Tagning 103

The Crown // Dips // The Undoing // Konsertfilmtips

I det här socialt distanserade men ansvarsfulla avsnittet, då Alice och Kristoffer fick sända hemifrån med Eva i studion, fokuserade redaktionen främst på serier.

Redaktionen diskuterade att Göteborgs filmfestival 2021 kommer att hållas helt digitalt.

Alice recenserade The Crown säsong fyra och hyllade bland andra skådespelarna Emma Corrin i rollen som prinsessan av Wales, Diana och Gillian Anderson som premiärminister Margaret Thatcher. Givetvis fick Olivia Colman som spelar drottning Elizabeth också bra betyg. 4/5 klaffar.

Eva recenserade svenska komediserien Dips och var positivt euforisk om den. Kristian Luuk fick mycket beröm för sin insats i serien. 5/5 klaffar, säsongens första högsta betyg!

Alice och Kristoffer tipsade om HBO-miniserien The Undoing av David E. Kelley, skapare av Big Little Lies mm., med Susanne Bier i regi (Bird Box, The Night Manager) och med Nicole Kidman, Hugh Grant och Donald Sutherland i huvudrollerna. Då sista avsnittet inte sänts än så blev det ingen recension, men båda två hyllade skådespelarinsatserna.

Alice och Kristoffer tipsade dessutom om ett par konsertfilmer som släppts nyligen. Kristoffer tipsade om Kite på Kungliga Operan som spelades in 2019 och blev nyligen tillgänglig på SVT Play. Det svenska synthpopbandet spelade i ackompanjemang med kör och orkester tillsammans med en fantastisk ljusshow. Alice tipsade sedan om Taylor Swifts Folklore: The Long Pond Studio Sessions, som dessutom följer smygskapandet av artistens album Folklore. Intimt och mysigt, helt enkelt.

Avsnittet kommer även att göras tillgänglig som podcast, där poddar finns. Avsnitt ett och två från denna säsong finns redan uppe!

Tagning 103 vet allt om film och serier. Vi recenserar biopremiärerna och Tv-serier. Vi diskuterar genrer, regissörer, nyheter och trender. Vi lusläser nyhetsflödet och ser till att du aldrig missar en bra produktion. Glöm inte reprisen på söndagar kl 13.00.

Redaktion

Eva Gustavfsson, Alice Dryden och Kristoffer Rissanen.

Sändningstider

Söndagar 13:00 - 14:00

Fredagar 13:00 - 14:00

Externa länkar

www.mixcloud.com/K103/...open.spotify.com/show/...

Följ oss via RSS

Kontakt

tagning103@k103.se