Tagning 103

Promising Young Woman

I detta avsnitt gör Eva Gustavfsson och Kristoffer Rissanen en djupdykning i den mörka thrillerkomedin Promising Young Woman (2020), regisserad av Emerald Fennell med Carey Mulligan i huvudrollen. Den kritikerrosade hämndfilmen recenseras och diskuteras livligt.

Fredag och söndag kl 13.00 på 103,1 MHz eller när du vill på Acast/Spotify/iTunes.

Love and Monsters // Nomadland

Idag rör vi oss mellan gigantiska insekter och stora vidder. Vi har sett två filmer som båda nominerats till Oscarspriser.

Love and Monsters tar oss till en framtid där muterade kryp håller jorden i skräck. Men vad gör en inte för kärlek? Ska Joel klara utmaningarna för att få återse sin tonårsflört?

Priserna har regnat över Chloé Zhaos Nomadland. Vi är hänförda över Frances McDormands gestaltning av den husvagnsboende Fern och hennes kamp för en dräglig vardag.

Vi bjuder dessutom på tips på filmer och serier att avnjuta under sommaren.

Fredag och söndag kl 13.00 på 103,1 MHz eller när du vill på Acast/Spotify/iTunes.

Systrarna // Kore-eda // Special

Eva och Kristoffer har skärskådat SVT Plays utbud och tipsar om favoriter. Här finns bland annat den japanske mästeren Hirokazu Kore-edas "Systrarna". Eva passar på att ge er en backstory till denna familjefokuserade regissör. Kristoffer recenserar Netflix serie "Special", om homosexuelle Ryans kamp att slå sig fri ur isoleringen som att ha cerebral pares fört med sig.

Fredag och söndag kl 13.00 på 103,1 MHz eller när du vill på Acast/Spotify/iTunes.

Small Axe // Shadow and bone

Alice och Eva är tillbaka med nya tips för alla er film och serieälskare där ute!

Eva pratar om Small Axe, Steve McQueens fem fristående filmer som fått lysande recensioner. En hyllning till motståndkraften och kulturen i Londons västindiska gemenskap, om hård och framgångsrik kamp för grundläggande rättigheter och mot rasism från 1960-talet till 80-talet.

Alice har sett Shadow and Bone, en amerikansk fantasy-tv-serie utvecklad av Eric Heisserer för Netflix. Den är baserad på young adult bok universumet Grishaverse skapade av den amerikanska författaren Leigh Bardugo.

Dessutom är vi lyckliga över att biograferna åter är öppna igen. Vad finns det då att se?

Fredag och söndag kl 13.00 på 103,1 MHz eller när du vill på Acast/Spotify/iTunes!

Atlanta // The Dig

I det här avsnittet av Tagning 103 så är det en hel del ämnen som hinner tas upp! Är det värt att ibland se på dåliga men roliga filmer? Vad säger Eva om svensk dansbandshistoria, Kristoffer om lökiga skräckfilmer och Alice om några Oscarsnominerade filmer som hon sett nyligen? Lyssna på programmet, vetja!

Redaktionen diskuterar även FX-serien Atlanta, i väntan på de ankommande 3:e och 4:e säsongerna som spelas in just nu. Skådespelarinsatserna från Donald Glover (som också är serieskaparen), Zazie Beetz, Brian Tyree Henry och Lakeith Stanfield hyllas och rosas med mera. Minst sagt så är gänget lyriska över den här serien!

Eva recenserar en relativt färsk Netflixfilm som heter The Dig, med Carey Mulligan och Ralph Fiennes i huvudrollerna. Det här romantiska dramat som också gör en djupgrävning i arkeologisk historia får ett varmt bemötande, men vad får den för betyg egentligen? Lyssna på avsnittet för att veta mer!

Fredag och söndag kl 13.00 på 103,1 MHz eller när du vill på Acast/Spotify/iTunes!

Palm Springs // Reality TV

Alice och Eva har tittat på reality TV. Vi diskuterar en blandning av Tareq Taylors matresa, Robinson och Hjälp vi har köpt en bondgård. Vad gillar vi och vad tycker vi ganska olika om?

