Tänkvärt

Vad är brottsligt och vem är brottslig, och varför?

I veckans avsnitt av Tänkvärt kommer vi att prata om brott. Vi glider in på frågor om vad som gör en person kriminell, och diskuterar eventuellt berättigade former av brottsliga handlingar. Hur kommer det sig att vi stiftat lagar som förbjuder vissa handlingar och varför är det så viktigt att skipa rättvisa när någon orätt skett? Nära knutet till brott är straffet som svarar mot det brottsliga beteendet. Denna vecka går vi inte så djupt in på ämnet utan sparar det till nästa vecka!

Tänkvärt, ett filosofiskt samtalsprogram om viktiga och oviktiga frågor där vi försöker syna flera sidor av samma mynt.

Redaktion

files/users/Tankvart/profile/20151013_160835.jpg

Björn Axetorn, Nicklas Kallstenius och Oscar Hurtig.

Följ oss via RSS

Kontakt

tankvart@k103.se