Urban Movement

URBAN MOVEMENT - EXKLUSIV INTERVJU OCH LIVE SHOW MED OBED OCH STEFAN "THE CHAVEZ BROTHERS"

Avsnitt 7:

I detta avsnitt bjuder vi er lyssnare på en ny exklusiv intervju där vi uppmärksammar en av Göteborgs nya Hip Hop talanger ”The Chavez Brothers” från Tuve i Norra Hisingen.

Duon består av rapparna Obed Chavez Cuero och Stefan Chavez Cuero från Tuve, Norra Hisingen. De är födda i Sverige men har rötter i Ecuador och Jamaica. De värdesätter kulturen, ser musiken som ett hantverk och deras musik speglar dagens musikgenre trap med influenser från Hip Hopens guldålder.

Första singeln ”The Re-Up" släpptes juli 2018 och nu arbetar duon med att färdigställa nya singlar och en helt ny EP. Obed och Stefan säger att urban kulturen betyder allt för de och att det alltid kommer vara en del av deras liv. Deras inspiration är det som berör dem personligen, men samtidigt också dagens Hip Hop och och R&B musik.

Missa inte att lyssna på bröderna Chavez live!

I sina unga dagar fick Obed & Stefan upp ögonen för Hip Hop genom ZTV och MTV. Därefter flödade inspirationen efter att ha hört Petter, 50 Cent och Stor men också artisterna J Cole och Chris Brown vilka bland annat var de som fick de att börja med rap och skapandet av sin egen musik.

Videos:

https://www.youtube.com/watch?v=Dga3YrP7eww

https://www.youtube.com/watch?v=fOefv3lw9Bc

Gå gärna in och kolla dessa artister på Instagram:

obed_tranquilovic

gbg_cloud_9

Lyssna här:

https://www.mixcloud.com/K103/urban-movement-intervju-och-live-show-med-...

URBAN MOVEMENT´S - HYLLNING TILL DADDY BOASTIN

Varmt välkomna att lyssna på "URBAN MOVEMENT´S" nya avsnitt nr.6

Hösten är här och vi är tillbaks efter ett kort uppehåll. Vi börjar med att tacka alla lyssnare som har rattat in programmet på K103FM under sändningstiden. Och även lyssnat på tidigare avsnitt på mixcloud.com via era digitala enheter. Vi kommer att bjuda er på nya spännande avsnitt, nya intervjuer, nya live akter samt skön musik.
Så Stay tune.

Daddy Boastin som är ett artistnamn för Winston Errol Barbour föddes på Saint Vincent i karibien den 11 juli 1959.
Och landade i Sverige i mitten av 80-talet. Han har släppt flera singlar bland andra "Hela Dan" och "Stor Stark".
Därefter ett soloalbum på svenska "Efterlyst" år 2002 på skivbolaget Telegram Records Stockholm. Producenter var Cristian Falk, Phat Fabe, Teddybears Sthml samt medlemmar ur The Latin Kings. Men det sägs att han var mer känd för sina flitiga samarbeten med andra band, artister och sound systems: bl.a. Swing A Ling Soundsystem, Trinity Soundsystem, ett dj-kollektiv med medlemmar som Fabulous G och Governor Andy.

Han har medverkad på THE LATIN KINGS samtliga albums, Teddybears Sthml och Miio med en cover på Gyllene Tider "När vi två blir en". Daddy Boastin var en fantastisk musiker och guru, han har vunnit grammis, guldskivor, och har varit med och skapat den svenska reggae/dancehall och hiphopkulturen som finns idag i Sverige. Med anledningen av Daddy Boastings bortgång vill vi framföra våra djupa kondoleanser till alla hans vänner och familj. Och hälsar varmt till alla som har hyllat honom i Stockholm. Varma hälsningar ifrån Göteborg kärlek och respekt. Bless!

Lyssna på Urban Movement på K103FM som ger dig det bästa urban musiken:
https://www.mixcloud.com/K103/urban-movement-hyllning-till-daddy-boastin...

URBAN MOVEMENT - DANCEHALL IS UNDER ARREST MIX

I denna avsnitt 5 ”Dancehall Is Under Arrest Mix” har vi arresterad Dancehall och bjuder er på en ny blandning av sköna afro karibiska, latin-karibiska och svenska riddims.
Ett riddim är en musikterm som har sitt upphov i Jamaicansk reggae, och särskilt i den dubreggae och dancehall. Ett riddim är en mycket avskalad instrumentalversion av en låt som huvudsakligen består av en basgång och ett trummönster samt eventuellt andra rytminstrument – allt från rastafariernas nyabinghitrummor till trummor från hela världen som indisk tabla eller digitalt genererade rytmljud. Ett riddim används och återanvänds många gånger inom reggaemusiken. När andra instrument läggs på och sångaren sjunger en helt annan melodi blir resultatet en ny, fräsch låt med något i botten som lyssnaren vagt känner igen. Den jamaicanska engelska dialektens ord för det engelska ordet rhytm är riddim, och termen blev allmänt spridd på ön från cirka 1983 och framåt. De jamaicanska musikerna och musikproducenterna Sly and Robbies utveckling av riddims och nya sound har kraftigt influerat drum and bass och jungle som gjorde sitt intåg i dansmusiken i Storbritannien och USA i början av 1990-talet.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/urban-movement-dancehall-is-under-arrest-m...

