Tänkvärt

Något nytt, och något gammalt

I förra veckan (12/12) pratade vi om normativa faktorer i Tänkvärt - om vad det är som spelar in när vi gör en moralisk bedömning av en situation. Vi utgick från ett exempel som vi använde för att syna ett par olika sidor av moralfilosofin. Det avsnittet kan du hitta här om du missade det: https://www.mixcloud.com/K103/t%C3%A4nkv%C3%A4rt-12-12-2015-normativa-fa...
Resten av året har vi i redaktionen, i sann julanda, planerat repriser av de i vår mening bästa, och för julen mest passande ämnena vi hittills avhandlat i programmet. Denna vecka kan du lyssna på avsnittet om yttrandefrihet (från 17/10), och veckorna därpå pratar vi om kärlek igen, med fokus på den romantiska kärleken (från 14/11, 21/11). Om du är som jag, och inte kan bärga dig till jul, kan du hitta alltihop på mixcloud.se/k103! God Jul!

Tänkvärt, ett filosofiskt samtalsprogram om viktiga och oviktiga frågor där vi försöker syna flera sidor av samma mynt.

Redaktion

files/users/Tankvart/profile/20151013_160835.jpg

Björn Axetorn, Nicklas Kallstenius och Oscar Hurtig.

Följ oss via RSS

Kontakt

tankvart@k103.se