Tjena Kexet

#9 CYBERLOVE

I vårt senaste avsnitt pratar vi om KÄRLEK PÅ INTERNET!!! Hur har kärlek på internet förändrats under åren vi använt det? Hur stalkig får/kan en vara? Är det bättre att följa på insta än att skicka vänförfrågan på fb?

Lisa berättar om hennes kärleksDMs till kändisar, Kitty hyllar gifs som kommunikationsmedel och så kommer vi fram till att det tydligen är töntigt att trycka "kommer" på evenemang???
Lyssna i radion torsdag kväll kl 20 eller på mixcloud redan nu! https://www.mixcloud.com/K103/tjena-kexet-9/

Kul att ni följer oss här på internet!! Vi finns ju också på instagram: tjenakexetk103 :)

#8 DE STORA STEGEN

I denna veckas avsnitt pratar vi om tre av de stora stegen i kärleksrelationer: att bli ihop, flytta ihop och gifta sig! Hur vet man om man är ihop? Varför blir vardagsbråken fler med en partner än en kompis? Hur gör en för att underlätta planeringen av bröllop?

Kitty berättar om gången hon skrek "JAG TRÄFFAR INGA ANDRA! FÖR JAG HAR INTE TID!!!", Lisa är sjuk i huvudet (enligt Kitty hehe) för hon tycker en ska "testa" att kalla den andra för pojkvän/flickvän??? Och så intervjuar vi Sara från Nicotext om deras nya fylla-i-bok om bröllop!

Lyssna ikväll kl 20.00 eller redan nu på mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/tjena-kexet-8-de-stora-stegen/

Dessutom lottar vi ut några ex av bröllopsboken! Gå in på vår instagram -> tjenakexetk103 <- för att vara med och tävla!

#7 KOMPISAR

Avsnitt nummer #7 är här, och det handlar om: KOMPISAR

Vi berättar om hur det gick till när vi träffade varann, vem som är "smöret" och vem som är "den som alltid ställer in" i kompisgänget och hur det är att känna sig ensam och vilja ha fler kompisar.

Dessutom funderar vi över hur kompisar och dejting går ihop. Hur umgås en med par? Lisa kommer med teorin om att det är OMÖJLIGT att ens kompisar inte gillar ens partner, Kitty försöker sig på en ekvation på hur mycket tid som ges till kompisar/partners och tillsist föreslår Kitty ROLLSPEL för par på klubb!

Lyssna på mixcloud: mixcloud.com/k103/tjena-kexet-7-kompisar eller på i radion på torsdag kl 20.00!

Glöm inte att följa oss på instagram, där vi heter tjenakexetk103! Vill du önska tema till programmet? Tveka inte att höra av dig via mail eller insta. Puss alla små kexxxxx

Avsnitt #6 PENGAR

Vi är tillbaka!!

I årets allra första avsnitt pratar vi om PENGAR. Januari är för oss studenter årets fattigaste, men även rikaste månad. Varför känns det pinsamt att vara fattig eller snål när en ska dejta, men inte när en ska hänga med kompisar? Kan man ta med hemmapoppade popcorn till bion? Vad skulle man göra om man kunde gå på dejt med budgeten 100 000 kr?

Vi tar tag i den eländiga gamla frågan "Vem ska betala?", Kitty berättar om dejten då kortterminalen sa "medges ej", Lisa delar med sig om hur ekonomin påverkas av att bo med sin partner och dessutom ges en mängd med tips på billiga dejter!

Lyssna torsdag kl 20.00 (här på hemsidan eller i din egna lilla radio MHz 103.1) eller följ länken: https://www.mixcloud.com/K103/tjena-kexet-6/

Glöm inte att följa oss på instagram för att se oss in-the-moment på story och få info direkt i flödet om när vi släpper nytt avsnitt. tjeneakexetk103 heter vi där!

Avsnitt #5 Jul- och nyårsspecial!!

Hej alla våra små kex!
Denna vecka kom ett nytt avsnitt! I avsnitt #5 diskuterar vi kommande högtid; kan en dejta i mellandagarna? Vilka är de sexigaste högtiderna? Varför är alla i kyrkan så snygga? Religionsvetaren Lisa drar lite religionsreferenser och ska ha "klaga på killar" som nyårslöfte, Kitty hatar love actually och så får vi höra livets julrim!

Grabba tag i närmaste pepparkaka och lyssna här: https://www.mixcloud.com/K103/tjena-kexet-5/

Nu tar vi julledigt! Vi är tillbaka med ett nytt avsnitt den 11 januari. GOD JUL önskar Tjena kexet ⛄

Tjena kexet #4: Den ultimata partnern

Här serveras det vassa avsnitt #4: DEN ULTIMATA PARTNERN.

VA? Finns det en sådan? Det kan en fråga sig. Är det värt att drömma eller ska vi bara nöja oss? Vilka krav får en ställa på en partner? Uppfyller vi ens dom kraven själva?

Avsnittet sänds ikväll klockan 20!

