Vad är det bra för?

Vidskeplighet

Antonella har hittat en fyrklöver! Varför har det betydelse i hennes liv? I veckans avsnitt av "Vad är det bra för?" pratar vi om vidskepelse och avslöjar hemligheten bakom Carolina Klüfts guldmedaljer. Vi ojar oss över hur skrocken färgats av gamla kvinnoideal och finner tröst i vidskeplighetens ångestlindrande egenskaper.

Det här är podden “Vad är det bra för?”, där Sandra och Antonella diskuterar vad olika fenomen i människans liv är bra för. Om något inte skulle vara bra, varför finns det då? Det betyder väl att det måste vara bra på något sätt, för människan, samhället, naturen, hälsan eller välmåendet etc. (listan kan göras lång). Varje avsnitt återkommer det mysiga stycket “veckans pinsammaste händelse” där poddledarna delar med sig av sin senaste pinsamma erfarenhet.

Poddbild: Sara Blümel

Redaktion

Sandra Sandén och Antonella Mazreku.

Följ oss via RSS

Kontakt

vadardetbrafor@k103.se