Urban Movement

URBAN MOVEMENT - EXKLUSIV INTERVJU OCH LIVE SHOW MED OBED OCH STEFAN "THE CHAVEZ BROTHERS"

Avsnitt 7:

I detta avsnitt bjuder vi er lyssnare på en ny exklusiv intervju där vi uppmärksammar en av Göteborgs nya Hip Hop talanger ”The Chavez Brothers” från Tuve i Norra Hisingen.

Duon består av rapparna Obed Chavez Cuero och Stefan Chavez Cuero från Tuve, Norra Hisingen. De är födda i Sverige men har rötter i Ecuador och Jamaica. De värdesätter kulturen, ser musiken som ett hantverk och deras musik speglar dagens musikgenre trap med influenser från Hip Hopens guldålder.

Första singeln ”The Re-Up" släpptes juli 2018 och nu arbetar duon med att färdigställa nya singlar och en helt ny EP. Obed och Stefan säger att urban kulturen betyder allt för de och att det alltid kommer vara en del av deras liv. Deras inspiration är det som berör dem personligen, men samtidigt också dagens Hip Hop och och R&B musik.

Missa inte att lyssna på bröderna Chavez live!

I sina unga dagar fick Obed & Stefan upp ögonen för Hip Hop genom ZTV och MTV. Därefter flödade inspirationen efter att ha hört Petter, 50 Cent och Stor men också artisterna J Cole och Chris Brown vilka bland annat var de som fick de att börja med rap och skapandet av sin egen musik.

Videos:

https://www.youtube.com/watch?v=Dga3YrP7eww

https://www.youtube.com/watch?v=fOefv3lw9Bc

Gå gärna in och kolla dessa artister på Instagram:

obed_tranquilovic

gbg_cloud_9

Lyssna här:

https://www.mixcloud.com/K103/urban-movement-intervju-och-live-show-med-...

Är ett radioprogram samt en multikulturell rörelse som ska främja för mångfald, integration, jämställdhet och bilda K103 FM lyssnare och övriga göteborgare inom urban kultur (konst, konstnärliga uttryck och musik. För att sammansvetsa och bygga nya förbindelser mellan människor in i stan och de urbana stadsdelarna i Göteborg. Och skapa ett nytt rum för att stödja, supporta och lyfta fram dessa utövare (artister, konstnärer, kulturarbetare och människor som har bidragit till kulturen). Och till sist bjuder vi på en mixbuffé av svenska, karibiska och internationella musikgenrer.

Redaktion

Pedro Pauta Alvarracin.

Sändningstider

Lördagar 20:30 - 21:00

Extern länk

www.mixcloud.com/K103/...

Följ oss via RSS

Kontakt

urbanmovement@k103.se