Hej hopp kära lyssnare!
I dagens avsnitt av Tagning103 pratar vi om Marvels nya, och lite annorlunda, serie WandaVision. Alice och Eva gör sitt bästa för att inte spoila och berömmer skaparna för en modig approach.

Kristoffer och Eva smygsågar den nya Svenska Netflix-skräckisen Red Dot, och vi ser även tillbaka på vem som vann i Golden Globes.

Eva recenserar Nationalteatern-dokumentären Vi är barn av vår tid, som ger insyn i samhället under bandets storhetstid såväl som berättar bandets historia.

Häng med och lyssna på detta fullspäckade program som du hittar där poddar finns, på Mixcloud och i sändning fredagar och söndagar kl 13. För extra nuggets kan du följa oss på instagram, under @tagning103

Romcom och kärleksfilm

Tagning 103 pratar om Romcoms genom tiderna, hur har de utvecklats? Har de utvecklats? Vilka är våra favoriter? Vilka fiktiva kärlekspar minns vi och har vi reagerat på? Vad finns det för andra typer av kärleksfilmer? Idag blir det hjärta och smärta för hela rosenbuketten. Dessutom minns vi våra personliga Celebrity Crushes.

Fredag och söndag kl 13.00 på 103,1 MHz eller när du vill på Acast/Spotify/iTunes!

Programledare: Alice Dryden, Eva Gustavfsson & Kristoffer Rissanen

The Mandalorian S2 // Rosens Namn // GBG Filmfestival // Guldbaggegalan

Vi recenserar säsong två av Star Wars-serien The Mandalorian, Disneys succéserie som förenat internet i dess kärlek för Baby Yoda och Baby Yoda relaterade memes.

Kristoffer recenserar Rosens Namn, en miniserie som är baserad på Umberto Ecos klassiska roman, tillgänglig via SVT Play. Redaktionen diskuterar kunskap under medeltidens Europa, katolska kyrkan och påvedömet och försöker i allmänhet flika in lite bildningspodd i Tagning 103.

Alice och Eva snackar kort om Guldbaggegalan, där de diskuterar några av galans vinnare.

Göteborgs filmfestival drar nu igång och det tipsas om några filmer som finns med i programmet.

Programmet kommer att finnas tillgängligt där poddar finns, till exempel via Spotify:
https://open.spotify.com/show/7y85Q39v5wS7gH9mjsqU94?si=nGmRm6bdTyaxza1d...

Programmet sänder kl. 13.00 fredagar, kl. 13.00 i repris på söndagar på FM-bandet via 103,1 MHz. Avsnittet läggs dessutom upp i efterhand på Mixcloud:
https://www.mixcloud.com/K103/playlists/harvey/

Best of 2020 // Orca // Familjen Bridgerton // Soul

I årets första avsnitt av Tagning 103 tänker vi tillbaka på året som gått. Eva, Kristoffer och Alice har valt ut varsin serie och film i en "Best of 2020" kavalkad av bra tips.

Vi pratar även den nya svenska filmen Orca, en film av Josephine Bornebusch som skrivits, producerats och släppts under pandemins gång. Eva levererar en recension och ger filmen 4 klappor.

Streamingtjänster har ju varit på tapeten ordentligt under 2020, men vi blickar framåt och delar med oss om vad som komma skall på Netflix och HBO. Vi pratar även Göteborg Filmfestival 2021 och under vilka former festivalen kommer att hållas i år.

Sist men inte minst recenserar vi hitserien och snackisen Familjen Bridgerton och Disneys nya film Soul som nyligen släppts på Disney+.

Massa gott i nya avsnittet, missa inte detta! Du kan lyssna på Tagning 103 på Mixcloud, Spotify och där poddar finns. Och glöm inte följa oss på instagram på @tagning103

The Crown // Dips // The Undoing // Konsertfilmtips

I det här socialt distanserade men ansvarsfulla avsnittet, då Alice och Kristoffer fick sända hemifrån med Eva i studion, fokuserade redaktionen främst på serier.

Redaktionen diskuterade att Göteborgs filmfestival 2021 kommer att hållas helt digitalt.

Alice recenserade The Crown säsong fyra och hyllade bland andra skådespelarna Emma Corrin i rollen som prinsessan av Wales, Diana och Gillian Anderson som premiärminister Margaret Thatcher. Givetvis fick Olivia Colman som spelar drottning Elizabeth också bra betyg. 4/5 klaffar.

Eva recenserade svenska komediserien Dips och var positivt euforisk om den. Kristian Luuk fick mycket beröm för sin insats i serien. 5/5 klaffar, säsongens första högsta betyg!