URBAN MOVEMENT - The Dancehall Time Mix

Dancehall
Är en typ av jamaicansk populärmusik i kombination med ett mikrofonartisteri som utvecklats ur reggaemusikens toasting, idag kallat deejaying. Musikgenre och dans stilen som härstammar från Jamaica är mer än en dansstil. Både musiken och dansen handlar om starka uttryck, energi, pondus, attityd, nya trender och att kunna det senaste slangen/danssteget. Det är ett hjul som ständigt snurrar på. Livsstilen innebär hur folk lever, talar, beter sig, dansar och t.o.m. sjunger. När det kommer till dansen har varje steg en betydelse och inom stilen förekommer det regler och riktlinjer. Dancehall är dessutom ett resultat av alla nya möjligheter att trolla med ljud som den tekniska utvecklingen inom musikproduktion gett, en utveckling som började med reggaegenren ragga år 1985. I ett vidare perspektiv är ”dancehall” ett begrepp som förekommit så länge det funnits populärmusik på Jamaica, det vill säga från 1940-talet, och i den meningen betyder ordet helt enkelt "dansställe". I början var Ska, Rocksteady och Reggae de musikstilar som dominerade dancehall. Från 1990-talet har emellertid dancehall musikaliskt orienterat sig bort från traditionell reggae genom att hämta influenser från annan karibisk musik, särskilt från Trinidad Tobago, den indiska popmusiken från de stora indiska minoriteterna i Trinidad och andra närliggande länder, hiphop och rap från Nordamerika samt genom flitigt experimenterande i hemlandet Jamaica och även bland jamaicaner i Storbritannien och USA. Och till sist framförs musiken av olika soundsystems (gatuhönsdiskotek) i Jamaica.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/urban-movement-the-dancehall-time-mix-2020...

Hej K103s kära lyssnare

Vi har haft ett litet uppehåll och varit tvungna att ta till nya arbetsåtgärder under dessa tider. Men vi vill meddela att vi kommer att fortsätta att sända radioprogrammet ”Urban Movement” som vanligt och nu till helgen kl. 20:30-21:00 kommer avsnitt nummer 3. Där vi bjuder er på en skön mix av svenska och jamaikanska reggae Dubplate riddims.

Varmt välkomna att lyssna på www.k103.se
Länk:
https://www.mixcloud.com/K103/urban-movement-svenska-jamaikanska-reggae-...

SABINA VICTORIA a.k.a S.V. har passion och kärlek för musik

Urban Movement

Intervjuade sin första kvinnliga gästartist för att verkligen markera att vi främjar för jämställdhet. Sabina Victoria är hennes riktiga namn. Hon är född i Sundsvall Sverige, och är en urban kvinnlig artist baserad i Göteborg med svenska och chilenska rötter. S.V. är sångerska, dansare, låtskrivare och jobbar för EM 10 Music Studio. Hon berättar om sin artistkarriär, särskild för de som inte vet vem hon är. Hon blev intresserad av musik i tidig ålder och sjunger på spanska, svenska och engelska samt har hunnit med att värma upp scenen för internationella artister som Karol G (en colombiansk sångare Top Latin Billboard artist samt Grammy prisvinnare) och många fler artister under sina europeiska tourresor. Hon avslöjar även en hemlighet men den hemligheten får ni reda på när ni lyssnar på andra avsnittet av programmet på lördag kl.: 20:30-21:00.

Varmt Välkomna att lyssna på Göteborgs Student Radio

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/urban-movement-sabina-victoria-2020-03-21/

PREMIÄR FÖR URBAN MOVEMENT

Är ett radioprogram samt en multikulturell rörelse som ska främja för mångfald, integration, jämställdhet och bilda K103 FM lyssnare och övriga göteborgare inom urban kultur (konst, konstnärliga uttryck och musik. För att sammansvetsa och bygga nya förbindelser mellan människor in i stan och de urbana stadsdelarna i Göteborg. Och skapa ett nytt rum för att stödja, supporta och lyfta fram dessa utövare (artister, konstnärer, kulturarbetare och människor som har bidragit till kulturen). Och till sist bjuder vi på en mixbuffé av svenska, karibiska och internationella musikgenrer.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/urban-movement-20200307/

Är ett radioprogram samt en multikulturell rörelse som ska främja för mångfald, integration, jämställdhet och bilda K103 FM lyssnare och övriga göteborgare inom urban kultur (konst, konstnärliga uttryck och musik. För att sammansvetsa och bygga nya förbindelser mellan människor in i stan och de urbana stadsdelarna i Göteborg. Och skapa ett nytt rum för att stödja, supporta och lyfta fram dessa utövare (artister, konstnärer, kulturarbetare och människor som har bidragit till kulturen). Och till sist bjuder vi på en mixbuffé av svenska, karibiska och internationella musikgenrer.

Redaktion

Pedro Pauta Alvarracin.

Sändningstider

Lördagar 20:30 - 21:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

urbanmovement@k103.se