Eller lyssna via länken: https://www.mixcloud.com/K103/tjena-kexet-4/

Vi vältrar oss i avundsjuka kring Amy Diamonds romantiska relation, analyserar Pinterest-parens matchande underkläder och frågar stjärnorna om var vi kräftor ska leta kärlek. DESSUTOM: Kittys ”paxande” av alla som heter Viktor! Lisa ger sitt 11-åriga jag upprättelse och återupptar kärleken till Jack Sparrow! Kitty delar med sig av sitt starka krav på en partner: ”någon som inte är högerfascist”!

Vi har så kul när vi pratar med varandra, det är en sann fröjd att dela ett samtal med en så klok och kul ULTIMAT RADIOPARTNER.

Tjena kexet på Instagram!

Ja hurra, vi finns på Instagram: @tjenakexetk103.

Följ oss där för starkt mitt i veckan-material. Som här, inför den dissekerande jämförelsen mellan COUPLE GOALS och FRIENDSHIP GOALS.

Spännande lyssning utlovas. På torsdag är vi tillbaka!

Tjena kexet #3 Ytligt

I vårt tredje avsnitt är vi riktigt YTLIGA och pratar om utseende! Hur viktigt är utseende vid dejting? Vad kan en göra för att sluta tänka så mycket på sitt utseende? Vad är snyggast hos killar (vårt himla heteroperspektiv…)?

Vi pratar bland annat om att få en påse att sätta över huvudet när ljuset tänds på klubben, när Kitty kom alldeles för utklädd till halloweenfest, en dubbeldejt vi var på en gång, varför par ibland ser ut som syskon och Lisas framtida utseendepeak som 40-åring. Ikväll kl 20-21 sänds det i radion! Det har såklart också lagts upp på mixcloud: https://www.mixcloud.com/K103/tjena-kexet-3/

Har du något ämne som du tycker vi borde ta upp eller kanske en fråga till oss? Maila till tjenakexet@k103.se! Numera kan du dessutom följa oss på instagram för att se “behind-the-scenes”-bilder och hålla koll på när vi släpper nya avsnitt! Där heter vi tjenakexetk103! https://www.instagram.com/tjenakexetk103/

Nytt avsnitt kommer igen om två veckor, vi hörs då!

Tjena kexet #2: Att ragga!

Tjena Kexet avsnitt två är HÄR!

Som handlar om att RAGGA! Eller flörta. Eller ”nätverka”, som Lisa verkar vilja kalla det?

Vi pratar om sexiga kursmiljöer, att måla någons naglar på klubben SOM EN FLIRT, Lisa hånar Kittys emojianvändande, den HÅRFINA gränsen mellan elaka och retsamma raggningsrepliker, när Kitty blev WINGAD på McDonalds, och mycket annat!

Lyssna ikväll klockan 20.00!

Eller klicka på lilla länken här om du vill lyssna på avsnittet i sin helhet: https://www.mixcloud.com/K103/tjena-kexet-2/

Eller klicka på lilla länken här om du vill lyssna på avsnittet utan musik: https://www.mixcloud.com/K103/tjena-kexet-2-utan-musik/

Tjena kexet avsnitt #1: Första gången

I det första avsnittet pratar vi såklart om FÖRSTA GÅNGEN. Pirrigt! Varför är allt så läskigt första gången? Vad kan gå fel, egentligen? (Rätt mycket, säger de erfarenheter som vi delar med oss av...)

Vi pratar bland annat om förödande missuppfattningar kring Lisas Tinder-profil, Kittys kärleksliv som 10-åring, det värsta en kan få höra efter första ligget, hur Lisa lärde sig vad en “kådis” är, Kittys traumatiska dejtupplevelse på Liseberg och varför du bör behärska ditt inre DJUR. Dessutom: Världens bästa tips när du ska göra något första gången, alla kategorier!

Här kan du lyssna: https://www.mixcloud.com/K103/tjena-kexet-1/

Om du vill komma i kontakt med oss för första gången går det bra att maila till tjenakexet@k103.se.

Tjena Kexet är programmet för dig som älskar – eller hatar – att dejta. Själva pendlar vi däremellan och pratar högt och lågt om relationer och icke-relationer. Vad ska du tänka på inför första dejten? Vilken är den sämsta/bästa raggningsrepliken? Vad ska du göra när din relation blivit tråkig? Hur lång tid tar det att bli kär? Häng med oss varannan torsdag kl. 20.00-21.00!

Redaktion

files/users/tjenakexet/profile/IMG_6787.JPG

Lisa Barkholt Nord och Kitty Wiking.

Sändningstider

Torsdagar 20:00 - 21:00

Följ oss via RSS

Kontakt

tjenakexet@k103.se

Kommande program

Torsdag 22 feb 20:00

#9 CYBERLOVE

I veckans avsnitt pratar vi om kärlek på internet! Hur stalkig får en vara? Kan en kommunicera med endast gifs?? Vilka flirtemojis är bäst?