Alice och Kristoffer tipsade om HBO-miniserien The Undoing av David E. Kelley, skapare av Big Little Lies mm., med Susanne Bier i regi (Bird Box, The Night Manager) och med Nicole Kidman, Hugh Grant och Donald Sutherland i huvudrollerna. Då sista avsnittet inte sänts än så blev det ingen recension, men båda två hyllade skådespelarinsatserna.

Alice och Kristoffer tipsade dessutom om ett par konsertfilmer som släppts nyligen. Kristoffer tipsade om Kite på Kungliga Operan som spelades in 2019 och blev nyligen tillgänglig på SVT Play. Det svenska synthpopbandet spelade i ackompanjemang med kör och orkester tillsammans med en fantastisk ljusshow. Alice tipsade sedan om Taylor Swifts Folklore: The Long Pond Studio Sessions, som dessutom följer smygskapandet av artistens album Folklore. Intimt och mysigt, helt enkelt.

Avsnittet kommer även att göras tillgänglig som podcast, där poddar finns. Avsnitt ett och två från denna säsong finns redan uppe!

Så mycket bättre // Älska mig S2 // Hjältemo(r)d

Alice och Eva har tittat på linjärTV! Hur är senaste säsongen av Så mycket bättre? Bättre? Sämre?

Josephine Bornebusch är tillbaka med sin fantastiska dramakomediserie Älska mig. Hur utvecklar sig säsong 2 och vad hände i första om du missat den? Eva recenserar.

Dessutom har vi kollat in den spanska Netflix-filmen Hjältemo(r)d (Unknown Origins) där serietidningsvärlden möte kriminalgenren.

Självklart också nyheter från Stockholms Filmfestival som kickat igång i veckan.

Lyssna här: https://open.spotify.com/episode/5Ku0xlWzY2Wa0p2fQBJFAZ?si=dQA9iAxBQ_eMl...

Halloween // The Wicker Man // Midsommar // Dokumentärserier // The Vow // Cineasterna

Tagning 103 kör ett Halloweenavsnitt! I programmet diskuteras Halloweens estetik, "spooktober"-fenomenet på internet och skräck versus mysrys. Redaktionen diskuterar även några favoritskräckfilmer eller mysrysfilmer att kolla på under Halloween.

Kristoffer recenserade The Wicker Man Final Cut (1974) och Midsommar Director's Cut (2019) och jämförde filmerna med varann, och diskuterade "folk horror"-subgenren.

Sedan pratade redaktionen om dokumentärseriens uppgång på senare i år och Kristoffer och Alice recenserade HBO:s The Vow (2020).

Eva tipsade om biblioteksinitiativet Cineasterna.

Lyssna: https://open.spotify.com/episode/1NweoLLCMTOlY0zTOBLtc7?si=p2_VXX7PSPyY7...

Filmvärlden under pandemin // Raised by Wolves // The Hunt // Enola Holmes // Kristoffers snabbrecensioner av skräckfilmer

Tagning 103 har i detta avsnitt diskuterat de senaste nyheterna om försenade storfilmspremiärer. Dune, Bond, Batman och Wonderwoman 1984 är bara några exempel på filmer vars biopremiärer har skjutits upp på grund av den rådande pandemin. Hur går det för övrigt för biograferna egentligen?, diskuterade Eva och Kristoffer.

Kristoffer recenserade den nya storslagna sci-fi-serien från HBO med Ridley Scott som producent, Raised by Wolves.
Han recenserade dessutom den kontroversiella thrillern The Hunt.

Eva recenserade Netflixfilmen Enola Holmes.

Eftersom det är oktober och snart Halloween så har Kristoffer tittat på mycket skräckfilm rysare och då bjöd han på några snabba recensioner.

Avsnittet kommer att senare finnas tillgängligt via mixcloud.com/k103 och som podd där poddar finns.

Lyssna: https://open.spotify.com/episode/6MHqRlK63UXGEtrxI6ixia?si=apvLUBNVRaebE...

Tagning 103 vet allt om film och serier. Vi recenserar biopremiärerna och Tv-serier. Vi diskuterar genrer, regissörer, nyheter och trender. Vi lusläser nyhetsflödet och ser till att du aldrig missar en bra produktion. Glöm inte reprisen på söndagar kl 13.00.

Redaktion

Eva Gustavfsson, Alice Dryden och Kristoffer Rissanen.

Sändningstider

Söndagar 13:00 - 14:00

Fredagar 13:00 - 14:00

Externa länkar

www.mixcloud.com/K103/...open.spotify.com/show/...

Följ oss via RSS

Kontakt

tagning103@k103.se