Urban Movement

URBAN MOVEMENT - DANCEHALL IS UNDER ARREST MIX

I denna avsnitt 5 ”Dancehall Is Under Arrest Mix” har vi arresterad Dancehall och bjuder er på en ny blandning av sköna afro karibiska, latin-karibiska och svenska riddims.
Ett riddim är en musikterm som har sitt upphov i Jamaicansk reggae, och särskilt i den dubreggae och dancehall. Ett riddim är en mycket avskalad instrumentalversion av en låt som huvudsakligen består av en basgång och ett trummönster samt eventuellt andra rytminstrument – allt från rastafariernas nyabinghitrummor till trummor från hela världen som indisk tabla eller digitalt genererade rytmljud. Ett riddim används och återanvänds många gånger inom reggaemusiken. När andra instrument läggs på och sångaren sjunger en helt annan melodi blir resultatet en ny, fräsch låt med något i botten som lyssnaren vagt känner igen. Den jamaicanska engelska dialektens ord för det engelska ordet rhytm är riddim, och termen blev allmänt spridd på ön från cirka 1983 och framåt. De jamaicanska musikerna och musikproducenterna Sly and Robbies utveckling av riddims och nya sound har kraftigt influerat drum and bass och jungle som gjorde sitt intåg i dansmusiken i Storbritannien och USA i början av 1990-talet.

Lyssna här:
https://www.mixcloud.com/K103/urban-movement-dancehall-is-under-arrest-m...

Är ett radioprogram samt en multikulturell rörelse som ska främja för mångfald, integration, jämställdhet och bilda K103 FM lyssnare och övriga göteborgare inom urban kultur (konst, konstnärliga uttryck och musik. För att sammansvetsa och bygga nya förbindelser mellan människor in i stan och de urbana stadsdelarna i Göteborg. Och skapa ett nytt rum för att stödja, supporta och lyfta fram dessa utövare (artister, konstnärer, kulturarbetare och människor som har bidragit till kulturen). Och till sist bjuder vi på en mixbuffé av svenska, karibiska och internationella musikgenrer.

Redaktion

Pedro Pauta Alvarracin.

Sändningstider

Lördagar 20:30 - 21:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

urbanmovement@k103.se