Dessutom har vi båda charmats av den härliga komedin Palm Springs med Cristin Milioti och Andy Samberg. Frågan är om vi skulle kunna se den om och om igen?

Lyssna fredag och söndag kl 13.00 på 103,1 MHz eller när du vill på Acast/Spotify/iTunes!

Oscarsnomineringar // Humorspecials

Tagning 103 har kollat listan av nomineringar till aprils Oscarsgala. Ser vi någon utveckling och finns det svensk representation?

Vi lägger stort fokus på humor och specials av olika slag. Vad är en humorspecial? När började de dyka upp? Måste de vara roliga och vilka har påverkat oss? Självklart fyllt av massa tips och tankar från din skärmälskande redaktion Tagning 103.

Fredag och söndag kl 13.00 på 103,1 MHz eller när du vill på Acast/Spotify/iTunes!

Vi är barn av vår tid // WandaVision // Red Dot

Hej hopp kära lyssnare!
I dagens avsnitt av Tagning103 pratar vi om Marvels nya, och lite annorlunda, serie WandaVision. Alice och Eva gör sitt bästa för att inte spoila och berömmer skaparna för en modig approach.

Kristoffer och Eva smygsågar den nya Svenska Netflix-skräckisen Red Dot, och vi ser även tillbaka på vem som vann i Golden Globes.

Eva recenserar Nationalteatern-dokumentären Vi är barn av vår tid, som ger insyn i samhället under bandets storhetstid såväl som berättar bandets historia.

Häng med och lyssna på detta fullspäckade program som du hittar där poddar finns, på Mixcloud och i sändning fredagar och söndagar kl 13. För extra nuggets kan du följa oss på instagram, under @tagning103

Romcom och kärleksfilm

Tagning 103 pratar om Romcoms genom tiderna, hur har de utvecklats? Har de utvecklats? Vilka är våra favoriter? Vilka fiktiva kärlekspar minns vi och har vi reagerat på? Vad finns det för andra typer av kärleksfilmer? Idag blir det hjärta och smärta för hela rosenbuketten. Dessutom minns vi våra personliga Celebrity Crushes.

Fredag och söndag kl 13.00 på 103,1 MHz eller när du vill på Acast/Spotify/iTunes!

Programledare: Alice Dryden, Eva Gustavfsson & Kristoffer Rissanen

The Mandalorian S2 // Rosens Namn // GBG Filmfestival // Guldbaggegalan

Vi recenserar säsong två av Star Wars-serien The Mandalorian, Disneys succéserie som förenat internet i dess kärlek för Baby Yoda och Baby Yoda relaterade memes.

Kristoffer recenserar Rosens Namn, en miniserie som är baserad på Umberto Ecos klassiska roman, tillgänglig via SVT Play. Redaktionen diskuterar kunskap under medeltidens Europa, katolska kyrkan och påvedömet och försöker i allmänhet flika in lite bildningspodd i Tagning 103.

Alice och Eva snackar kort om Guldbaggegalan, där de diskuterar några av galans vinnare.

Göteborgs filmfestival drar nu igång och det tipsas om några filmer som finns med i programmet.

Programmet kommer att finnas tillgängligt där poddar finns, till exempel via Spotify:
https://open.spotify.com/show/7y85Q39v5wS7gH9mjsqU94?si=nGmRm6bdTyaxza1d...

Programmet sänder kl. 13.00 fredagar, kl. 13.00 i repris på söndagar på FM-bandet via 103,1 MHz. Avsnittet läggs dessutom upp i efterhand på Mixcloud:
https://www.mixcloud.com/K103/playlists/harvey/

Tagning 103 vet allt om film och serier. Vi recenserar biopremiärerna och Tv-serier. Vi diskuterar genrer, regissörer, nyheter och trender. Vi lusläser nyhetsflödet och ser till att du aldrig missar en bra produktion. Glöm inte reprisen på söndagar kl 13.00.

Redaktion

Eva Gustavfsson, Alice Dryden och Kristoffer Rissanen.

Sändningstider

Söndagar 13:00 - 14:00

Fredagar 13:00 - 14:00

Externa länkar

www.mixcloud.com/K103/...open.spotify.com/show/...

Följ oss via RSS

Kontakt

tagning103@k103.se