The Press Agency

The Press Agency 2.15 - SÄSONGSAVSLUTNING med Alexandra och Victor

Även framgångssagor måste ha ett slut! Och för The Press Agency så är det idag. I alla fall i sin nuvarande form. När nästan hela redaktionen drar till kungliga huvudstaden så blir det så. I dagens avsnitt ska Alexandra och Victor därmed prata om deras tid på journalistprogrammets kandidatprogram samt se framåt på sina kommande karriärer. Vad har ekonomi med sportjournalistik att göra? Varför har de klädkod på Aftonbladet!? Och varför slipper Lena Mellin? Det och flera journalistiska spaningar får ni i det SISTA TPA!!

Lyssna och njut!

The Press Agency 2.14 - NYÅR i TPA med Sally och Victor

GOTT NYTT ÅR önskar vi på The Press Agency. Och visst sänder vi även denna dag i TPA. Sally och Victor gör årets sista journalistiska spaningar och ser tillbaka på året 2016. Lyssna och känn peppen inför tolvslaget.

Lyssna vid dagens näst-viktigaste tolvslag, 12:03, i TPA. Det blir kul!

Gott nytt år igen önskar Victor, Sally, Alexandra och Karin.

God jul önskar TPA

På julafton tar vi på The Press Agency julledigt från studentradion. Därmed bjuder vi på ett av säsongens bästa avsnitt i repris! Journalistikens framtid, med Sally och Alexandra, med journalisten Aron Siik som gäst. Lyssna i julstöket på julafton 12:03.

OCH FRAMFÖRALLT. LYSSNA NÄSTA VECKA NÄR TPA HAR NYÅRSSPECIAL.

Från oss alla, till er alla. GOD JUL önskar Alexandra, Karin, Sally och Victor.

<3 <3

The Press Agency 2.13 - Sociala medier med Alexandra och Victor

Välkommen till ytterligare en livesändning av The Press Agency!! I dagens avsnitt snackar Alexandra och Victor om journalistikens relation till sociala medier. Hur hippt är Facebook? Vad kommer bli nästa grej? Vad måste man som journalist tänka på i den sociala mediedjungeln? Och hur kommer det sig att denna vecka hr varit de dåliga pushnotisernas vecka? Detta och mer fina spaningar i veckans TPA! Lyssna och njut!

The Press Agency 2.12 - Tryckfriheten 250 år med Alexandra och Victor

Hipp Hurra!!!!!

En av de svenska grundlagarna fyller 250 år. Tryckfriheten känns idag självklar i Sverige. Något som det inte är i andra länder. Jubileumet har firats stort på JMG och i lördagens avsnitt uppmärksammar såklar TPA detta. Vad innebär egentligen tryckfriheten? Vad får man göra? När är TF ett skydd och vilka skyldigheter har man? Och vad har en vanlig skånepåg att säga om detta?

Lyssna och känn historiens vindslag nu på lördag 12:03. Massa tryckfrihetssnack, journalistiska spaningar och besök i ukrainska kyrkor utlovas! Hur kan man missa detta??

The press agency 2.11 - Livesändningar med Sally och Victor

Idag klockan 12.03 är det dags för ett livesänt radioprogram om just livesändningar. Vill ni höra det första tpa som sänds live är det dags att sätta på radion!

The Press Agency 2.10 - Journalistiska fenomen med Sally och Victor

I denna veckas The press agency pratar vi om journalistiska fenomen. Vad använder journalisterna för nya och moderna knep för att nå ut till sina läsare? Hur bra är egentligen dessa? Vilka finns kvar och vilka försvinner? Dessutom får ni spännande rubriker om varför det är så farligt med bakverk och så får ni reda på vem som egentligen är The press agencys pensionär.

Dessutom får ni höra Victor återigen förnedra sig i en av Sallys spännande "inte så bra i radio"-lekar. Men framförallt får ni höra Sally gnälla och skrika Charlie bit my finger väldigt många gånger.

The Press Agency 2.9 - Journalistiken och Framtiden med Alex och Sally

Ingen trodde att Brexit skulle ske. Ingen trodde att Trump skulle vinna! Framtiden har ständigt gäckat oss människor, men i dagens avsnitt av TPA ska Alexandra och Sally ändå göra ett försök. Hur kommer framtiden bli för journalistiken, som i mångas tycke håller på att dö ut! Hur tror de att det blir med deras egna journalistiska framtid? Journalisten och klasskompisen Aron Sik gästar studion för att hjälpa till att sia om framtiden. Utöver det sätts Sallys kunskaper om Alexandra på prov och våran kära public servicekanal ifrågasätts starkt när flera nya journalistiska spaningar görs. För hur stavar man Sveriges största flygplats egentligen? Missa inte detta avsnitt! 12:03 kör vi. Tune in!

The Press Agency 2.8 - Det amerikanska presidentvalet med Alex och Victor

Oh Say Can You See?
För det kan knappt vi! Hur ska det gå egentligen? Tisdagen 8 november händer det. Presidentvalet i USA avgörs. Alex och Victor diskuterar därför i dagens program dena mediecirkus. Hur går valet till? Hur har kandidaterna behandlats av medierna? Och är valet verkligen så betydelsefullt för oss på andra sidan vattnet? Vi reder ut några av frågetecknen och gör massa andra journalistiska spaningar.

Och just här övergiver Alex och Victor sin journalistiska opartiskhet.

Lets make America great again!!

Lyssna idag, 12:03.

The press agency 2.7 - Sveriges tidningar med Victor och Sally

I lördagens avsnitt av The press agency pratar Victor och Sally om vilka tidningar som finns och vilka de läser? Vi pratar även med Oscar Appelqvist - en stadsvetarstudent - och ber honom lösa tidningskrisen. Vem av oss är sämst på att prenumerera på tidningar? Och hur bra är egentligen veckans clickbaits?

Dessutom testar vi om Victor klarar "My heart will go on"-testet. Mycket spänning - och mycket förvirring - i denna veckans The press agency.

Var finns den märkligaste rubriken? Vem gör vad som helst för att synas på Twitter? Och vad är grejen med kungafamiljen? The Press Agency är programmet som tar lyssnarna in i journalistikens fantastiska värld.En talkshow där vi snackar om journalistiska trender och dagsaktuella händelser ur ett journalistiskt perspektiv fast på ett lättsamt sätt.

Ni kan också lyssna på våra tidigare avsnitt på www.mixcloud.com/K103/playlists/the-press-agency/

Redaktion

Sally Eriksson, Victor Blomdahl och Alexandra Carlsson Tenitskaja.

Följ oss via RSS

Kontakt

thepressagency@k103.se