Tamburen

Le grande finale!

Idag är det dags för vårt och världens troligtvis sista Tamburen. Men sörj inte för det, för idag är ett alldeles speciellt program! Vi tittar nämligen in i spåkulan och förutspår sommarens nyheter. Vi diskuterar vilket språk Madeleine kommer svara ja på och om det ens blir ett ja, om festivalernas undergång och om ölinfluensan som kan ge oväntade bieffekter. Och så snackar vi knarkmuffins, Sagan om Ringen-orcher i Dalarna och undrar vad engelska högerextremister gör på tebjudning.

Klockan 12.03 är det dags att kanske för sista gången kliva in i Tamburen!

Podd 7 - HBTQ-special

Missade ni lördagens HBTQ-special i Tamburen? Här kommer den spännande podden!

Kaj Heino, ordförande för RFSL Göteborg, gästade oss i studion och så fick vi ögonblicksbilder från Georgien där vår tillfälliga Tamburen-korre Sofia Strive hamnade på en demonstration mot homofobi som urartade totalt. Lyssna vettja!

http://www.mixcloud.com/K103/tamburen-k103-130525/

En hel timme HBTQ i Tamburen!

Dagens Tamburen har vi helt vikt åt det regnbågsfärgade. Ordförande för RFSL Göteborg, Kaj Heino, är i studion och berättar om förhoppningar, fördomar och West Pride som en fristad för HBTQ-personer. Vi får också höras om hur Tamburens korre Sofia Strive rapporterar från Georgien där hon hamnade mitt i en demostration mot homofobi som urartade.

Missa inte detta idag kl 12.00!

Poddpoddpodd

Äntligen är podden kommen! Ni som missade vår Chile-special, diskussioner om manskatt, feminism och Eurovision vs björnungar - ni kan nu andas ut.

http://www.mixcloud.com/K103/tamburen-k103-130518/

Om studentuppror, Eurovision vs. björnungar och mansskatt

Snart smäller det! 12.00 kliver vi in i Tamburen och ger er veckans tillbaka återblick för det där aldrig sinande nyhetsflödet.

Idag ska vi prata om uppror i studenternas tecken. Tamburens egna Chile-expert Claudio Mcconnel kommer till studion och ger oss det senaste om studenternas kamp mot bland annat vinster i välfärden. Vi snickesnackar också om varför gulliga björnungar tar stryk av Eurovision i Malmö, vi tar en titt på den senaste feministdebatten (trettiotreanledningar.com) på Facebooks och så ställer vi oss frågan om hur mycket en norrländsk man bör skatta för att han är en norrländsk man.

Missa inte detta gott folk!

Favorit i repris

Imorgon kommer en repris av förra veckans program av Tamburen förgylla er lördagslunch. Då pratade vi unga i politiken, lite sopor, lite sovsäckar och så var det det där med det tredje könet. Missa inte alltså!
Anledningen är att Cecilia och Anna ägnar dag och natt åt att läsa tjejtidningar. Mest för de tycker att det är fantastiskt lärorikt att läsa om Justin Beibers raggningstips, men kanske också lite lite för för att de vill klara sin kandidatuppsats.

Nästa vecka är dock tillbaka med nya döfräscha Tamburen-spaningar, så håll till godo!

Tamburen-podd 5!

Tydligen mådde inte webbradion alls bra när Tamburen sände innan idag aka det var tyst. Alltså finns den ännu mer anledning att jubla åt podden som nu är uppladdad och lyssningsbar här: http://www.mixcloud.com/K103/tamburen-k103-130504/

Jippi!

Ung politik, sovsäckar & kön i Tamburen

Imorgon i Tamburen är det dags att ta stöta och blöta frågan om hur ungas engagemang ser ut i politiken - men inte nödvändigtvis i partier. För vad kommer egentligen hända med demokratin om inte ungdomsförbunden inte kan fortsätta värva medlemmar? Och behöver man egentligen partier för att uttrycka politisk aktivitet? Vi pratar med Erik Amnå, professor i statsvetenskap, för att reda ut hur passiva/aktiva/"passaktiva" engagemanget är.
Vi undrar också vad som krävs för att skapa 120 kubikmeter sopor på offentlig plats, varför Sverige hårdnackat vägrar folket ett tredje kön och så har vi ställt oss den självklara frågan vad som är grejen med kvinnliga och manliga sovsäckar.

Så kasta hatten på hyllan och kom in i Tamburen. Imorgon, lördag, klockan 12 sparkar vi igång!

Podd nummer fyra!

Missade du fjärde programmet av Tamburen innan idag? Jäkligt synd, men no worries - podden äro kommen! Vi snackar om Sveriges mest hajpde man, civilståndskoppar, grekiska mångmiljonöar och så hör ni både spanska och svenska röster om kulturen i kris.
Ni lyssnar här: http://www.mixcloud.com/K103/tamburen-k103-130420/

Kris i kulturen in Tamburen

Idag i Tamburen diskuterar vi kultur i kris. Vi snackar med spanska violinisten Rocio Vilaplana och Isabella Samuelsson som går på Kulturverkstan i Göteborg, för att höra hur de ser på kulturens framtid. Vi undrar också vem som är Sveriges just nu mest hajpade man, vad civilstånds-koppar är och vem som egentligen köper grekiska mångmiljon-öar.

Välkommen in i Tamburen klockan tolv idag!

Välkommen in i Tamburen! Här sammanfattas nyhetsveckan. Med intressanta gäster och inslag diskuterar och dissekerar redaktionen vetgirigt aktuella händelser och samhällsfenomen. Vi problematiserar det du redan vet och belyser det du inte visste att du ville veta. Så sparka av dig skorna och kliv på. Det är i hallen det händer.

Redaktion

Tamburmajor: Cecilia Ahle, Medverkande: Anna Öfverman och Elinor Wilsson.

Följ oss via RSS

Kontakt

tamburen@k103.se