The Goodbye Look

Ljuvliga indiepoptips från Eardrums Pop

Ett av mina bästa vårtecken är tingliga gitarrslingor och drömska melodier. Dessa saker bjuds det friskt på i en Spotifylista gjord av det internetbaserade skivbolaget Eardrums Pop, som är experter på just sådana popsånger. Några av mina favoriter från den listan kan ni höra i The Goodbye Look ikväll. Allt för den där vårkänslan som man trängtar efter just nu!

Här är hela listan: http://open.spotify.com/user/eardrumspop/playlist/0KPh9EYCsKvzW6jeNhrIOg

Puss och pop, vi hörs ikväll!

/Anna

The Goodbye Look - programförklaring och premiär

The Goodbye Look är en svensk kultursida. Vårt främsta mål är att skriva om intressant indiemusik som vi tycker förtjänar mer uppmärksamhet. När vi pratar om "indiemusik" syftar vi inte endast på indierock eller indiepop, utan även elektronisk musik, hip hop, country, ambient, soul och annan självständigt producerad musik.

Bloggen startades av Emil och Erik i augusti 2009. De hade sedan länge velat starta en blogg där de dels kunde tipsa om musik och film. Efter hand har fler skribenter hoppat på projektet. Själva radioprogrammet The Goodbye Look lutar sig mot skribenterna David och Anna, som också tagit hjälp av en utomstående klasskamrat till den förstnämnde - Alexander.

Och varför bloggen och därmed också radioprogrammet heter som den gör? Jo, från början var The Goodbye Look Eriks personliga blogg utan något speciellt tema. (En blogg som ganska snart kom att bli inaktiv.) Och att komma på ett bra bloggnamn, det är ju inte lätt. Så han började leta efter ett snyggt låtnamn att låna. Det slutade med att han valde namnet på en låt han inte tålde, "The Goodbye Look", från ett album han älskar,
Donald Fagens "The Nightfly". Vilket också förklarar introlåten till programmet.

Vårt första program kommer att sändas på måndag, 11/10, klockan 21-22. Missa ej!

Redaktion

Anna Gustafsson och David Winsnes.

Extern länk

www.thegoodbyelook.se/

Följ oss via RSS

Kontakt

thegoodbyelook@k103.se